Skip to content

Hilseet

maaliskuu 15, 2010

Vähäinen – runsas,

kuiva – rasvainen

karstamainen – hiutalemainen

tiivis – irtoava

huomaamaton – olkapäille valuva

panssarimainen – läiskittäinen

seborrooinen ekseema – hiivasieni

psoriaasi – atopia – punahukka

Tässä hilsetyyppejä, joita voi olla samassa päässä erilaisia yhtä aikaa – pahimmillaan olen tavannut neljää eri hilsetyyppiä samassa hiuspohjassa! On ymmärrettävää, että sellainen ei hoidu millään yhdellä hoitomenetelmällä – eikä varsinkaan millään hilseshampoolla.

Muistutuksena: Terveen hiuspohjan pH on 4,7.

Hilse on aina oire, joka vaatii asiantuntijoiden apua. Eri hilseisiin olemme tehneet HiusAkatemiassa lukemattomia testejä. Mm. teimme lääkärin kanssa 200:lle henkilölle pH-testin, joka osoitti, että lieväkin hilse nosti hiuspohjan happamuutta emäksiseen suuntaan. Testi osoitti, että hilse voi johtua erittäin monesta eri tekijästä. Huonolaatuiset hiuslakat osoittautuivat yhdeksi hilseen aiheuttajaksi, mutta syitä on todella monta.

Se surullisen kuuluisa soodapesu

Soodapesusta jo mainitsinkin aiemmin, kokeilun jälkeen hiuspohjan pH nousi luvattoman paljon ja aiheutti ohuen hilsekerroksen hiuspohjaan.

Iho on suurin hengityselin!

Shampoovalmistajat ovat ahkeria markkinoimaan tuotteitaan, joten on ymmärrettävää, että joitakin se ottaa päästä ja tekee mieli lähteä etsimään halpoja vaihtoehtoja kalliille shampoille. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hiuspohja on hiusten peitossa, ja siten ei samalla tavalla saa happea, kuin muu iho. Katselkaapa kaljuuntuvia henkilöitä, äärettömän harvoin, jos koskaan, kaljulla alueella on hilsettä, mutta hiusten alueella taas voi olla, ja onkin, jos on hilseongelma – mikä tahansa.

Ei aina kallein shampoo ole paras – mutta ei varmasti halvinkaan. Hilseshampoot lähinnä siirtävät hilseen esiintymisen tuonnemmaksi, harvoin niillä saadaan täysi apu. Shampoon valinnassa kannattaakin perehtyä tuoteselosteeseen – incilistaan – ja pyytää Hiusapteekista apua tulkinnassa.

Hiusapteekit ovat useimmissa HiusAkatemian jäsenliikkeissä.
Kysy lähintä Hiusapteekkia puh. 09-6122 7012.

Lapsikarsta

Yllättävän paljon vauvoilla ja pikkulapsilla on päänahassa sinnikästä ns. lapsikarstaa. Se hoituu hyvin helposti, kun käväisette Hiusapteekista hankkimassa hoito-ohjeet. Älkää vaan ”tohtoroiko” itse, lapsen iho on herkkä ja lisäksi lapset eivät helpolla anna koskea ja puhdistaa hiuspohjaa. Peseminenkin voi olla työlästä, ja siksipä sitä lapsikarstaa sinne pääseekin syntymään.

Pese aina vauvasta asti lapsen pää sylissä, jolloin lapsi kokee turvallisuuden tuntua, eikä pään käsittely tule pelottavaksi. Jos isä pitää vauvaa sylissä niska nojaten käsivarteen ja äiti pesee hellästi, niin vesi ei valu silmiin ja lapsi oppii nauttimaan hiusten pesusta.

Hiusapteekissa on vauvoille turvallisia pesu – ja hoitotuotteita.

Todellista apua hilseen hoitoon

Hilseiden kanssa kamppailevat saavat HiusAkatemian jäsenliikkeistä apua. Kannattaa rohkeasti tulla näyttämään hiuspohjaa, ja kertoa ”hilseen historia”, pesutavat, rasvan ja juomien laatu ym. ym. Ei hyödytä ryhtyä antamaan yleisohjeita hilseen hoitoon, koska syyt ovat aina yksilöllisiä, joten niiden mukaan hoitokin vaihtelee.

Jos hilse on monista kokeiluista huolimatta jatkuva riesa, kannattaa varata tunnin aika hiustutkijalle, joka selvittää hilseen ”syntyä syvemmältä” mikroskoopin avulla. Silloin se maksaa vähän alle 60 €, mutta se raha kannattaa uhrata. Tuhraantuu rahaa kokeiluihinkin.

Sieniepäilyssä HiusAkatemian jäsenliikkeet lähettävät HUS:n laboratorioon näytteet viljeltäviksi, josta saadaan vastaus – ja hoito-ohjeet annetaan tapauksen mukaan.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: