Skip to content

Iloa pahaan mieleen

huhtikuu 20, 2012

Kuulemma nettikirjoittelijat panettelevat HiusAkatemiaa – syystä, jota en voi käsittää. En lue koskaan niitä, teen työtäni innolla ja kiitollisena kaikista onnistumisista, joita on onneksi paljon.

Olin eilen työmatkalla muualla Suomessa tekemässä hiustutkimuksia. Mm. kolme naista tuli seurantatarkastukseen, johon jokaisen pitääkin tulla hiustutkimuksen ja ensihoitojen jälkeen. Kaksi naisista oli noudattanut ohjeitani 100-prosenttisen tarkasti sekä tehostaneet hoitoa Bemer-laitteella. Onnistuminen oli täydellistä! Hiustenlähtö oli loppunut ja uutta kasvua oli jo reippaasti nähtävissä. Toisella harmaiden hiusten sekaan tuli vieläpä väripigmentti hiuksia, joita naapuritkin olivat äimistelleet! Ihanaa!

Kolmas nainen oli hoitanut sanotaanko n. 35-40-prosenttisesti. Edistystä oli kyllä jo tapahtunut, mutta tarkastuksessa huomasin, että puutteita oli edelleen hiustenkasvussa. Lisäksi hyvää tarkoittavat tuttavat olivat antaneet omia ohjeitaan ymmärtämättä mistä oikeastaan hänen kohdallaan oli kysymys. Pieleen menivät heidän neuvonsa. Yksi neuvotusta ohjeesta aiheutti jopa lisää haittaa, jonka korjaaminen vie jonkin aikaa. Onneksi hän tuli tarkastukseen, jolloin hän näki itse mikroskoopista tilanteensa ja totesi, että nyt hän palaa alkuperäiseen suunnitelmaan.

Kun ajoin ko. paikkakunnalle usean tunnin ajan, mieleni oli todella maassa niiden negatiivisten nettikirjoitusten johdosta. Kuka tahansa voi kirjoittaa mitä tahansa, kun ei tarvitse tulla nimellään esiin. Jos olisi todellista valittamista, eikö olisi oikein kääntyä HiusAkatemian puoleen? Puukkoa selkään vaan suomalaiseen tyyliin.

Kun palasin illalla, mieli oli korkealla. Kaikki kolme naista olivat erittäin tyytyväisiä – myös hänkin, joka tilanne oli vielä vaiheessa. Sain yhdeltä kiitolliselta rouvalta hänen omin käsin kutomansa todella kauniit villasukat. Olen niistä niin iloinen, että on helppo jättää omaan arvoonsa puukottajat – olipa ne sitten kateellisia kilpailijoita tai muita, joilla ei ole muuta lystiä, kuin keksiä juttuja.

Koskaan ei voi kenellekään vannoa, että hoidot onnistuvat vuorenvarmasti. Ensinnäkin ohjeita on noudatettava just eikä melkein. Selvitystemme mukaan n. joka toinen hiustutkimuksessa käyneistä valitsee, mitä ohjeita noudattaa, mitä ei. Niinpä lopputulos ei voi olla tyydyttävä.

Jos kuvitellaan, että jokaisen hiustenlähtö on täysin erilainen, sekin on väärä arvio. Ei flunssissakaan ole jokaisella täysin erilaiset bakteerit ja virukset syynä. Yhteisiä nimittäjiä on, mutta myös erilaisuuksia. Ruokavaliot, liikunta- ja elintavat, sairaudet, lääkkeet, stressit ym. poikkeavat toisistaan. Tulehdus on jokaisella hiustenlähtötapauksessa. Siinä on eri asteita, mutta perushoito on sama. Sitä ei voi kummastella. Sitten tulehdusten taustat ovat erilaiset. Siinä hoidot poikkeavat.

Kun olet tyytymätön, tule AINA jälki- tai seurantatarkastukseen! Älä jää kiukuttelemaan ja kirjoittelemaan. Sillä tavalla tilanne ei ainakaan korjaannu.

Jälkitarkastus tehdään n. 3 kuukauden kuluttua ensihoitojen päättymisestä. Silloin nähdään seuraavat asiat:

 • Ovatko hoidot toteutuneet toivotulla tavalla, vai tarvitaanko jotain lisäapua.
 • Ensimmäisellä tutkimuskerralla on erilainen määrä kesken kasvun kuolleita hiuksia. Tulehdus tappaa hiuksia, mutta on monia muitakin syitä hiustenlähtöön. Niinpä jälkitarkastuksessa nähdään, onko vielä muita tekijöitä haittaamassa hiusten kasvua. Kuolleet hiukset eivät kaikkea kerro!
 • Jälkitarkastuksessa käydään läpi uudelleen kaikki hiustenlähtöön liittyvät asiat, että nähdään, onko kaikki ymmärretty tai muistettu.

Kuitenkin jokainen asiakas päättää, haluaako noudattaa ohjeita vai ei. Se on luonnollisesti vapaaehtoista. Mutta jos päättää, että ei lähde hoidattamaan hiustenlähtöään, ei myöskään pidä odottaa tuloksia. Eikö tämä ole järkeenkäypää?

Esimerkiksi jos menet lääkäriin, ja hän määrää sinulle lääkityksen tai lähettää jatkotutkimuksiin. Sinä päätät, noudatatko ohjeita vai et. Niin teki veljenikin. Hän sairastui. Toimitimme hänet sairaalaan, jossa oli todettu syöpä. Hän kieltäytyi hoidoista, jotka olisivat vielä ehkä ehtineet auttaa häntä. Hän kuoli. Se oli hänen valintansa ja hän tiesi etukäteen seuraukset. Hän ei viimeisen vuotensa aikana kertaakaan haukkunut lääkäreitä, ei kirjoitellut nettiin, eikä valittanut. Ei edes kertonut meille syövän löytymisestä, vaan sanoi, ettei tutkimuksissa löytynyt mitään. Vasta hänen kuoltuaan lääkäri kertoi vuoden takaiset tutkimustulokset ja veljeni suhtautumisen asiaan. Kunnioitan hänen päätöstään, vaikka en jaksa ihan hyväksyä. Hän oli niin rakas.

Kaikille iloisen vapun odotusta ja hyvää kevättä!

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. lokakuu 11, 2012 5:25 pm

  Aivan niin.
  Takavuosilta tulee mieleen surkuhupaisa tarina ravinnonlisien toimimattomuudesta. Asiakas toimitti purkit avaamattomina (!) myyjälle, koska asiakkaan poika oli sanonut, että ne eivät kuitenkaan toimi – niin asiakas tosiaan uskoi ja väitti vielä myyjällekin, etteivät toimineet – Eivät ainakaan avaamattomina…
  Samaan tapaan laihdutusryhmän jäsen kritisoi ryhmän metodeja – samaan aikaan, kun ostoskärryssä oli 7 pakastepitsaa…
  Jos ohjeita laiminlyödään – tai ei noudateta ollenkaan – tuskin kannattaa metodia syyttää toimimattomuudesta…

  • maaliskuu 8, 2013 1:32 am

   Hei Pauliina! Niinpä niin. Hesarissa oli tänään 7.3 juttu, kuinka miehet olivat 6-7 kaljatuopin jälkeenmenneet kapakan eteen ulos tupakalle, ja kauhistelleet valmisruokien lisäaineita.
   Siinäpä oli vähän malkaa omassa silmässä!!
   Niinhän ne, jotka moittivat HiusAkatemiaa, kun eivät saa apua – kannattaisi noudattaa ohjeita hiuksen kasvuiän verran. Muutama kuukausi kun ei vielä tukkaa täydeksi tuo!
   Lämpimin terveisin
   Annikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: