Skip to content

Huono ääreisverenkierto

elokuu 25, 2010

Olin sunnuntaina kuuntelemassa esitystä uutuuslaitteesta, jolla saadaan aktivoitua mm. tukkeutuneita mikroverisuonia.

Hiustenlähtö-, pälvikalju- ja kaljuuntumistapauksissa meillä yksi suurimmista ongelmista on huono ääreisverenkierto. Jos se ei toimi riittävällä tehokkuudella, ei hiusjuuri saa myöskään riittävästi ravintoa, mitä se tarvitsee välttämättä kasvaakseen.

Rovaniemen hiustutkija Katja Härkönen kuvasi oivallisesti, missä asemassa hiusjuuret ovat muihin elimiin nähden ravinnon saannissa. Hän sanoi: ”Jos kaikki ihmisen elimet laitettaisiin ruokajonoon, niin hius on aina jonon viimeinen”. Näin sanottuna jokainen ymmärtää, mistä puutoksesta hiusparka kärsii ja hiuksen kasvu häiriintyy. Sitä ongelmaa hoidamme HiusAkatemian erikoisturpeella ja Boston-laserilla.

Turvehoidon ongelma on taas sen käytön hankaluus, on vaikea saada ihmisiä tekemään turvehoitoa niin usein kuin se olisi tarpeen eli joka 3. päivä. Silloin hoitoteho olisi kutakuinkin riittävä. Jos halutaan supertulos, niin turvehoito kerran viikossa sekä Boston-laserhoito kerran viikossa. Silloin päästään maksimaaliseen tulokseen ääreisverenkierron aktivoinnissa.

Mutta, mutta. Ei sekään ole aina täydellinen 100-prosenttinen apu. Jos hiusverisuonet – läpimitaltaan n. 0,003 mm – ovat tukkeutuneet, tarvitaan järeämpi ”ase”.

No mistä sitten tiedetään, että ovatko verisuonet tukkeutuneet? Aika yksinkertainen osoitus siitä on se, että hiuspohjan tulehdusta ei saada huolellisesta hoitamisestakaan huolimatta täysin kuriin, vaan se uusii melko nopeasti, vaikka näyttääkin hoitosarjan jälkeen hiuspohja kuntoutuneelta. Tällaisia tapauksia on useita. Ei onneksi kaikki.

Nyt sunnuntain esittelyssä näytti olevan ratkaisu tähänkin asiaan. Laite, jolla saadaan vähin erin tukkeutuneet mikroverisuonet avautumaan ja toimimaan uudelleen, on turvallinen ja haittavaikutuksia ei ole todettu. Siitä ja sen tehokkuudesta ovat puolueettomat tutkijalääkärit tehneet tieteellistä näyttöä. Vain elinsiirto- ja luuydinsiirtopotilaille se ei sovi hylkimisriskin vuoksi.

Jokainen kohta kehossa, missä mikroverisuonet ovat osittain tukkiutuneet, tulehtuu. Jos mikroverisuonet eivät kuljeta verta, punasoluja ja valkosoluja, on varmasti ongelma. Valkosolujen tehtävänä on ”napata” tulehdussolut ja siten keho parantaa itse itsensä.

Hoitoa tulee tehdä n. 4 viikon ajan, hoidossa käydään tapauksista riippuen 2-3 kertaa viikossa. HiusAkatemia on ensimmäinen Suomessa, joka käyttää sitä hiusten kasvattamiseen.

Kenelle hoito sopii mm.:

 • Hiustenlähtö, kaljuuntuminen, pälvikalju
 • Vaikeat hilseet
 • Psoriaasi
 • Atopia
 • Niska-hartiasäryt
 • Selkäkivut
 • Kaikki tulehdusalueet

Urheilijat – mm. palautuminen ja kestävyys ovat parempia.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. jani permalink
  elokuu 23, 2011 6:43 pm

  Saapa ne tukkeutuneet verisuonet ihan ravinnollakin avoimiksi 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: