Skip to content

Pyhä lehmä

elokuu 31, 2010
tags: ,

Meillä Suomessa on paukutettu takaraivoomme pysyvästi maidon tärkeys. Sillä polemiikilla – oikeastaan propagandalla – on saatu kansa vakuuttuneeksi, että jos et käytä maitotuotteita, romahdat kasaan, sillä luustosi on vaarassa!

Kalsium ja osteoporoosi on kirjoitettu jokaisen otsalautaan ja saatu hätäännys aikaan. Nekin ihmiset, joita maito ei miellytä, juovat sitä väenväkisin ja lisäävät maitotuotteiden kulutusta vielä entuudestaan. Siten he uskovat varmistavansa luuston vahvuuden. Kyllä markkinatalous on tehokas vaikuttaja!

Aikanaan omat hiukseni alkoivat lähteä, ja kaunis oljenvaalea tukkani haurastui, veltostui ja muuttui maantien väriseksi. Maatalon tyttärenä maito oli aamuisessa hopeateessä, ainoana ruokajuomana ja jälkiruokakiisseleiden lisukkeena sekä vielä iltapalan herkkuna puolukkamaitona. Hyvä kun ei korvista pursunut. 15-vuotiaana jouduin muuttamaan koulupaikkakunnalle, ja sama maitopeli jatkui. Enää ei ollut käytettävissä omien lehmien luomumaitoa, joka oli takuuvarmasti käsittelemätön, suoraan navetasta ruokapöytään. Aloin ostaa kaupan maitoa. 17-vuotiaana huomasin hiusten määrän alkavan reippaasti vähentyä.

Alkoi myös kurkku oireilla. Kumman usein oli kurkku kipeänä, jota sitten alettiinkin tutkia. Juoksin yli 20 vuotta lääkäristä toiseen: toisilta kyselin hiustenlähdöstä, toisilta kurkkukivuista. Hiustenlähtöön neuvottiin lukuisia temppuja, e-pillerit pois, e-pillerit kehiin takaisin, kun ei auttanut. Myös 3 kuukauden antibioottikuuri hiustenlähtöön, jota toiset lääkärit määräsivät jo muutenkin kurkkukivun vuoksi. Vieläkin on antibioottien maku välillä suussa – liekö jotain jäänyt pysyvästi vai onko maun muisto niin voimakas? Kurkun korjaamiseksi leikattiin kitarisat ja kun ei auttanut, niin alettiin penslata kurkkua säännöllisesti kerran kuussa. Eipä auttanut. Sitten kiellettiin kylmät jääpalajuomat, koska erään kurkkuspesialistin mukaan minusta tulee muutoin ajan myötä mykkä! Hah-hah. Ja kun ei sekään auttanut, leikattiin vielä nielurisat – ja siitä vasta kurkku ärtyikin! Sen jälkeen lääkärit nostivat kätensä pystyyn – ei löydy kurkkukipuun syytä.

Eräs tuttu lääkäri suositteli minulle lääkäriä, jonka mielipiteitä eivät kuulemma useimmat lääkärit hyväksy. Hän ehdotti minulle seuraavanlaista kokeilua: sitrushedelmät, olut ja kaikki maitotuotteet pois. Tätä kokeilua piti tehdä 3 viikkoa. Sen jälkeen on seurattava onko kurkkuun vaikutusta.

Yllätys-yllätys! Kurkku parani. Ensin piti kokeilla, mitä appelsiinin syönti vaikutti. Ei yhtään mitään. Sitten lasi olutta. Ja heti kurkku reagoi, oli vaikea hengittää, tuntui kuin olisi kurkku ahtautunut. Niinpä oli helppo unohtaa moinen litku. Sitten pidin tauon, että hengitys oli normaali ja kokeilin maitolasillisella. Sama reaktio, kuin oluessa – vain pahempi. Ja seuraavana päivänä kurkku oli kipeä.

Nyt olen ollut 25 vuotta maidottomalla ruokavaliolla, vain voi ja muutamat laktoosittomat juustot, kuten Edam ja Emmentalit, sopivat. Hiukset alkoivat silloin vähin erin vahvistua – mitä ilmiötä en edes huomannut, koska olin luopunut toivosta saada hiukset takaisin. Isäni kysäisi kerran, kun kävin Laukaassa kotona, onko Annikki ostanut peruukin. Luulin vitsiksi, ja sanoin, joo – totta kai. Veljeni silloin riuhtaisi minua rajusti tukasta ja sanoi: ”Älä pelleile, ota tuo peruukkis pois”. Minulta oli niska taittua ja sattui aivan kamalasti, melkein itku oli päästä. Kun kipu hellitti, tajusin, että voi herrajestas! Minullahan on tukkaa päässä.

Hiusten palaaminen kesti n. 3,5 vuotta, ennen kuin ne olivat täydessä tuuheudessa. Koska itsensä näkee peilistä päivittäin, ei muutosta voi mitenkään havaita. Olet tänään samannäköinen hiuksistasi kuin eilen. Vain ulkopuoliset voivat sen havaita ajan myötä.

Tosi moni vanha tuttava on luullut, että minulla on peruukki. Vaan eipä ole. Tukkani kestää kyllä lähemmän tarkastelun! Myös eräät kateelliset kilpailijat ovat julkisesti netissä kirjoitelleet, että HiusAkatemian omistajalla on peruukki. Mahtoikohan hänen bisneksensä siitä kohota?? Koirat haukkuu, karavaani kulkee.

Jatkan vielä toisen kerran niistä tutkimuksista, joita on tehty maidon haitoista.

Muistutuksena lopuksi, kalsiumia saa kaikista vihanneksista, hedelmistä, marjoista, lihasta, kalasta ja lähes joka suupalasta, mitä syöt. Parhaita lähteitä on mm. kaalit. Tärkeämpää kuin kalsiumin metsästys on muistaa ottaa D-vitamiinipilleri päivittäin. Silloin ruuasta saatu kalsium imeytyy.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: