Skip to content

HOME – TERVEYDEN TUHOAJA

heinäkuu 14, 2012

Asun 60-luvulla rakennetussa omakotitalossa. Talo on ihanan vanhanaikainen lautalattioineen ja ahtaine huoneineen. Ryytimaasta saamme perunat, salaatit, mintut, persiljat sun muut yrtit. Onneksi mieheni on varsinainen viherpeukalo. Tomaatit ja kurkut maistuvat ja tuoksuvat sille, mille pitääkin. Kaupan tehoviljellyt eivät maistu paljon millekään.

 

Kahden-kolmen vuoden ajan olen huomannut, että kotona nenä vuotaa, mutta ei työpaikalla, eikä maakuntareissuilla – aina vain kotona. Ihmettelin miksi. Itse epäilin, että meillä olisi hometta, mutta mieheni on niin kovakuntoinen, eikä hänellä ollut mitään oireita, ei hän oikein uskonut. Sitä paitsi jokainen tottuu kotinsa hajuihin, ei niitä huomaa kuin ulkopuoliset. Ja hehän eivät sano yhtään mitään, vaikka haisisi mikä lemu!

 

Tammikuussa alkoivat sairastelut. Kuumeet nousivat korkealle, yskä oli niin paha, etten pystynyt nukkumaan sängyssä, vaan yritin torkkua sohvalla istuen. Eikähän siinä asennossa pysty nukkumaan – se oli kauheaa. Kun kuume toistui entistä pahempana, silloin havahduttiin ja huomattiin keittiön astianpesukoneen alla selvää vettä, ei pelkkää kosteutta. Kosteusmittaus osoitti, että asumme todella homeessa. Alkoi huushollin purku!

 

Tämä show alkoi maaliskuun lopussa. Lassila & Tikanoja kuivatti yli 2 kuukautta keittiötä, olohuonetta ja eteistä. Itse muutettiin talon takaosaan erilliseen pieneen kuntoilu- ja lasten leikkihuoneeseen, johon mahdutettiin 2-hellalevyn ”keittiö”, ruokapöytä ja sänky sekä vessaan pöytälevy pyykinpesukoneen päälle käsitiskausta varten.  Meillä on nyt edelleen samassa tilassa keittiö, olohuone, makuuhuone, televisiotila, kuntosali ja sohva. Jalkatilaa ei juuri ole, mutta eihän siellä tarvitse kävelyä harrastaakaan, se kuuluu ulos.

 

Kaikkein hirveintä on, että homeen seurauksena hiuspohja tulehtui – ja alkoi kaamea hiustenlähtö. Että hiustutkijalla hiustenlähtö! On tragikoomista!! Äkkiä vaan toiselle hiustutkijalle, joka otti näytteet. Selvä tapaus: erittäin voimakas stressi, osa hiuksista siis murtuu poikki sen seurauksena. Tulehdus, joka vie roppakaupalla hiuksia päästä. Mutta oudoin löydös oli ns. myrkyttyneet hiusjuuret. Sellaisia näkee ahkerilla tupakoitsijoilla ja huumeen käyttäjillä. Siispä homekin myrkyttää ja saa aikaan hiustenlähtöä. Tämä oli sikäli uusi löydös, että olen kyllä nähnyt samanlaisia juuria, mutta en ole äkännyt, että homekin tekee samat temput. Minä en polta, enkä käytä huumeita, ja syön terveellisesti, käytän viiniä joskus ruuan kanssa, joten lopputulema on: HOME MYRKYTTÄÄ KEHOA.

 

Nyt alkoi tiukka hiustenhoito-ohjelma: Kapillaarihoitoa tulehdukseen tarvittava määrä, ja kivasti on henkilökunta hoitanutkin minua valittamatta. Stressiin magnesiasitraattia ja Mega-B:tä, joka on B-vitamiinien yhdistelmä – sitäkin maksimiannos. Hiuspohjaan joka päivä Acomax-hiusvettä, Bemerhoitoa kaksi kertaa päivässä ja turve vähintään kerran viikossa hiuspohjaan. Öljyhoitoakin, kun joku ehtii, ja jos itse jaksan. Sain meidän lääketieteelliseltä asiantuntijaltamme neuvon kehon puhdistukseen: Ultra clear Plus-jauhetta veteen sekoitettuna. Sitä latkin kerran päivässä. Lisäksi popsin Evoniaa ja uutta hiuksia paksuntavaa Evonia-Keratiinia, Pycnogenolia ja kosteutta sitovaa Vivaniaa.

 

Onneksi hiuspohjaan on tulossa uutuus BTB13-seerumi, jonka valmistumista odotan innolla. Se niittaa lopullisesti hiustenlähdön ja vauhdittaa uusien hiusten kasvamista. Geelinä sitä seerumia onkin jo saatavissa, juuri heinäkuun alusta alkaen, joten sitä olen tunkenut muutaman kerran päänahkaan, mutta se on hiukan hankalaa. odottelen nestemäistä seerumia, koska sen pitäisi olla elokuun lopussa jo saatavilla.

 

Hiustenlähtö alkaa jo toppuntua, mutta suurin piirtein ¼ hiuksista ehti tippua. Pakko saada kaikki takaisin, ettei maine kärsi.

 

Muistan hyvin vielä 30 vuotta vanhan hiustenlähtöni, mutta onneksi nyt tiedän tarkkaan, mitä pitää tehdä, silloin oli vielä kaikki hämärän peitossa. Tulipa tukka silloinkin takaisin, ja vain maitotuotteet lopettamalla. Ei ollut home kiusana silloin.

 

Kertoilen aina silloin tällöin hiustenlähdön kulkua ja uuden kasvamista. Nyt eletään 14.7.2012 päivää.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. jenni permalink
  elokuu 13, 2012 10:05 am

  Hei ja kiitos jälleen uusista postauksista!

  Itsellänikin alkaa näkyä valoa tunnelin päässä kun hiustenlähdön hoitoja 3 kk takana: runsaasti lyhyttä uutta hiusta puskee joka puolelta päälaelta 🙂 Kuitenkin yksi asia pohdituttaa, nimittäin hiuksia laittaessani olen huomannut että jonkin verran irtoilee myös näitä lyhyitä (1-5 cm mittaisia) hiuksia. Onko se ihan normaalia, eikö ne uudet hiukset jaksakaan kasvaa täyteen mittaansa vai onko kaikilla hiusjuurilla oma kasvuikänsä, että toiset vaan tuottaa lyhyttä hiusta?

  • maaliskuu 8, 2013 1:39 am

   Hei Jenni! olen tosi pahoillani vastauksen puuttumisesta. Asiasi on tärkeä. Nyt pitäisi tietää, mikä oli hiustenlähdön syyt. Sillä osa hiuksista on saattanut katkeilla, ja jos hiusten kasvuikää on vielä jäljellä joitakin kuukausia, niin ne kuolevat ”vanhuuteen”, mutta pituutta ei enää ehdi tulla paljoakaan. Toinen mahdollisuus on, että hoitoaika on vielä liian lyhyt, eikä uusi hius ole saanut riittävää elinvoimaa esimerkiksi huonosta ääreisverenkierrosta johtuen.
   Jos vielä luet tämän, ota minuun yhteyttä, annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi
   Kuulisin mielelläni tämän hetkisen tilanteen, onko nyt kaikki ok, vai olisiko tarkastuksen paikka.
   Lämpimin terveisin
   Annikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: