Skip to content

Lääketiede – onko kaikki faktaa?

helmikuu 20, 2013

Kohta on kulunut hiustutkimuksen alkupäivistä 30 vuotta. Sinä aikana olen oppinut sellaisia asioita, jotka ovat ristiriidassa nykylääketieteen näkemyksen kanssa. Lääketieteellä on paljoakaan liioittelematta jumalainen asema, jota ei muka ole oikeus arvostella. Tosin niin lääketieteessä kuin muissakin ihmisen hyvin- ja huonovointisuusasioissa asiat muuttuvat – usein riippuu siitä, kuka tai mikä instanssi asioita tutkii. Esimerkkinä D-vitamiinishow Itä-suomen Yliopiston möhläyksen aiheuttamana.

Otanpa muutaman esimerkin:

Margariinit olivat ensin ”kissamargariineja”, nyt on väitetty margariineja terveyttä edistäviksi. Sitten tehtiin voista tappava mörkö, jonka luultiin saavan kaikille vähintään sydäninfarktin aikaan. Nyt vakuuttavat tutkimukset osoittavat, että voi onkin turvallisempaa ja terveellisempää kuin margariinit. Olen todella onnellinen siitä tutkimustuloksesta. Olemme HiusAkatemiassa monia vuosia pyrkineet puolustamaan voita, mutta vaikeaa se on ollut. Nyt helpotti! Voi kunniaan, muut maitotuotteet voi huoletta jättää kaupan hyllylle.

Maitotuotteet kalsiumin tärkeimpänä lähteenä on vakuuttanut Suomen kansan niin perusteellisesti, että 99 % kaikista ihmisistä luottaa kalsium-propagandaan. Uskotaan, että jos ei käytä maitotuotteita, on pakko syödä kalsiumia purkista. Nyt tutkimukset ovat osoittaneet, että purkkikalsium jopa lisää sydänkuolemia.  HiusAkatemia on toitottanut vuosia, että kalsium ei ole ongelma, vaan sen imeytyminen. Siihen on helppo apu: magnesium ja D-vitamiini. Ne auttavat ruuasta saatavan kalsiumin imeytymistä. Lähes joka suupalassa on kalsiumia, mutta ei D-vitamiinia eikä magnesiumia ole riittävästi.

Lääketeollisuuden väite: luontaistuotteet ovat vaarallisia, ne muka nostavat maksa-arvoja. Sen mukaan kuolet siis maksakirroosiin vähintäänkin Huh-huh. Lääketeollisuudella on oma lehmä ojassa. Elä nykyravitsemussuositusten mukaan – ja tosiasiassa sairastut.” Lääketeollisuus auttaa.” Syöt lääkettä, ja tarvitset lääkkeesi aiheuttamaan haittaan toisen lääkkeen – ja kierre on valmis. En tietenkään kiellä, etteikö lääkkeitä tarvita monissa tapauksissa. Myös voidaan pärjätä aloittamalla ajoissa hyvillä ravintolisillä.

Verisuonikirurgi Taija Somppi sanoi Sokoksen jakamassa ilmaislehdessä suurin piirtein näin: ”Riittävän ravitsemuksen saamiseksi pitäisi syödä 10-13 kg ruokaa.” Se ei ole tietenkään mahdollista, joten tullaanpa kaikki nyt nykyaikaan ja otetaan kehon tämän päivän tarpeet ja mahdollisuudet huomioon.

Tosiasia on, että mainokset harhauttavat ihmiset. Ei olekaan tarkoitus, että juostaan kipinkapin ostamaan mainoksen perusteella niitä pillereitä, joita tunnettu julkkis markkinoi. Jos joku julkkis todella on terve ja hyvinvoiva, kun vetää naamaansa juuri mainoksen kertomaa tuotetta, niin en voi siihen sanoa, kuin heko-heko, enpä usko!  Mainokseen tulemisesta maksetaan rahaa, ei niin, että löydetään julkkis, joka on voinut hyvin syötyään vuosia piip-pillereitä.

Tärkein asia on muistaa: KONEISTOMME EIVÄT OLE SAMANLAISIA! Yksi kärsii siitepölyallergiasta, toinen ei kestä sitrushedelmiä, joku saa sairaalaan johtavan kohtauksen kalasta. Joku taas syö mitä sattuu, polttaa tupakkaa, eikä sairastele juuri milloinkaan. Toinen taas elää viimeisen päälle terveellisesti ja sairastuu vakavasti vaikkapa syöpään. Tätä luetteloa voisi jatkaa loputtomiin… Ei ole yhtä pätevää ohjetta koko kansan terveyden ylläpitämiseksi!

Minua kauhistuttaa viimeaikaiset muutamien lääkärien lausunnot hiustenlähtöön: shampoo ja joku lotion ohjeeksi. HUOM: Shampoilla ei korjata koskaan hiustenlähtöä! Uskokaa ihan totta. Tai toisen lääkärin neuvo, hiustenlähdön syynä on aina vain hormonaaliset tekijät, ellei jokin sairaus ole kyseessä. Voi herraisä! Suutari pysyköön lestissään, ja lääkäri omassaan. Heidän koulutuksessa on vain minimaalista tietoa hiustenlähdöstä: kuten mm. kilpirauhasongelmat, anemiat, syövät tietyt sairaudet ja lääkkeet, mies- ja naishormoonit… Kun muuta tietoa ei ole, ei myöskään muuta tietoa haeta, ja jos kuullaan jotain, niin potilaalle vastaus on: Se on huu-haata.

Arvostan todella lääkäreitä, siitä ei ole ollenkaan kysymys. Olen saanut runsaasti apua erittäin päteviltä lääkäreiltä – mutta he ovat pysyneet omassa lestissään, vaan olen saanut olennaista tietoa, mitä sairaudet ja lääkkeet aikaansaavat ihmiskehossa.

Toivotan tervetulleeksi jokaisen lääkärin, joka on kiinnostunut potilaittensa hyvinvoinnista mukaan lukien hiustenlähtöongelmat, tulemaan tutustumaan HiusAkatemian toimintaan ja tutkimustuloksiin. Kerromme niistä mielellämme, ne eivät ole salatiedettä, vaan perustelua faktaa.

Toivon, että puukon selkään lyöminen pitäisi kuulua keskiaikaan – ei kai enää eletä noitavainojen aikaa. Jos jotain ei ymmärretä, niin niitataan mielellään. Onhan se pelottavaa, jos joku tietää ja on myös saanut erinomaisia tuloksia, enemmän kuin lääketiede, joka ei myöskään vielä ole tiensä päässä – tutkittavaa on.

Kaikissa tutkimuksissa on muistettava, että emme ole toistemme kaltaisia. Homogeenisten ryhmien löytäminen on melko lailla neulan metsästämistä heinäsuovasta! Siksi tutkimustulokset eivät aina ole kaikkien kohdalla täsmälleen paikkansa pitäviä. 

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. Irja Mahkonen, JÄRVENPÄÄ permalink
  huhtikuu 17, 2013 9:10 am

  Tämä olisi kaikille ihan lukemisen arvoinen teksti, joten aionkin hyödyntä faceboogia tässä kohtaa. Sillä tiedän ,että Annikki on varsin pätevä omassa työssään hiusten hyvinvoinnin lähteissä.
  Arvostan itse myös luontaistuotteita, jotka varmasti antavat paremman arvosanan terveydelleni, kuin se mitä ”lääkärit” sanovat ja puhuvat. Onko kukaan koskaaan puhunut tarpeeksi lääkkeiden vaaroista tai sivuvaikutuksista, kyllä ne suurimmaksi osaksi jäävät piiloon. Niillä yritetään saada ihmisiä kuntoon sivuvaikutuksineen ja ylimääräisine tulevien lisäsairauksien myötä, siksi juuri jokaisen meistä on itse oltava tarkkana, mitä suuhunsa laittaa. Lisäksi omaa maalaisjärkeä on myös osattava käyttää oikein, sillä: ”Vain minä itse tunnen itsenii ja kipukohtani ja tarpeeni”. Tämä on on yksi filosofinen toteuttamistapa omalla kohdallani, jokaisen olisi syytä tutkiskella itseään. Silloin kun kohtaa itsensä paljaana ja nöyränä, löytää puutteensa ja tarpeensa
  Itse kannustan ihmisiä syömään terveellisesti ja ottamaan lisäravinteensa päivittäin, kuuluen itsekin tähän ryhmään. Tuotteet jotka ovat kasviperäisiä, suosittelen kaikille ja tutkimustyö täytyy olla hyvää ravinteiden takana ja sen takaan että omat ravinteeni ovat tutkittuja, luomua ilman lisä/väriineita ja tehokkaita, lisäksi jokaisen tulisi miettiä hinta/laatu suhdetta, mitään ei ilmaiseksi saa, tutkitut tuotteet antavat aina vastineen rahoillesi.

  Nimimerkillä: ”Irkku”

  • Touko 19, 2013 11:33 am

   Hei Irkku!
   Lämpimät kiitokset sinulle!
   Olet oivaltanut juuri sen, minkä toivoisin kaikkien hoksaavan.
   Annikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: