Skip to content

Hiusten lähtö

tammikuu 30, 2010

Mitä hiustenlähtö tarkoittaa todellisuudessa

Olen tehnyt hiustutkimustyötä v:sta 1985 oman hiustenlähdön vuoksi. Minulla ei todellakaan ole peruukkia, kuten pahanilkiset kilpailijat väittävät. Hiukseni ovat omat, vahvat ja helpot hoitaa.

Olen lukenut runsaasti vanhoja uskomuksia ja käsityksiä hiustenlähdöstä. Kautta aikojen, vuosituhansien, hiustenlähtö on askarruttanut ja huolettanut ihmisiä, mutta myös uskottu sen olevan jopa viisauden merkki! On keksitty loputon määrä erilaisia hoitokeinoja kuvottavista lystikkäisiin.

Antaapa niiden levätä rauhassa.

Yksittäinen hius elää 2-6 vuotta. Ei ole mitään ”iän myötä” –syytä, että hiuksia lähtee. Hiusten palauttaminen takaisin entiseen tuuheuteen on iästä riippumatta aina mahdollista. Edellyttäen, että hiussoluja kehittävä hiusnysty eli hiuksen ”emo” on toiminnassa. Yleensä se on –  joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. HiusAkatemian kouluttamat hiustutkijat voivat selvittää sinun mahdollisuutesi. On vain varattava aika hiustutkimukseen, joka vie aikaa n. 2 – 3 tuntia ongelmasta riippuen.

Tosiasiassa hiustenlähtö on aina merkki seuraavista asioista:

 1. Kehon häiriöistä
 2. Hiustupessa olevista hiuksen kasvun esteistä
 3. Hiusjuurta kiertävän sidekudoksen aiheuttamista vaurioista
 4. Päänahan eli hiuspohjan häiriötekijöistä

Näistä seuraus on se, että hiuksen kasvu keskeytyy ennenaikaisesti, jolloin tapahtuu eri syistä johtuvia reaktioita, kuten

  • hiuksia alkaa tippua normaalia runsaammin
  • hiusten määrä vähenee huomaamatta
  • hiusten laatu muuttuu veltommaksi, hauraammaksi tai hennommaksi tai
  • hiusten kasvu hidastuu
  • ohimot alkavat syventyä
  • päälaki alkaa ”paistaa”
  • päänahka ei liiku
  • päänahka antaa erilaisia tuntemuksia, jotka poikkeavat normaalitilasta
  • ilmaantuu hilseitä, näppylöitä jne. jne.

Täydennän hiustenlähtöön vaikuttavia tekijöitä pintapuolisesti, koska tämä alue on erittäin laaja ja aina yksilöllinen. Tästä saisi ja pitäisikin kirjoittaa kirja, jos vain aikaa ja kustantaja löytyisi. On muistettava, että jokaisen koneisto on erilainen, kuten ulkonäkökin sen jo kertoo, emme sairastele samoja tauteja noin yleisesti ottaen, on eri allergiat ja yliherkkyydet, mutta on myös samat perusasiat.

 1. Kehon häiriöt. Tämä on laajin ja monimutkaisin.
 • Sairaudet ja lääkkeet: Hiustutkijat eivät ole puoskareita, näin ollen sairaudet, lääkkeen määräämiset ym. asiaan liittyvät kuuluvat lääkäreille, jotka ottavat ne selvittääkseen ja kantavat vastuun antamistaan hoito-ohjeista.
 • Ravitsemus: Hius kasvaa ja kasvuun tarvitaan ravintoa. Hiukset ovat ravinnonjakelussa aina ääripäässä, mutta ilman hyvänlaatuista, terveellistä ruokaa ei hiuskaan kasva. Muuta rakennusainetta ei ole. Kotiruoka peruselintarvikkeista on viisaiden elämäntapa. HiusAkatemiassa ottaa vastaan ravitsemukseen erikoistunut hammaslääkäri Maili Lepola, jolta kannattaa varata aika oman ravintotarpeiden tarkistamiseksi ja suoliston hyvinvoinniksi. Soita 09-6122 7035.
 • Vesi: Hiukset tarvitsevat vettä. kehossa on 70-75 % vettä, vauvana jopa 90 %, vanhana vesimäärä hupenee. Hiuksissa 10-15 %, luonnonkihara ja harmaa hius on kuivempi kuin suora ja väripigmenttihius. Kehosta vettä poistavat monet eri asiat, mm. kahvi, limsat, alkoholi, lääkkeet (diureetit) jne. ”Vesi vanhin voitehista” pätee tänäkin päivänä.
 • Liikunta: Ulkona liikkuminen edistää hapensaantia ja hyöty- ja kuntoliikunta on terveyttä ylläpitävää sydämen, verisuonten, luuston ym. kannalta. Liikunta on tärkeä osa kroonisten sairauksien ehkäisijänä.
 • Huono ääreisverenkierto: Kylmät kädet tai jalat sekä raajojen puutuminen on merkki, ettei päänahassakaan verenkierto ole mallillaan. Hius saa ravintonsa ääreisverenkierron kautta. Ns. hiusverisuonet ovat olemattoman ohuita, läpimitta n. 0,003 mm, joten verisuonten ahtautuminen esim. korkean kolesterolin ja sokeriarvojen vuoksi heikentää hiusjuuren ravinnon saantia. Päälaella ei ole lihaksia, jotka pitäisivät päänahkaa liikkeellä, joten siellä verenkierto heikkenee kaikilla iän myötä. Hieronta, turve- ja Boston-hiuslaserhoito ovat parhaat auttajat. Näissä kannattaa kääntyä HiusAkatemian jäsenliikkeiden puoleen.

Tiedot löydät www.hiusakatemia.fi tai soittamalla HiusAkatemiaan löydät lähimmän jäsenliikkeen puh. 09-6122 700 (vaihde) tai 09-6122 7012 ja 09-6122 7035

 • Puutokset: Voidaankin sanoa, että meillä on Suomessa muutamia ”Suomi-syndroomia”:
  • Ensimmäinen ja yleinen puutos, joka aiheuttaa myös hiustenlähtöä, on D3-vitamiini. Sitä on syötävä ”vauvasta vaariin”, kenenkään ei pitäisi jättää sitä väliin. Suositus on syödä D-vitamiinia pillereinä, eikä kalanmaksaöljynä. Kalsiumin puutosta ei varsinaisesti ole, vaan ilman D-vitamiinia ei kalsium imeydy, joten ei kannata huolehtia kalsiumista, kunhan vain syö riittävän monipuolista ruokaa, niin kalsium on taattu. Kaalit, monet kasvikset, hedelmät, kuivatut viikunat, ruotoineen syötävät pikkukalat sisältävät ihan reippaasti ja riittävästi kalsiumia.
 • Toinen merkittävä, on magnesiumin vähäisyys suomalaisessa maaperässä. mm. suonenveto kertoo, että magnesiumpurkille on hakeuduttava.
 • Kasvisyöjillä on B12-vitamiinin puutos. Pilleripurkki siinäkin tarvitaan. Muillakin saattaa olla B12-vitamiinin imeytymishäiriö, jolloin joutuu ”piikille”.
 • Eri vitamiinien ja kivennäis- ja hivenaineiden imeytymishäiriöt ja / tai  vajaukset näkyvät ensimmäisenä hiuksissa.
 • ”Suomi-syndroomaan” kuuluu liiallinen maitotuotteiden käyttö, joka aika monella vie hiuksia päästä tai ainakin haurastuttaa ja hidastaa hiuksen kasvua.
 • Saunominen, auringossa oleminen ilman suojaa poistaa hiuksessa olevaa vettä ja polttaa hiusta suojaavaa rasvamaista ainetta hyaliinia.
 • Pakkanen jäädyttää hiuksen, ja olemattoman ohuet hiuksen rakennusaineet – säikeet – vaurioituvat. Pipo päähän!
 • Liika peseminen: pesuväli pitää olla 3-4 päivän välein. Liiallinen peseminen poistaa ihon suojauksen, joka on hiestä ja talista koostuva happovaippa. Seurauksena tulehdusriski, joka aiheuttaa osaltaan hiustenlähtöä.
 • Rasvat: Suomen kansa on jo opetettu karttamaan rasvaa – ja siihen on uskottu kuin ”pyhään lehmään”. Rasvan puutteesta kärsivät ensin hiukset ja iho, sitten häiriintyy aineenvaihdunta, pätkii muisti ja koko keho kärsii. Rasvahappokapseleita markkinoidaan pilvin pimein – ja hyvä niin, opettaahan sekin jotain. Kuitenkin on yksinkertainenkin keino on käyttää hyvälaatuisia kylmäpuristettuja ruokaöljyjä, kun vain oppii vahtimaan omega-3:n ja Omega-6:n oikeat suhteet. Jos haluaa selvitä vaivattomasti, niin kotimainen Camelina-öljy tai kanadalainen ”Udon”-öljy sisältävät riittävät rasvahapot. Tee lisäksi omatekoinen voisekoitus: sama määrä voita, vettä ja em. öljyä + erilaisia yrttejä mieltymyksen mukaan.
 • Elintavat: On niin monta tapaa elää hyvin tai huonosti. Tupakointi, huumeet, liika alkoholi, laiska liikkuminen, huono yöuni, negatiivisuus, välinpitämättömyys, kateus, turha huolehtiminen ja tarpeeton stressaaminen, yleinen laiskuus, aggressiivisuus, herkuttelu jatkuvasti…. näitä piisaa. ”Olet mitä syöt ja elät kuten ajattelet”. Totuus: ”Ei onni tule etsien, se saapuu eläen” pitää paikkansa. Mieti omalta kohdaltasi, olisiko varaa muuttaa jotain? Oletko lukenut Cristina Anderssonin kirjan ”Voittava Kierre” (WSOY). Voipi olla vaivan arvoinen.

Hiustupen esteet

  • Hiustenlähtö tarkoittaa aina, että hiusjuuren kasvu keskeytyy ennenaikaisesti ja hius tipahtaa pois. Iho on suurin hengityselin. Niinpä hiuslakka tai muut hiuspohjaan hinkattavat muotoilutuotteet ja silikonipitoiset shampoot voivat estää hiusnystyn hapensaantia, jolloin hiussolujen muodostus hidastuu tai pahimmassa tapauksessa pysähtyy. Kun uusia soluja ei muodostu, hiuksen kasvu pysähtyy ja hiusjuuri kutistuu pois. Niinpä hiuksen sanotaan kuolleen kesken kasvukautensa. Uusi kyllä syntyy, mutta vasta kun kasvukausi on ummessa. On siis odotusaika, jolloin päälaki näyttää harvenneelta.
 • Hiustupen pohja on steriilialue, eikä siellä pitäisi bakteerit elellä. Kuitenkin hiustenlähdössä on nykyisin joka ikisellä jonkin asteinen tulehdus. Kortisoni ei ole oikea valinta, se estää myös hiussolujen muodostusta, ja näin edistää hiustenlähtöä. Jotkut bakteerit käyttävät hiusjuurta ravintonaan, eikä niin ollen uusia soluja muodostu enää. Toiset taas saavat hiusjuurelle elintärkeän talin jähmettymään, ja ajan myötä kiteytymään – jolloin hiusjuuren ravinnonsaanti heikkenee tai käy mahdottomaksi, hapen saanti estyy ja hius kuolee enneaikaisesti. HiusAkatemian jäsenliikkeillä on tähän erittäin tehokkaasti toimiva hoitokeino- kapillaarihoito – jota on vuosien saatossa kehitelty, ja lopulta saatu toimiva ja turvallinen valmiste. Sitä ei voi saada mistään muusta kuin HiusAkatemian jäsenliikkeistä.
  • Talipunkki: Tämä pikku loinen on saanut ”tietäjät” liikkeelle. Jotkut arvovaltaiset lääkärit väittävät kivankovaan, että se kuuluu normaaliflooraan ja on harmiton. Se jos mikä, on harhaa! Normaaliflooraan kuuluvat vain bakteerit. Tämä on tosiasia, jota ei voi kukaan kiistää. Talipunkki on hämähäkkieläimiin kuuluva loinen, joka kantaa bakteereita. Niitä on molempia sukupuolia ja ne parittelevat. Sitä eivät bakteerit tee!! Naaras munii munansa turvaan hiuspussin sisään, jossa se kehittyy toukaksi.

Lisätietoa talipunkista kerron toisen kerran, mutta jos joku haluaa tietoa, lähetän mielelläni sähköpostissa, kun vain sitä pyydetään. Myös HiusAkatemian jäsenliikkeissä voi käydä tutustumassa tähän reippaaseen pikku matoon, joka syö ravinnokseen talia, ja siten häiritsee hiuksen ravinnon saantia. Ilman talia hiusjuuri ei elä, se on tärkeä ravinnonvälittäjä! Häirikkö se on, siitä ei pääse mihinkään.

 1. Sidekudoksen vauriot
  • Hiusta suojaa tiivis, hermoja täynnä oleva sidekudos. Se estää lian pääsyn hiustupen steriilille alueelle, jossa hiussolukko kehittyy. Se myös reagoi tukistamiseen ja hiusten venyttämiseen, kiskomiseen ja repimiseen. Kipu kertoo, että hiuksen emo saattaa vaurioitua, jolloin tukka on jätettävä rauhaan. Sidekudos on myös häirikkö, sillä se supistuu liiallisen stressin seurauksena (hälytysreaktio). Pälvikaljuustapauksessa se joutuu kramppiin, jolloin hiuksia murtuu kokonaan poikki. Hiustutkimuksessa se nähdään yksiselitteisesti.
 1. Hiuspohjan ongelmat.

Hilseet, atopia, seborroiinen ekseema, psoriaasi, sieni-infektiot, hiuspohjan sairaudet.

 • Tämä on mittava, erittäin laaja aihealue. Näihin ongelmiin HiusAkatemiassa on paneuduttu tekemällä tuhansittain hoitokokeiluja, ja hyviin tuloksiin olemme päässeet.
 • HiusAkatemian kouluttaa uusia hiusongelmien hoitajia (hiushoitajat). Tarvitsemme jatkuvasti uusia ”malleja” koulutustilaisuuksiimme. Jos kärsit ihan mistä tahansa em. päänahan ongelmasta, ota yhteyttä sähköpostilla: annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi

i.      Koulutuksissa tehdään hiuspohjan tutkimus ja koulutettavat tekevät yhden hoidon maksutta.

ii.      Annamme myös hoito-ohjeet ja ruokavalioon liittyvät ohjeet.

iii.      Koulutustilaisuuteen tullaan pesemättömin hiuksin, ainakin 2 päivää vähintään pesemättä

iv.      Jos sinulla on lääkkeitä, nimet mukaan. Luontaistuotteista purkit mukaan.

v.      Jos olet käynyt verikokeessa alle vuoden, ota kopio tuloksista mukaan.

Mainokset
40 kommenttia leave one →
 1. Maija permalink
  lokakuu 2, 2010 8:37 pm

  Hei!
  Kysyisin sellaista asiaa, että kun se hiusten pesuväli olisi hyvä olla se 3-4 päivän välein niin entäs jos se vain ei ole mahdollista!? Minun kohdallani tuo on yksinkertaisesti mahdotonta! Jo toisena päivänä alkaa olla sen verran rasvalettinen ilmestys, että ei tekisi paljon ihmisten ilmoilla mieli liikkua. Vielä jos harrastaa liikuntaa, on kyllä pakko pestä hiukset aina samana päivänä..
  Ei kait tuo 3-4 päivää voi vain toimia kaikilla?!!

  Terv. Maija

  • lokakuu 9, 2010 6:18 am

   Todellakin on tapauksia, jolloin pesuväli 3-4 päivää ei onnistu.
   Näitä ovat mm.:
   1. voimakas rasvoittuminen, joissa syynä voi olla
   – hormonaliset häiriöt
   – liian rasvainen ruokavalio, etenkin ranskisten, sipsien, keksien, makkaroiden ym.
   huonolaatuisia rasvoja sisältävien ruokien syöjillä
   – jatkuva liian usein toistuva pesu aktivoi talirauhasta
   – raskasta työtä tekevät
   – perinnölliset tekijät
   2. Pölyisestä työstä johtuen on pestävä tieämmin
   3. Voimakkaista hajuista johtuen, kuten eläinten parissa työskentelevät
   4. Jostain syystä (kuten esim. hiustenlähtö, hiusten haurastuminen, pälvikaljuus) hiukset
   ovat hyvin veltot, jolloin ei löydy muuta keinoa, kuin pestä usein.
   Tällöin voi käyttää Hiusapteekista saatavia täysin säilöntäaineettomia shampoita, merkki on SINGER, jossa on kuiville sekä rasvoittuville sopivat shampoot usein toistuvaan pesuun.
   Niillä voi pestä 5 x vko, mutta 2 kertaa olisi hyvä pestä jollain toisella, sillä niiden puhdistusteho on tarkoituksella lievä, mutta riittävä, koska eihän tukkaan ole päivässä likaa ehtinyt juurikaan kertyä.
   Myös muutamat luomushampoot toimivat kohtalaisen hyvin usein toistuvissa pesuissa. Niissä ei ole parabeeneja säilöntäaineina, vaan luonnon omia aineita.
   Henkilökohtaiseen neuvontaan kannattaa aina tulla HiusAkatemian jäsenliikeeseen, jossa on Hiusapteekki. Annamme mielellämme täsmäohjeet. Tervetuloa! Jäsenliikkeet löytyvät http://www.hiusakatemia.fi
   Lämpimin terveisin
   Annikki

 2. Sanna permalink
  maaliskuu 15, 2011 9:12 am

  Kävin hiustutkimuksessa ja löydöksiä olivat: kiteytynyt tali, bakteerit hiusjuuressa sekä maitojuuret.
  Minulla on ollut jo pitkään punoittava päälaki ja hiukset ovat ohentuneet päälaelta huomattavasti. Tämä on aiheuttanut kovasti huolta ja stressiä eikä mene hetkeäkään, ettenkö ajattelisi sitä, että päälakeni on kohta varmaan kalju.
  Se, että hiuspohjassa on jonkin sortin tulehdus ei siis tullut yllätyksenä, mutta nyt minua huolestuttaakin se, että kun ongelma on ollut jo yli 2 vuotta ja vasta nyt selvisi, mistä se johtuu, mitä kaikkea nuo bakteerit ovat voineet saada tuossa ajassa aikaan? Palautuuko tukka entiselleen? Ennen minulla on ollut pitkät ja paksut hiukset, mutta pikkuhiljaa vuosien saatossa ne ovat ohentuneet reilusti ja tosiaan viimeisen 2 vuoden aikana on lisäksi tullut tuo päälaen punoitus ja hiusten harveneminen.

  Maitoyliherkkyys tuli minulle yllätyksenä. Mikään maidon suurkuluttaja en ole, mutta olen aina syönyt jugurttia, juustoa, rahkaa, jäätelöä, maitoa kahviin jne.
  Miten maitoyliherkkyys kehittyy, onko se voinut tulla ”vanhemmiten”, koska lapsena ja nuoreni hiukseni voivat hyvin ja maitotuotteita olen käyttänyt aina saman verran ja lapsena jopa enemmän?
  Minulle ehdotettiin maidotonta ruokavaliota, mutta sellaisen noudattaminen tuntuu aika mahdottomalta ajatukselta, vaikka joitain korvaavia tuotteita kaupan hyllyillä onkin. Olisiko maitotuotteiden vähentämisestä apua hiusten kuntoon?
  Ikää minulla on tällä hetkellä 26 ja hiukset ovat tuottaneet jo pitkään harmia. Huolestuttaa kovin, miten hiusteni käy.

  Minulle on varattu 6 kertaa kapillaarihoitoon. Hoitaako tuo hoito hiusjuuressa olevaa tulehdusta vai miten pääsen bakteereista eroon, jos ne osaltaan ovat tuhoamassa hiuksiani? Kapillaarihoidosta kertovassa paperissa kerrottiin hoidosta johtuvasta tilapäisestä hiustenlähdöstä. Minua huolestuttaakin, kuinka paljon hiuksia voi lähteä ja millaiseksi nämä bakteerien vaurioittamat hiusjuuret muuttuvat, putoavatko nekin hiukset pois? Kohta ei pian ole päälaella hiuksia ollenkaan… Ja lisäksi piti vielä kysyä, kuivattaako hoito hiuksia, onko hoidolla vaikutuksia hiusten kuntoon?

  Paljon on huolenaiheita ja kysyttävää. Toivottavasti ehdit vastata.

  Terveisin,
  Sanna

  • heinäkuu 1, 2011 3:49 pm

   Taisi sinunkin kysymyksesi jäädä kiireen jalkoihin.
   Bakteerien vaurioittamat hiukset tippuvat aikanaan pois, mutta älä sure, aina sieltä syntyy uusi hius. Ja jos tulehdus on saatu kuriin, eivä uudet hiukset niistä kärsi. Et kaljuunnu!
   Maitotuotteita on liikaa kaikkialla. Usein ihmiset altistuvat tai herkistyvät niille, eikä muuta hoitoa ole, kuin niiden karttaminen.
   Suomessa tämä on valitettavan yleinen ongelma.
   Kapillaarihoito on turvallinen, haitaton hoito, joka kuivattaa hiuspohjaa jonkin verran, mutta vain tilapäisesti. Pysyvää ei tule.
   Ota yhteyttä, jos on vielä huolia. Olethan käynyt 3 kk:n jälkitarkastuksessa?
   Paras yhteydenottopaikka on annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi
   Lämpimin terveisin
   Annikki

 3. Teija permalink
  maaliskuu 31, 2011 8:24 pm

  Hei!
  Minulla on hiukset ohentuneet päälaelta niin,että jakaus on leventynyt ja päänahka alkaa paistaa. Olen vasta 17 vuotias, joten asia on aika stressaava.
  Minulle tehtiin värinpoisto noin puolivuotta sitten kampaajalla ja siitähän tämä hiusten oheneminen alkoikin.
  Nyt olen hiusten antanut olla suht rauhassa, en värjää, föönaa yms.
  Söin evonia pillereitä, jotka taisivat olla yhtä tyhjän kanssa.
  Olisiko jotain vitamiineja tai muita keinoja saada hiuksiin ja päänahkaan taas eloa?
  Tällä hetkellä syön c-, d-vitamiineja ja möllerin kalanmaksaöljykapseleita.
  Urheilen joka toinen päivä, joten liikunnasta ei ole puutetta.
  Olisin kiitollinen kaikista keinoista mitä vaan voisin tehdä hiusteni hyväksi…

  • heinäkuu 1, 2011 3:43 pm

   Hei Teija!
   taisi jäädä vastaus jonnekin kiireiden taakse.
   Älä nyt ainakaan syö kalanmaksaöljyä, keräät turhaan A-vitamiinia maksaan. Ja se kyllä lisää hiustenlähtöä, Liika A-vitamiini estää talirauhasen toimintaa, jonka vuoksi hiukset saavat heikommin ravintoa. Johan syö D-vitamiinia muutenkin. Tulepa näyttämään tilannettasi, voisin katsoa ja tehdä sitten ehdotuksia. tai varaa aika hiustutkimukseen, niin siitä selviää, mikä siellä hiuksen kasvua häiriköi.
   Lämpimin terveisin
   Annikki

 4. Tiina permalink
  tammikuu 28, 2012 9:07 am

  Hei, löysin vasta blogisi ja tämän kirjoituksen mutta toivottavasti saisin vastauksen kysymykseeni. Eli onko runsaalla sokerin (ja muiden elimistön insuliinia nopeasti nostavien tuotteiden) syömisellä todettu olevan yhteyttä hiustenlähtöön? Siis aiheuttaako korkea verensokeri hiusten ohenemista pitkällä aikavälillä?

  • kesäkuu 9, 2012 8:56 am

   Vastaan vähän myöhässä, ja vastaus on, että korkealla veren sokerilla on hiuksen kasvulle haittaa.
   Myös diabetes-riski kasvaa. Sitä myöten vastustuskyky heikkenee, ja on huomattu, että hiuspohjan normaalifloora häiriintyy, ja hiuspohjan tulehdusriski suurenee. Siitä alkaa vähitellen hidas, mutta varma hiustenlähtö.
   Lämpimin terveisin
   Annikki

 5. Elli permalink
  kesäkuu 29, 2012 6:52 am

  Moi! Minulta on alkanut lähtemään todella paljon hiuksia, joka kerta kun kampaan tukan läpi hiuksia tippuu 20-30, päivällä saa olla koko ajan vetämässä irtoa hiuksia pois ja suihkun jälkeen viemärin päällä on hirveä kasa tukkaa!
  Hiukseni eivä ole näkyvästi huonossakunnossa, mutta päänahkassani oli vähänaikaa sitten pari aika kipeää näppylää ja päänahka punoitti, hilsettä on myös tullut jonkin verran. Pesen hiukset joka toinenpäivä, enkä lämpökäsittele hiuksia juuri ollenkaan. Hiukseni eivät ole muutenkaan siitä paksummasta päästä, joten tämä hiuksien kariseminen stressaa ja pelottaa todella kovasti.
  Syön hiuksien kasvua lisääviä vitamiineja, kuten, piimaxia, sinkkia ja biotiinia, lisäksi monivitamiinia, voisiko noiden kaikkien yhdistelmä lisätä hiustenlähtöä?

  • heinäkuu 19, 2012 6:51 pm

   Hei Elli!
   Soitapa minulle: 09-61227012.
   Lämpimin terveisin
   Annikki

  • Minja permalink
   helmikuu 1, 2016 12:36 pm

   Hei, minulla on täysin samanlainen tilanne, kuin Elli tuolla ylempänä omassa kommentissaan (vuodelta 2012) kertoo. Hiuksia lähtee pesun yhteydessä normaalia enemmän ja kammatessa myös, sekä pitkin päivää irronneita hiuksia saa poimia vaatteista jne. Varsinkin nyt viimeiset 5kk hiuksia on lähtenyt enemmän, että olen ihan kiinnittänyt siihen huomiota.

   Kampaajakin huomautti, että hiuksia irtoaa normaalia enemmän ja meinasi, että verenkierto voisi olla huono. Samalla hän huomasi, että päänahkani punoitti hiukan mutta se tosin saattoi johtua myös siitä, että hiukseni oli juuri värjätty. Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja siihen lääkityksenä Thyroxin, jolla arvot ovat pysyneet hyvinä. Hiusten lähtö stressaa todella paljon, joka varmasti ei asiaa paranna, päinvastoin.

   Päivittäin käytössä monivitamiini, ubiqinon, omegat, evonia ja glukosamiini. Urheilen 3-5 kertaa viikossa. Hiukset pesen shampoolla varsinkin sellaisina päivinä, kun olen hikoillut. Muutoin pyrin välttämääm liiallista pesua. Ruokavalioni on kasvispainoitteinen. Mutoilutuotteita käytän todella vähän ja annan hiusten kuivua itsekseen. Hiukseni ovat todella luonnonkiharat ja hiukan karheat, mutta muutoin hyvässä kunnossa.

   • helmikuu 5, 2016 2:15 pm

    Hei Minja!
    Älä huolehdi, tule vain hiusjuurista tehtävään tutkimukseen. Se alue, mitä tutkin mikroskoopilla, on jäänyt lääkäreiltä tutkimatta, koska siltä alueelta ei voi ottaa koepalaa. Sitä voi tutkia vain mikroskoopilla. Seleenin ainakin suosittelisin, sillä sinulla on Thyroxin käytössä, joka vie seleenin kehosta. Evonia on tietysti erinomainen, mutta hiusjuuritutkimuksella saat täsmäohjeet, eikä tarvitse arvailla. varaa vain HiusAkatemiasta tai klähimmästä jäsenliikkeestä aika tutkimukseen, http://www.hiusakatemia.fi tai Helsinkiin puh. 09-6122700.

 6. Satu permalink
  lokakuu 11, 2012 5:39 pm

  Hei! Ongelmana täälläkin hiusten lähtö…viime vuonna ihotautilääri totesi sen olevan naistyyppistä kaljuuntumista, joka on laajalle ehtinyt leviämään, lisäksi oli hiustupentulehdus..siihen söin tetralysal kuurin(1kk ajan) ja aloin käyttää rogainea….tulehdus parani ja hiustenlähtö väheni…uusiakin hiuksia on kasvanut…pesen hiuksia joka toinen pvä, koska hiukset rasvoittuvat nopeasti, rogaine vaikuttaa asiaan..jo 3-4 vuotta olen kärsinyt ongelmasta ja alkuun sitä hoidettiin parturikampaamon tuottein, joka on perehtynyt hiustenlähtöön, myös otsonihoitoa annettiin…rahaa on mennyt paljon…olen 26 v, normaalipainoinen, kuntosalia harrastava nainen…stressaan tämän asian vuoksi ja itsetunto kärsii…nuorempana minulla oli paksu tukka, jota kaikki kehuivat…taas hiuksia on alkanut lähtemään runsaasti ja hiustupentulehdus vaivaa jälleen…vettä en juo riittävästi, paljon light kokista…

  • maaliskuu 8, 2013 1:23 am

   Hei Satu! Harmi, että vastaukseni on viivästynyt. Olen kauhuissani light kokiksen juomisesta, se happamoittaa kehoa ja haurastuttaa hiuksia. Seurauksena saat helposti tulehduksen hiuspohjaan ja saat hiustenlähdön. Yksinään se kokiskaan ole syyllinen, on vain voimakas lisätekijä. Jos vielä haluat apua, tule ihmeessä hiustutkimukseen. Huhtikuun loppupuolella on mahdollisuus tulla maksuttomaan tutkimukseen, sillä silloin minulla on hiustutkijoille täydennyskoulutuspäivät. Onnistuisiko se? Ota yhteyttä: annikki.hagroskoski@hiusakatemai.fi

 7. Hanne permalink
  kesäkuu 20, 2013 7:15 pm

  Hei Annikki,

  Löysin blogisi sattumalta, kun aloin taas pitkästä aikaa etsimään netistä uusia hiustenlähtöön viittaavia artikkeleita. Minulla on ollut hiustenlähtöä jo 8 vuotta. Uusia hiuksia kasvaa sinnikkäästi samalla kun olemassaolevia (nuoria lyhyitä ja vanhoja pitkiä) tippuu roppakaupalla. Kaksi vuotta sitten totesin potevani keliakiaa ja aloitin viljattoman ruokavalion, joka lopetti hiustenlähdön ja anemiakierteen siihen paikkaan. Maitotuotteita vähensin myös huomattavasti. Nyt olen alkanut ottaa ruokavaliooni viljoja, lähinnä hirssiä ja kvinoaa ja sen seurauksena tukkaa alkoi taas lähteä. Hirssin on kehuttu olevan hyväksi hiuksille, mutta vaatii lisää empiiristä tutkimusta, johtuuko hiustenlähtöni siitä. Hiukseni eivät kasva tasapitkiksi, vaan ikään kuin kerroksittaisina, mitä kampaajakin ihmettelee. Hiuspohjan öljyhoito auttaa tilapäisesti vähentämään hiustenlähtöä pesussa. Urheilen paljon ja joudun pesemään hiuksiani joka toinen päivä. Johtuuko ongelmani pelkästään imeytymishäiriöistä? Ulkoisista tököteistä ja lisäravinteista (hiusten kasvua lisäävät luontaistuotteet, b-vitamiinit, rautakuurit) en ole öljyä lukuunottamatta saanut apua. Aion aloittaa taas viljattoman ja maidottoman ruokavalion ja lisätä maitohappobakteerit säännöllisinä kuureina ruokavaliooni. Haluaisin kyllä nähdä sen ihmeen, joka lopettaisi vuosia kestäneen ongelman. Harrastan kuntosalia ja juoksemista, mikä myös vie minusta hivenaineita ja vitamiineja.

  • kesäkuu 26, 2013 1:55 pm

   Arvailuksi menee. Voisitko tulla helsinkiin hiustutkimukseen, vai asutko jossain kaukana?
   Kyllä perusteellinen selvitys on tarpeen. Mitä verikokeita sinulta on otettu, ja mitä ne ovat kertoneet?
   Voisit ottaa minuun suoraan yhteyttä: annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi
   Lämpimin terveisin
   Annikki

 8. Minna permalink
  kesäkuu 29, 2013 12:28 pm

  Hei! Ongelmani on se että hiukseni ovat ohentuneet ylipuolella, kaikki läheiseni ovat huomanneet asian ja jopa kaverini jo huomauttelevat siitä. Hiuksia tartttuu harjatessa runsas määrä harjaan, kun pöyhöttelen hiuksia niitä vain lentelee ilmassa. Kun irronneita hiuksia tutkii, ne ovat irronneet juurineen.. Tätä on jatkunut jo puolivuotta. Voiko asiaan vaikuttaa kova puolivuotta sitten ollut stressi, e-pillerit jonka merkki oli yaz tai parin kilon huomaamaton laihtuminen? Enää minulla ei ole mitään noista ja kaikki on hyvin, ainut että elämäni ilon vie hiukset joita ei kohta enää edes ole ja olen vasta 16 vuotias. Murehdin asiaa joka päivä ja kaipaan apua että voisin taas nauttia elämästä. Anemiaa minulla ei ole eikä myöskään kilpirauhasen vajaatoimintaa. Hiukseni ovat myös nuuttuneet kuiviksi. Laitan latvoihin hoitoöljyä päivittäin.Kaipaan apua että voin saada pitkät hiukseni taas tuuheiksi ja kasvamaan. Kiitos jo etukäteen!!

  • heinäkuu 2, 2013 10:49 am

   Hei Minna!
   Älä huoli, olet nuori, ja nuorilla ollaan saatu hiustenlähtö kuriin ihan hyvin.
   oletko käynyt lääkärissä? Onko otettu verikokeet? Kilpirauhanen, perusverenkuva, B12-vitamiini, D-vitamiini?
   onko sinulla vattsaoireita?
   vastaisitko näihin mieluiten suoraan sähköpostiini: annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi
   jatketaan keskustelua sitä kautta.
   Häntä pystyyn!
   Lämpimin terveisin
   Annikki

 9. Satu permalink
  marraskuu 15, 2013 10:32 pm

  Hei, Löysin tämän blogin ihan sattumalta ja hyvä niin koska minulla on ongelmia hiustenlähdön kanssa. Olen 38 vuotias ja minulla on ollut nuoresta asti pitkät, paksut ja hyvinvoivat hiukset, mutta nyt tilanne onkin toinen. Hiukseni ovat edelleen pitkät, mutta hiuksia lähtee paljon harjatessa, hiuksiani jää ja tipahtelee joka paikkaan jossa esim. istun, hiukseni näyttävät elottomilta ja kuivilta. Hiukseni ovat myös huomattavasti ohentuneet. Olen värjännyt hiuksiani vuosia (ei ole ollut haittaa), korkea kolesterolikin on (lääke käytössä) ja olen syönyt piimaxia.
  Kaipaan neuvoja Miten saan takaisin ne paksut ja elinvoimaiset hiukset?

  • joulukuu 22, 2013 9:14 am

   Hei Satu!
   Ihan ensimmäiseksi ota heti käyttöön Ubikinon, joista tuotteista esimerkiksi UBICAPS on yksi parhaista. vastoin pakkauksen ohjetta voit ottaa 2 kapselia päivässä, koska sinulla on kolesterolilääke. Piimax ei lopeta hiustenlähtöä, auttaa vahvistamaan hiuksia, jos sinulla on piin vajaus. Vaihdevuodetkaan eivät ole syynä, olet liian nuori niihin. hankin Frezzor-nimisiä omega-kapseleita, ota niitä 2 + 2 päivässä, niistä on merkittävää apua myös kolesterolin hallinnassa.
   Viisainta on tulla kipin kapin hiusjuuritutkimukseen, tule HiusAkatemiaan (puh. 09-6122700) tai katso sinua lähin tutkimuspiste http://www.hiusakatemia.fi
   Hiustenlähdöstä ei pidä kenenkään kärsiä, apua saadaan!
   Lämpöisin terveisin Annikki

 10. joulukuu 22, 2013 9:00 am

  Hei!
  Sienen poistamisessa ruokavalio on a ja o. pelkkä lääkehoito ei valitettavasti riitä. varaa aika meidän lääkärillemme, joka on erikoistunut ravintoon, hän antaa sinulle tarkat ohjeet, jolla ¨saat avun. meillä on lukuisia tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat kärsineet samasta ongelmasta. Hiukset kyllä harventuvat ilman täsmäohjeita ja oikeaa ruokavaliota. Soita vaikka minulle, niin järjestän vastaanoton lääkärillemme. 0400-615465. Tai suoraan HiusAkatemiaan 09-6122700. Hinta on 160 € ja aikaa varattava 2 tuntia.

 11. eija permalink
  tammikuu 18, 2014 6:05 pm

  Olen menossa mahalaukun pienenykseen ja henkilöiltä jotka ovat käyneet vastaavassa leikkauksessa olen kuullut että hiukset lähtevät harmaantuvat ja kihartuvat koska leikkaukseen on vielä aikaa niin olen ajatellut voisiko etukäteen jo vahvistaa hius tuppea ja mikä mahtaisi ehkä vähentää hiuksien lähtöä leikkauksn jälkeen

  • helmikuu 11, 2014 2:14 am

   No kaikkea sitä kuuleekin! Ihan noin suoraviivaista se ei ole. Mutta jos haluat olla varma, niin tule ennen leikkausta hiusjuuritutkimukseen, jolloin näemme, onko syytä huoleen vai ei.
   Kihartuminen kertoo hormonimuutoksista.
   Soita ja varaa aika: 09-6122700. voimme muutenkin auttaa jatkohoidossa.
   Lämpöisin terveisin
   Annikki

 12. Kaisa permalink
  helmikuu 9, 2014 4:09 pm

  Hei, minua mietityttää tuo maidon osuus hiustenlähdössä. Tai siis uskon siihen kyllä, mutta haluaisin tietää, minkälainen mekanismi sen taustalla piilee ja mikä osa maidossa nuo haitat aiheuttaa?

  Onko siis ongelmana laktoosi, hera, kaseiini, maitorasva vai joku muu?

  Tämä on siksi minulle erittäin tärkeä kysymys, että ruokavalioni on muutenkin melko rajattu ja hyviä proteiinin lähteitä ei ole paljon. Olen jonkin verran käyttänyt heraproteiinia, jota yleensä maitoyliherkätkin sietävät hyvin, koska yliherkkyys liittyy yleensä kaseiiniin eikä heraan. Haluaisin siis jatkaa heraproteiinin käyttöä ravintolisänä, mutta toisaalta pelkään sen vaikutusta hiuksiini.

  Osaisitko siis avata hiukan tuota, mistä maidon ongelmat hiusten suhteen johtuvat?

  • helmikuu 11, 2014 1:48 am

   Hei Kaisa!
   Isoin ongelma on se, ettei kukaan tiedä tarkalleen, mikä maidon aineosa on syyllinen hiustenlähtöön. Käytännössä on huomattu, että suurin osa maitoyliherkille käy voi ja laktoosittomat juustot, mikä viittaisi kaseiiniin.
   Erään lääkärin sanoin: On vain kokeiltava.
   Toinen haitta on se, että kun mikroskoopissa todetaan, että maitoyliherkkyyttä on, niin niitä hiusjuuria näkyy vielä 1,5 – 2 vuodenkin jälkeen, vaikka kaikki maitotuotteet olisi lopetettu. Se johtuu siitä, että maitotuotteista kärsineet hiusjuuret eivät kuole heti, vaan ne jaksavat elää vielä jonkin aikaa, kun maitotuotteiden käyttö on lopetettu. maitotuotteethan eivät enää ole pahentamassa tilannetta, mutta eivät ´vaurioituneet hiusjuuret voi palata normaaliksikaan. Kun ne sitten aikanaan tipahtavat pois, niin uusi hiusjuuri on normaali. Niinpä tutkija ei pysty helposti määrittelemään, käykö jokin maitotuote vai ei.
   Yleisohje on, että jos ei ole maitoallergiaa, voidaan käyttää vain voita ja laktoosittomia juustoja.
   Proteiinia on niin monessa tuotteessa, että kysynkin sinulta, miksi juuri heraproteiinia haluat käyttää? onko muut eläinkunnan tuotteet kiellettyjen listalla? Kananmunakin? Kalat? Kasviproteiinit?
   Jos tulet hiusjuuritutkimukseen ja näemme ns. maitojuuria, ja jatkat heraproteiinin käyttöä, voidaan n. 2 vuoden päästä sanoa sinulle, onko heraproteiini ok vai ei?
   Itselläni on maitoyliherkkyys. Jos joku syöttää minulle minun tietämättäni mitä tahansa muuta maitotuotetta paitsi voita ja laktoosittomia juustoja, kestää 6-8 viikkoa, kun minulta alkaa lähteä hiuksia. Mikroskoopissa nähdään jälleen näitä maitojuuria. Siis minä en voi käyttää maitoheraakaan, tämä tuli todistetuksi. Näin on käynyt.
   Sinun pitää valita itse, käytätkö heraproteiinia vai et. Vaihtoehtoja on.
   Lämpöisin terveisin Annikki

 13. Noora permalink
  maaliskuu 10, 2015 12:07 pm

  Hei. Minulla on/oli paksut karheat ja superpitkät hiukset, pari kuukautta sitten (ero, kova stressi) ja hiuksia alkoi lähtemään ja tuli ”kuivaa hilsettä” pidin hiuksia kiinni monta kuukautta ja vasta nyt tajusin, että päänahka on todella herkkä, on hilsettä ja hiukset ohentuneet puolella. Eniten on harventuneet ohimoilta ja jakauksen kohdalta. Johtuuko stressistä, mitä voin kokeilla vai menenkö suoraan lääkäriin? Asun pohjosessa.

  • huhtikuu 15, 2015 8:00 pm

   Kiitos viestistäsi. olen ollut vain liian hidas vastailemaan, joten korjaan sen tänään ja yritän korjata asian vastaisuudessakin. Aina nopeimman vastauksen saa, jos laittaa minulle sähköpostia: annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi
   Stressi saa aikaan monenlaista häiriötä kehossa, joista yksi ilmentymä on hilse ja hiustenlähtö. Lääkäri tutkii sinun terveydentilasi, pyydä samalla ottamaan kilpirauhasarvot, D-vitamiini, B12-vitamiini ja tulehdusarvot. Hilseen saat mahdollisesti Neem hair oil-öljyllä, mutta hiustenlähtö onkin jo monimutkaisempi juttu. Asutko lähellä Haaparantaa? Siellä on hiustutkija Tiina yrityksessä jonka nimen löydät osoitteesta http://www.hiusakatemia.fi
   käypä siellä hiustutkimuksessa, hän löytää hiustenlähdön tekijät ja antaa ohjeen. samalla Tiina voi katsoa hilsetyypin, ja saat täsmäohjeet.

 14. Katariina permalink
  huhtikuu 22, 2015 10:55 am

  Minulla on alopecia areata, joka oirehtii talvisin, mutta tänä keväänä uusi ilmiö, hiusten katkeilu juuresta. On ollut kova stressi joulukuulta lähtien, luin tekstiä ja käsitin että voisi johtua siitä. Kuinka kauan tämä mahtaa jatkua, alkavatko nuo katkeilleet ”piikit” kasvaa saman tien takaisin, kuinka pahaksi voi mennä..?

  • huhtikuu 25, 2015 10:05 am

   hei katariina!
   Nuo ”piikit” ovat pälvikaljuus ilmiön aiheuttamia hiusten katkeamisia. Kyllä ne voivat jatkaa kasvamistaan. Huolehdi riittävästä magnesiumin (magnesia sitraatti) ja B-ryhmän vitamiinien saannista, karta maitoa, käytä vain voita ja laktoosittomia juustoja. Hiero päänahkaa päivittäin. Käytä turvehoitoa 1-2 x vko. Ja tule hiustutkimukseen, jolloin voin auttaa täsmällisesti. Soita aika 09-6122 700.

 15. anneli permalink
  tammikuu 2, 2016 6:44 pm

  Hei, toimiiko nuo ylläolevat ohjeet pälvikaljuun? Kohta 2vuotta sairastanu, ja välillä masentaa, vielä onneksi tukka päässä.. auttaako siihen oikeasti mikään 😦

  • tammikuu 15, 2016 1:44 pm

   Kyllä pälvikaljutapauksessa aina kannattaa tulla hiusjuurista tehtävään tutkimukseen.
   Ei kannata pitkittää asiaa.
   varaa vain luottavaisesi aika HiusAkatemiaan. Puh. 09-6122700.
   Lämpimin terveisin
   Annikki Hagros-Koski

 16. Maire Laakso permalink
  marraskuu 11, 2016 12:47 pm

  Hei Annikki Hagros-Koski.Kysymys kuuluu että mistä johtuu kun hiuslähtö ja päänahan kutina? Olen yritänyt pestä hoitavilla hiussampoota aptteekista ostettu.Mistä voisi johtua ? Onko siihe mitään hoito keinoja Maire Laakso

  • marraskuu 12, 2016 9:33 am

   Saitkin varmaan jo vastauksen?

  • helmikuu 7, 2017 2:09 pm

   Enköhän ole huomannut kysymystäsi? Hiustenlähtö on aina monen tekijän yhteisvaikutus, joka selvitetään AINA JA VAIN mikroskoopilla. Ei mikrokameralla. Shampoot eivät mitenkään voi korjata hiustenlähtöä. Tule ihmeessä hiustutkimukseen. Lähimmän hiustutkijan löydät osoitteesta: http://www.hiusakatemia.fi

 17. Sarlotta permalink
  helmikuu 28, 2017 6:54 pm

  Hei.
  Minulla on nyt noin kuukauden ajan lähteny todella paljon hiuksia. Hiuksia vain tippuu kun kosketan niitä ja kun harjaan, harja on täynnä hiuksia. Joudun putsaamaan harjan monta kertaa päivässä. Samoin kun käyn suihkussa, viemäri on täynnä hiuksia yhden pesukerran jälkeen. Vaatteet ovat täynnä hiuksia myös. Tämä ahdistaa minua todella paljon ja en tiedä miten tämän saisi loppumaan. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa, mutta nyt arvoni ovat hiukan liikatoiminnan puolella. Minulla on myös ollut paljon stressiä koko viime vuosi. Pelkään, että hiukseni putoavat kohta kokonaan, sillä lähtö on päivittäin todella runsasta. Pesen hiukset kerran päivässä. Minulla on etuhiukset ja ne rasvottuvat päivän aikana todella likaiseksi, joten joudun pesemään hiukset joka aamu. Mitä minun kannattaa tehdä, että saisin hiusten lähdön kuriin? Joudun kohta paniikkiin.

  • Touko 9, 2017 4:13 pm

   Kuulostaa voimakkaalta hiustenlähtöreaktiolta. Peseminen joka päivä ei ainakaan edistä hiustenlähdön loppumista. Syötkö kilpirauhaslääkityksen ohella seleeniä? Se on välttämätöntä, seleenin vajaus on yksi osatekijä hiustenlähdössä. Olisi syytä tulla mahdollisimman nopeasti hiusjuurista tehtävään mikroskooppiseen tutkimukseen. Sillä saamme selville, mitkä haittatekijät aiheuttavat hiustenlähtöäsi. Stressi on tietysti yksi osatekijä myös, sen seuraukseen voimme vaikuttaa. Itse voit vaikuttaa syömällä Mega-B:tä, joka sisältää kaikki B-ryhmän vitamiinit. Myös magnesium on stressin hoidossa tärkeä. Sen tulee olla sitraattimuodossa. Entä D-vitamiini, onko sinulla käytössä? Missä sinä asut, onko mahdollista tulla Helsinkiin vai asutko kauempana? Löydät lähimmän hiustutkijan netistä http://www.hiusakatemia.fi ja klikkaa sieltä ”Palvelupisteet”. Siten löydät lähimmän tutkimuspisteen. Voit myös soittaa minulle. 0400 615 465. Lämpimin terveisin Annikki

 18. Johanna permalink
  syyskuu 4, 2017 7:26 pm

  Hei olen 33v nainen Jolla on ruvennut lähtemään hiuksia todella paljon aina kun käyn suihkussa niin viemäriin jää paljon hiuksia 😦 kuten myös kun harjaan hiukset niin harjaan jää paljon hiuksia ja hiukset ovat ohentuneet todella paljon päälaki alueelta jossa on jossain kohti kaljuja kohtia . Minulla todettiin päänahan tulehdus ja sain siihen jotain kirkasta liuosta , mutta silti hiuksia lähtee todella paljon ja hiuksia saa kerätä joka puolelta 😦 pelkään että tulen kaljuksi ja se pelottaa todella paljon ja stressaa .

  • maaliskuu 13, 2018 3:32 pm

   Tule ihmeessä hiustutkimukseen. Ei kannata kärsiä, apua löytyy kyllä.
   Aikaa varattava 2 tuntia, hinta 145 €. Hiukset mielellään pesemättää pari päivää ainakin, enemmän, jos pesuväli on pitempi. Mukaan nimet lääkkeistä ja ravintolisistä, jos niitä on käytössä.
   Jos verikokeet on otettu parin vuoden sisällä, olisi hyvä ottaa ne mukaan. ne saa kyllä labrasta ppydettäessä, jos niitä ei muuten ole.
   Ajanvaraus http://www.hiusakatemia.fi tai 09 61 22 700. Lämpimästi tervetuloa!
   Ps. katso 19.3. klo 21 Yle fem ohjelma Efter nio. Siellä kerrotaan hiustutkimuksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: