Skip to content

Lomailijan unelmakohde

elokuu 10, 2010

Otetaanpa hiusten lomaan loma!

Lomalla on ihanteellista löytää kohde, jossa pääsee viihtymään joka tavalla. Sattuipa varsinainen löytö: Portugalin Albufeira, josta en tiennyt etukäteen mitään.

Siellä täyttyivät kaikki lomatoiveet. Atlantti pitää huolen, ettei siellä varmaankaan ole koskaan tuskastuttavan kuumaa – sopii suomalaisille. D-vitamiiniprofessori Tuohimaan ohjeet ovat tiukasti iskostuneet takaraivoon, ei aurinkoa ruskettumiseen asti. Vain keskipäivällä parikymmentä minuuttia, muutoin paras suoja on vaatteet ja hattu.

Albufeira yllätti monella tavalla. Siisteys oli silmiinpistävää niin kaduilla, liikkeissä kuin ravintoloissa ja kahviloissakin. Niiden WC:t olivat täyden kympin arvoisia kaikkialla. Roskia ei näkynyt missään ja ilmeisesti turistitkin kunnioittavat siellä paikkakunnan siisteystapoja, kun ei silmiin osunut heiteltyjä tölkkejä ja jätskipapereita. Bussit ja kiertojunat pitivät aikataulunsa. Liikenne noudatti melkeinpä pikkutarkasti jalankulkijoiden etuoikeutta, autot pysähtyivät aina suojatien eteen, vaikka jäätiin rauhassa odottelemaan ylipääsyä. Suomessa pyritään aina ehtimään ennen jalankulkijaa jatkamaan matkaa pysähtymättä.

Etelämatkoilla on tullut tavaksi odottaa kauppiaitten huutelua: ”Where are you coming from, come to see my shop.” Sitä ei kuultu kertaakaan tällä reissulla. Liikkeissä sai katsella kaikessa rauhassa tarjontaa, palvelua sai, jos halusi, mutta kertaakaan ei tyrkytetty mitään. Eikä myöskään missään harrastettu tinkimistä, hinnat olivat kiinteät. Oi miten helppoa!

Joka ravintolan edessä oli sisäänheittäjä, mutta kaikki olivat kohteliaita, eivätkä huudelleet törkeyksiä perään. Jos emme menneet sisään, he vain sanoivat: ”Thank you”. Ällistyttävää! Yleensäkin palvelu oli asiallista ja kohteliasta, ei missään päällekäyvää ja tuputtamista. Ja mikä on myös fiksua – ei missään yritetty huijata. Siellä oli runsaasti ravintoloita, kahviloita, baareja, rokkipaikkoja, elävää musiikkia – jokaiselle jotakin. Albufeira sopii niin lapsille, nuorille, aikuisille ja ikäihmisille. Myös ”baarikärpästen” unelmamesta!

Apartementoshotelli, Cerro Mar Garden, yllätti täysin. Kaksiossa oli täydellinen keittiö: hella, mikro, leivänpaahdin, astianpesu- ja pyykinpesukone! Vautsi! Perheelliselle, lasten kanssa liikkuville unelmaa. Oli se meillekin. Käsipyykkiä ei tarvinnut pestä.

Lomat on lomittu – uutta odotellaan!.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: