Skip to content

”Suutarin lapsilla ei ole kenkiä”

elokuu 31, 2011

Koska olen hiusten ”elämään” syventynyt niin, että mikään hiuksen syntymässä, kasvussa, kuolemassa ja hyvinvoinnissa ei ole minulle vierasta eikä epäselvää. Niinpä olen tarkkaan tietoinen, mitkä asiat vahingoittavat sitä hiuksen osaa, mikä näkyy päänahan ulkopuolella. Tietenkin myös, mikä vahingoittaa sisältäpäin uutta kasvua. En nyt kerro siitä.

Pahimmat hiuksen vahingoittajat ovat aurinko, sauna ja kuumaraudat. Tässä on muutamana kesänä ollut kunnon helteitä. Olen painottanut kaikille, jotka jaksavat kuunnella, että auringossa on oltava huivi, hattu, lippis tai joku suoja auringon poltetta vastaan. Ohjetta olen noudattanut itsekin. Olen kulkenut aina kadun varjoista puolta, en ota koskaan aurinkoa ja istun ulkona varjossa vaikka mikä olisi. Lierihattuni on paksua kangasta, eikä läpäise aurinkoa. Hätätapauksessa olen kulkenut etelän lomamatkoilla kangaskassi päässä, mikä ei ole ainakaan aviomiestä ollenkaan riemastuttanut.

Tämä kesä oli poikkeus. Vastoin parempaa tietoani juoksentelin lastenlasten perässä ulkona ilman mitään päähinettä leikkimässä hippasta ja mörköä, vahdin heidän polskutteluaan uima-altaassa, kitkin kasvimaata, poljin pyörällä pitkin Vantaata tukka hulmuten. Pyöräillessähän ei lierihattu pysy päässä, eikä edes lippiskään, koska tukkani on niin paksu, ettei mikään lippalakki suostunut pysymään hurjassa alamäkivauhdissa päässä, vaan lensi taivaan tuuliin. Niinpä nakkasin lippiksen polkupyörän ostoskoriin ja viis veisasin omista ohjeistani: ”Aina on hiukset suojattava auringolta!”. Toivottavasti kukaan ei huomannut, että pyöräilykypärä olisi ollut turvallinen vaihtoehto – myös hiuksille. Se on seuraavalla ostoslistalla.

Nyt hiukseni ovat kärventyneet, korppuiset ja kiillottomat. Hiuksieni sisältämä vesi on tiessään. Hiuksissa on myös rasva-aineita – hyaliinia – 3 – 6 %. Sitäkään ei ole enää tippaakaan jäljellä. Siispä olen aloittanut teho-tehokuurin.

Hoidan näin:

  • Ensisijaisesti aloitin hoitamisen siten, että levitin hiuksiin ja hiuspohjaan Sundäri Neem-Kookosöljyä, joka tuntui imeytyvän molempiin niin, että normaalimäärä imahti tuossa tuokiossa olemattomiin. Minna Keuruulta teki taivaallisen hieronnan päänahkaan, ja oli ällistynyt, mihin se öljy katosi. Tuote on loistava hiusten pelastaja. Pikkuruinen hius ei vain jaksaa kerralla imeä tarpeeksi öljyä – eikä pidäkään yrittää liioitella.
  • Seuraavaksi otin kehiin Redkenin CAT Extremen, jonka sanotaan rakennepaikkaavan hiusta. Päälle vedin voimakkaasti kosteuttavaa Redkenin All Softin Butter Treatmentia, ja annoin vaikuttaa puolen tunnin ajan. Huuhdoin paketin pois, ja lopuksi laitoin Santén Brilliant Carea sulkemaan hiussuomut, mikäli niitä on enää jäljellä kovan aurinkokuurin jälkeen.
  • Hoitoa jatketaan Neem-Kookosöljyllä ja Logonan Jojoba-tehohoidolla. Nyt olen tässä pisteessä.

Idea näissä tekemissäni hoidoissa on ns. tiilitalotekniikka. En käytä yhtä ainoaa tuotetta, vaan vaihtelen. Olen huomannut 40-vuoden hiusalan kokemuksella, että tämä tekniikka toimii parhaiten silloin kun tukka on pahasti vaurioitunut. Olipa syy sitten mikä tahansa.

On hyvä asia, että hiukset ovat uusiutuva luonnonvara, ja uutta kasvua en enää ikinä kuuna kullanvalkeana anna auringon pilata. Saunaanhan ei edes voi mennä ilman paksua froteepyyhettä. Oppia ikävä kaikki!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: