Skip to content

Hiuksia nostattavaa

lokakuu 20, 2010

Vaikka tämän viikon aihe liitykään suoranaisesti hiuksiin, niin välillisesti kylläkin. Stressaa…

Kirkon ja Päivi Räsäsen puheet homoista saa kyllä karvat nousemaan pystyyn. Milloin kirkko ja sen edustajat alkavat olla suvaitsevaisia?

Pitääkö homojen olla suvaitsevia ja suvaita suvaitsemattomia? Vai voisiko kirkko alkaa jo suvaita homoja ilman käsittämätöntä käden vääntöä.

Kun nyt puututaan ihmisten intiimiasioihin ihan valtiollisen kirkon taholta, niin miksi juuri tuollainen henkilökohtainen muille täysin kuulumaton asia niin kiihottaa? Eivät homot häiritse ketään, eikä homous paista ulospäin, niin että kanssaihmiset kärsivät. On härskiä, että Räsänen on alkanut jo esittää väitteitä lapsuuden traumoista. Minulla ja miljoonilla muilla on ollut kova lapsuus, on vähätelty, kiusattu, pilkattu uskontoni vuoksi, vaan tässä sitä mennään eteenpäin, eikä homous silti iskenyt. Aivan käsittämätöntä ajattelua!

Moni muu asia ihmisissä näkyy ulospäin, miksi ne eivät häiritse kirkon pyhyyttä ja ihmisten samankaltaisuutta vaativaa kirkkoa.

Entäpä, jos minä satun tykkäämään vaikka punaisesta väristä? Eikö se ole kirkolle punainen vaate ja synnin merkki? Se sentään näkyy ulospäin, jos liikun hehkeän punaisissa vaatteissa, sujautan jalkaan punaiset saappaat ja punaisen pipon päähäni. Silmälasitkin linsseineen kirkkaanpunaiset!

Entäs vasenkätiset? Sekin näkyy ulospäin. Sitä paitsi se haittaa teollisuutta. Olisi oltava vasenkätisille erilaiset oven kahvat ja eri suuntiin kääntyvät ovet kuin oikeakätisillä, takin napitus toisinpäin jne. Ja mitä niitä jaksaa ikinä keksiäkään, mihin vasenkätisyys vaikuttaa. Sehän on taloudellinen katastrofi! Mitä, häh!

Entä näkövammaiset? Kuulovammaiset? Jalattomat, kädettömät, sairaat, jotka ovat syöneet epäterveellistä ruokaa ja sairastuttaneet itsensä. Ja murhaajat, huumediilerit ym. rikolliset, heitä kirkko ei siunaile, vaan siunaa ja vihkii heidät empimättä. Miksi heitä ei kirkko syrji?

Millä keskiajalla me oikein elämme. Ihan selvää noitavainoa tämä homokeskustelu on. Eräät lukevat raamattua kuin ”piru raamattua”. Siitä on sitten soppa syntynyt. Eikö jokaisen papin tule hyväksyä kukin ihminen sellaisena kuin se on, eikä tehdä valintoja minkään ominaisuuden perusteella. Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Minulla on monia ihania homotuttavia ja ystäviä. Eivät he minua, eikä miestänikään häiritse millään tavoin, yhtä mukavaa on tavata heitä kuin muitakin ja jutella kaikista asioista maan päällä. Emmehän heteropariskuntienkaan kanssa keskustele, että mitäs te oikein yöllä puuhaatte. Nämä aiheet ovat kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti. Pois ahdasmielisyys.

Toivottavasti synnyn uudelleen 3000-luvulla, jospa tästä noitavainokaudesta olisi päästy ohi. Ehkäpä silloin vainotaan sinisilmäisiä.

Eikö armo kuulukaan kaikille?
Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. Maeia Aksela permalink
  lokakuu 21, 2010 6:25 pm

  Taas naulankantaan, hyvä Annikki

 2. Ritva Finnbäck permalink
  tammikuu 4, 2011 5:01 pm

  Vähän ihmettelin, etsiessäni tietoa hiusten hyvinvoinnista, kun törmäsin tähän syksyn kestopuheenaiheeseen homoudesta. Tuntuu siltä, että ainostaan yksi mielipide asiasta on hyväksytty ja muut tuomitaan ja halutaan vaientaa. Eikö Suomessa ole kuitenkin mielipiteen vapaus.
  Kristittynä koen, että tarvitsen joka päivä 100% anteeksiannon ja armon Jumalalta. Teen ratkaisuja
  ja haluan toimia omantuntoni mukaan. Toinen kokee samasta asian hyväksyttävänä Jumalan edessä kuin itse. Jumala on se, joka asian ratkaisee, ei meidän tarvitse ryhtyä toistemme tuomareiksi.
  Kyselen vain, millainen maamme olisi, jos täällä ei olisi Jumalan sanaa luettu ja sen mukaan toimittu. Raamattu sanoo, että Jumala on rakkaus, ja että meidän tulisi rakastaa häntä yli kaiken ja lähimmäistämme niinkuin itseämme.
  Olen itse nähnyt, miten kirkko on monelle se viimeinen luukku, jolta apua haetaan ja myös saadaan.
  Kirkko ei kysele, kuulutko siihen, kun menet apua pyytämään ja sitä annetaan mielipiteistäsi tai uskostasi riippumatta.
  Voin rakastaa ja hyväksyä ihmisen, lähimmäisen, vaikka en hyväksyisikään kaikkea, mitä hän tekee tai hyväksyy.

  Itse asiaan mennäkseni, olisin kysynyt, mitä hiustutkimus ja hoito maksaa? Entö yleisöluento 20.1 Otaniemessä, onko ilmoittatuminen, osanottomaksu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: