Skip to content

USKOMATTOMIA NEUVOJA HIUSTENLÄHTÖÖN

elokuu 21, 2010

Hiustenlähdöstä ovat ihmiset kärsineet varmasti kautta vuosituhansien. Aina on ollut myös neuvoja, joilla ei ole ollut todellisen avun kanssa mitään tekemistä – lehmän lannan käytöstä lähtien.

Neuvoja annetaan edelleenkin – sekä hyviä että huonoja. Pahimmillaan hiustenlähtöä lisääviä! Ne kertovat sen, että hiustenlähtö on monelle asiantuntijoiksi itseään väittävien tuntematonta aluetta.

HiusAkatemia on tutkinut eri hiustenlähtötyyppejä lääketieteelliseen tutkimukseen tarkoitetulla mikroskoopilla vuodesta 1985. Minulla – tutkimustyötä tehneellä – on peruskoulutus ylioppilas + yliopistokoulutus (matematiikka, fysiikka, kemia). Lisäksi olen yksityisesti opiskellut hiuksista kaiken, mitä lääketieteessä ja hiusalalla tiedetään. Työmäärä on ollut hirmuinen – ja neuvoja olen saanut lääkäreiltä, tiedemiehiltä, ravintoalan huippuammattilaisilta jne. Kaikilta tahoilta, jotka ihmisen kehon mekanismista jotain tietävät. Huu-haata matkalla on tullut kohdattua. Oma luontainen skeptisyys on pelastanut minut joutumasta väärille urille.

Olen tavannut tuhansia hiustenlähdöistä ja hiuspohjan kaikista ongelmista kärsiviä. Niinpä olen kuullut lukemattomia eri tarinoita, miten heidän ongelmiaan on aiemmin hoidettu. kerron tässä niistä muutamia.

 • ”Eräs tunnettu sienishampoo korjaa hiustenlähdön.”

Miksi se ei toimi: Hiustenlähtö koostuu monesta eri haittatekijästä, joissa saattaa olla mukana sieni-infektio. Kuitenkin sieni ei ole koko hiustenlähtöongelmaa kattava häiriötekijä, joten se ei yksinään toimi. Toisekseen: useimmiten ei ole edes otettu sieniviljelyä, vaikka on maailman yksinkertaisin asia lähettää potilas labraan sieniviljelynäytteenottoa varten. Jos sientä epäillään VAADI SIENIVILJELY, älä suostu hoitamaan, vaikka saisit reseptilääkkeen!

Tule HiusAkatemian hiustutkijalle, joka selvittää haittatekijät ja ottaa sieninäytteen, jonka HUS:n laboratorio viljelee ja lähettää tuloksen.

 • ”Eräs tunnettu hilseshampoo korjaa hiustenlähdön.”

Miksi se ei toimi: Hilse on oire, ei ainoa syy hiustenlähtöön. On selvitettävä, mikä hilseen taustalla on. Jotkut hilseshampoot voivat auttaa hilseen häviämiseen, mutta valitettavan usein se ilmaantuu takaisin. Harvoin hilseen poisto auttaa hiustenlähtöä todellisuudessa kokonaan loppumaan. Sitä paitsi monet hilseshampoot perustuvat säilöntäaineisiin, jotka häiritsevät ja jopa tuhoavat hiuspohjalle välttämätöntä normaalia bakteerikantaa. Se suojaa haitallisilta bakteereilta, eikä sitä pidä tuhota. Kannattaa kääntyä HiusAkatemian jäsenliikkeiden puoleen, josta saa turvalliset hilseen hoito-ohjeet tai ottaa HiusAkatemian hiustutkijaan yhteyttä ja selvittää koko hiustenlähtövyyhti.

 • ”Diureettilääke korjaa hiustenlähdön”.

Diureetti eli nesteenpoistolääke sellaiselle ihmiselle, jolla ei ole mitään todellista tarvetta, tuottaa aikamoisen lisähaitan. Iho ja hiuspohja kuivuu, hiukset ja limakalvot kuivuvat…. hiustenlähtö lisääntyy. Hiuksessa on vettä 10-15 %, eikä sitä ole yhtään vara poistaa. Ihmisessä on vettä 70-75%, joka iän myötä jonkin verran vähenee. Jos ei ole nestekeräytymiä (turvotusta) missään, on neuvo todella kummallinen.

 • ”Hiustenlähdön syy on telogeeninen hiustenlähtö.

No tämä ei tarkoita yhtään mitään!! Hiusten normaalikasvuvaihe on nimeltään anageenivaihe, kun hiuksen ”emo” eli hiussoluja tuottava hiusnysty siirtyy perimän määräämän ajan kuluttua lepotilaan ja lopettaa solutuotannon, sitä kutsutaan katageenivaiheeksi. Sinä aikana uusia soluja ei enää kehity. Hiusjuuren solukkoinen osa kutistuu pois ja hius jää odottamaan uuden hiuksen syntyä. Tätä kutsutaan telogeenivaineeksi. Toisin sanoen ”telogeeninen hiustenlähtö” ei ole mikään syy. Hiustenlähdössä hiusjuuri kuolee kesken kasvuvaiheensa, olipa syyt ihan mitkä tahansa. Kaikki siis saavuttavat telogeenivaiheen. Niinpä telogeeninen hiustenlähtö kertoo, että neuvonantaja ei tiedä, mistä hiustenlähdössä todellisuudessa on kysymys. Joku ohje  kun pitää antaa.

 • Kortisoni.

Kortisonilla on paikkansa eräiden sairauksien hoidossa, mutta ei hiustenlähdössä. Kortisoni ohentaa ihoa ja haittaa hiussolujen muodostusta. Enpä tiedä yhtäkään hiustenlähdön syytä, joka kortisonilla korjaantuisi. On huomattavasti turvallisempia hiuspohjan tulehdusten, kutinoiden ym. ärsytysten hoitoaineita kuin kortisoni. Tosin tuttu ihotautilääkäri kertoi minulle, että heillä ei oikein ole montaa muuta hoitokeinoa kuin se iänikuinen kortisoni. Rohkenisiko ihotautilääkärit pyytää potilastaan käymään HiusAkatemian hiustutkijoiden luona???

HiusAkatemiassa kävi pari vuotta sitten yhdysvaltalainen ihotautilääkäri, joka oli työstämme erittäin kiinnostunut. Hän sanoi suoraan, että esimerkiksi pälvikaljuun kautta maapallon määrätään kortisonia, ja kuitenkin tiedetään, ettei se auta, mutta kun muutakaan ei ole keksitty. Voi, voi.

Olemme tutkineet pälvikaljua v:sta 1989, ja saaneet hyviä tuloksia niille, jotka jaksavat noudattaa ohjeita. Pälvikaljuhan on synnynnäinen ominaisuus, jota ei voida lopullisesti poistaa, mutta se voidaan saada hallintaan, kuten myös psoriaasi, atooppinen iho ja seborrooinen ekseema.

Käytämme turvallisia, mahdollisimman luonnonmukaisia hoitotuotteita ja tarkistamme myös ruokavaliota.

 • Hiuspillerit.

Markkinoille on tullut kaikensorttisia hiuspillereitä. Niitä markkinoidaan kaiken kattavina hiusravinteina ja mitä kehuja milloinkin on käytetty. Niissä on hyviä ja huonoja ja siltä väliltä. Hiustenlähtöä ne harvoin yksinään korjaavat, joistakin on erinomaista apua. Kuten Evoniasta ja Arcon-Tisanesta. Siltikin kannattaa myös tutkituttaa HiusAkatemian hiustutkijalla, onko minkään hiuspillerin yksinomainen käyttö riittävä hiustenlähdön korjaajaksi. Ei ole järkeä syödä vuosia hiuspillereitä, ja sitten todeta, ettei hiustenlähtö lopukaan. Jos loppuu, niin hienoa. Hiustutkimus kertoo kuitenkin jokaisen häiriötekijän!

Hiustenlähtö on niin hienosyinen ongelma, että kaikkea et voi verikokein selvittää. Silti verikokeet, jossa on otettu ainakin perusverenkuva, kolesteroli, glukoosi ja kilpirauhasarvot, ovat hiustutkijallekin erittäin tärkeä työkalu hiustenlähdön selvittämiseksi. Kannattaa käväistä otattamassa.

Tässä muutamia esimerkkejä, niitä olisi nipullinen lisää. Olisi mukava kuulla, millaisia kokemuksia sinulla on.

Aina kannattaa muistaa, että sairastumisissa aina etsitään täsmälääke. Siispä jos sairastat diabetestä, korkeaa verenpainetta, helikobakteeria ja sitten katkaiset kätesi. Mitenkään et voi parantua täydellisesti, jos saat maailman parhaaksi luokitellun kipsin käteesi. Kyllä sinun on hoidettava jokainen tauti kukin omalla lääkityksellään.

Samoin on hiustenlähdössäkin, jokainen hiustenlähtöön liittyvä osatekijä on eliminoitava yksitellen ja jos mahdollista yhtä aikaa.

Varaapa siis aika HiusAkatemian hiustutkijalle, ja heidät löydät www.hiusakatemia.fi

Älä luota lupauksiin!

Mainokset
6 kommenttia leave one →
 1. sonja salminen permalink
  helmikuu 23, 2011 10:12 pm

  minulta lähtee hiuksia tosi paljo aina kun niitä kampaa ta muutenkin lähtee.en tie mitä käytän että hiukset kasvavat.ne oon ohentunut,mutta pitkäksi kyllä kasvavat.onko kellään neuvo mitä voi käyttä jotta hiuksen lähtöö loppu

 2. Satu Harrén permalink
  heinäkuu 30, 2013 10:18 am

  minulla on jo pidempään jatkunut hiustenlähtöongelma.
  olen yrittänyt käyttää jos jonkinmoista ”troppia” ja ”ihmeshampoota” huonoin tuloksin.
  olen myös yrittänyt käyttää luonnonmukaisia shampoita/shampoopaloja mutta ne tuntuvat vain pahentavan ongelmaa. pahinta hiustenlähtö on suihkussa kun laitan hoitoainetta hiuksiin, valehtelematta molempien käsieni sormivälit ovat täynnä hiuksiani.
  hiusteni määrä on todellakin laskenut huimasti ja olen vasta 27v..
  en suostu enää syömään yhden ainuttakaan ”ihmepilleriä”, vaan toivoisin saavani konkreettista apua ongelmaani.

 3. Kaarina Sotka permalink
  Touko 1, 2016 3:27 pm

  Minulta leikattiin marras-joulukuussa kaihi molemmista silmistä, viimeksi maaliskuun lopussa kolmas silmäleikkaus, reikä makulassa ”paikattiin”. Jokaista leikkausta edelsi kortisotippojen tiputus silmään, ja leikkausten jälkeenkin. Viimeisen leikkauksen jälkeen kuukauden ajan, 4 krt päivässä. Hiukset ovat nyt alkaneet lähteä niin paljon, että harja on aina täynnä hiuksia. Johtunee varmaankin noista kortisoneista, vaikka en syönytkään niitä. Miten voin auttaa ennen niin paksuja hiuksiani?

  • Touko 21, 2016 9:40 am

   Ei kuulosta ihan kortisonin syyltä. Stressi reaktio saattaa kyllä olla ainakin osasyy. Stressihän heikentää vastustuskykyä, ja lisää tulehduksen mahdollisuutta kehossa. Missä sinä asut? Voisitko tulla hiustutkimukseen, jolla selvitän varmasti todelliset syyt? Ei kannata ainakaan kärsiä hiustenlähdöstä, kyllä se saadaan kuriin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: