Skip to content

Syväpuhdistus hiuspohjaan

tammikuu 29, 2011

Hiusten merkitys

Hiukset suojaavat tärkeätä, arvokasta pääkoppaamme kylmää, kuumaa, viimaa, kolhuja, hankauksia ja likaa vastaan. Myös niiden esteettinen, sosiaalinen ja psyykkinen merkitys on huomattava.

Hiuspohjan iho on paksumpaa kuin muualla kehossa, joten hiuspohja kestää esim. tulehduksia ja allergioita paremmin kuin muu iho. Siksi hiuspohjaan pesiytyneet ongelmat ovat hankalampia ja pitkäaikaisempia hoidettavia kuin muun ihon oireet, mutta eivät mahdottomia. Paras ja turvallisin hoitomuoto tulehduksia hoidettaessa on kapillaarihoito, eikä suinkaan kortisoniliuokset.

Tulehduksia voidaan estää ärsyttämästä päänahkaa. On parempi hoitaa hiuspohjan terveyttä kuin sairautta, eikö vain? Hiuspohjan ihohuokoset eli hiustupen suut ovat suuremmat kuin muualla kehossa. Niinpä sinne kerääntyy hyvin helposti hiustuotteiden jäänteitä, varsinkin muotoilutuotteiden, erityisesti hiuslakat ovat hiuspohjalle riskejä. Jos lisäksi on jo jonkinasteista hiustenlähtöä, on silloin aina hiustuppeja tyhjillään ja siten lian, ilmansaasteiden, hiustuotteiden ym. pääsy hiustuppiin helpottuu ja niihin pesiytyvät helposti haitalliset mikrobit. Nämä saavat aikaan vähitellen hiustenlähdön, jos sitä ei vielä ole ollut.

Iho on suurin hengityselin ja tukkeutumat ovat häiriköitä

Kaikki hiustuppeen tunkeutuneet sinne kuulumattomat ainekset estävät myös uutta hiusta pääsemästä ihon pintaan ja aiheuttavat ongelmaa hiuksen kasvun estyessä ja nuoren hiuksen jäädessä lisäämään tukkeumaa. Tämä saattaa jopa tukehduttaa hiussoluja kehittävän hiuksen ”emon” eli hiusnystyn. On vaara, ettei hiustenlähtöä voi siltä osin enää korjata (esim. kaljuuntumisessa).

Miten estää ongelma

Syväpuhdistus, joka tehdään nimenomaan hiuspohjalle, kerran kuussa riittää pitämään hiuspohjan hengittävänä. Paitsi jos käytetään runsaasti muotoilutuotteita ja hiuslakkaa, silloin syväpuhdistus tehdään 2-4 kertaa kuukaudessa. Toimenpide on helppo, eikä ole kenellekään mahdoton tehtävä.

Tee näin:

  • Hanki syväpuhdistava tuote HiusAkatemian jäsenliikkeeltä, siellä osataan valita sinulle sopivin tuote. Älä käytä hiuksille tarkoitettua syväpuhdistajaa.
  • Pese normaaliin tapaan syväpuhdistajalla esipesu.
  • Pyyhekuivaa huolella.
  • Levitä pää alaspäin syväpuhdistusaine sormin työntelemällä huolella ohuesti hiuspohjaan. Älä anna vaahdota.
  • Nosta hiukset päälaelle ja laita suihkulakki tai muovikelmu. Jos käyt saunassa, laita vielä pyyhe muovin päälle. Jos sinulla ei ole saunaa, hanki fööniin kiinnitettävä lämpöhuppu.
  • Vaikutusaika 10 – 20 min. riippuen onko hiukset kaljut, lyhyet tai pitkät.
  • Pese erittäin huolella, pesu sormenpäillä, lisäile toistuvasti vettä.
  • Varo vahingoittamasta hiuksia, älä hankaa, pusertele vain rauhallisesti.
  • Pyyhekuivaa ja laita hiuksiisi hoitoaine, mieluiten poishuuhdeltava tai tee hiuksille samalla tehohoito. Tulos on silloin parhain!

Jos haluat tarkentavia tietoja, soita HiusAkatemian hiustutkijoille.

Puhelimet: 09-6122 7012 tai 09-6122 7035 tai vaihde 09-6122 700.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: