Skip to content

Hiusten vesipesu

maaliskuu 6, 2010
  • Terveen hiuspohjan pH on 4.7 eli hapan.
  • Puhdistetun veden pH on yli 8, jossain päin jopa yli 9, eli hyvin emäksinen.
  • Puhdas vesi on neutraali eli 7.
  • Lähdevesi ja kaivovesi saattaa olla happamampi, mutta harvemmin alle 6.

Hiuspohjaa suojaa ns. happovaippa, joka koostuu hiestä ja talista. se elättää normaali-flooran, jossa elää n. parisataa bakteerilajia. (Mikrobiologi Martin Blaser New Yorkin lääketieteellisestä korkeakoulusta). Blaser muistuttaa, että ihon jatkuva peseminen ei ole pidemmän päälle hyväksi. Ihminen huuhtoo samalla suojaustaan.

Normaalifloora eli normaali bakteerikanta elää hiuspohjassa vastustuskyvyn ylläpitäjänä eli immuniteettisuojana. Se suojaa haitallisilta bakteereilta eli toimii ”rajavartiostona” ulkoa tuleville tulehduksia aiheuttaville bakteereille ja sienille.

Käsien ahkera peseminen on eri asia, koska sormien ja kämmenten kosketusten kautta välittyy helposti viruksia.

Ilman hyvää bakteeristoa ihminen ei pärjäisi. (Tutkija Zhan Gao). Bakteerit ovat tarpeellisia – niin iholla ja varsinkin suolistossa.)

Liiallinen shampoopesu poistaa suojaavan happovaipan ja voi siten haitata normaali-flooran toimintaa ja samalla altistaa hiuspohjan tulehduksille. Pesusuositus on 3-4 pv:n välein.

Pelkkä vesipesu jatkuvasti voi nostaa hiuspohjan happamuutta emäksiseen suuntaan.

Vesi kuivattaa ihoa. Tarvitaan hyviä hiuspohjan hoitotuotteita, hiusvesiä (Aloe Vera Juice, Neem Hair Lotion, Balance Moisturizer, Acomax, monet hiuspohjan öljyt jne.)

Jos ei käytetä hoitoainetta.

Hiuksen pintaa suojaa suomukerros, joka vastaa puun kaarnaa. Suojaavat suomut avautuvat mm: vedestä, saunan kuumuudesta, auringosta, föönistä tms. lämpö-laitteista.

On ehdottomasti käytettävä hiusten mukaan valittua hoitoainetta. Kemiallisesti puhdistettuun veteen ei kannata etikkaa lisätä happamoimaan emäksistä vettä, mutta etikka voi toimia puhtaassa lähde- tai kaivovedessä.  Jos vesi on puhdasta eli pH on neutraali 7, voi vesipesu olla ok – tilapäisesti. Kuitenkin ajan myötä, tulos ei ole tyydyttävä, koska hiuspohjaan erittyvä tali on rasvaa, jota vesi ei voi liuottaa pois. On myös muistettava, että bakteerit hajottavat talia, jotka ajan mittaan alkavat haiskahtaa. On siis käytettävä pesevää tuotetta – shampoota, ei emäksisiä saippuoita – hiuspohjan terveyden ylläpitämiseksi. Vesipesussa jossain vaiheessa joudutaan tilanteeseen, jossa hiuspohja ei voi enää hyvin. mahdollisesti saadaan tulehtunut tai ärtynyt hiuspohja, hiukset kuivuvat, jos hiuksen pintaa ei saada suljettua.

Talvihiukset kauniina

Tämä talvi on koetellut ylenpalttisella lumella ja kunnon pakkasella. Siksi varmaan odotettu sikainfluenssakin päätti siirtyä otollisimpiin olosuhteisiin, eikä rienaa meitä nyt.

Tukka sen sijaan on riesa. Se on sähköinen, lättänä ja kuiva. Naiset eivät haluaisi käyttää lämmintä pipoa tai karvahattua, kun tukka ei ole kivannäköinen litistyneenä.

Ei hätää.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: