Skip to content

Diagnoosien ihmeellinen maailma

kesäkuu 29, 2013

Kuulin juuri, että netissä oli jälleen moitittu HiusAkatemiaa siksi, että ”kaikilla on sama syy hiustenlähtöön”. Minkähänlainen tutkimus on tuon lausunnon taustalla??

Jos jollakin on influenssa, eiköhän syynä liene sama jos naapurillakin on influenssa? Miksi sitten koko perheellä ja naapurin muulla perheellä ei ole influenssaa? Voi tietysti ollakin, mutta voi olla olemattakin, eikö? Voisikohan syynä olla erilainen vastustuskyky, jos influenssa ei iske, vaikka sairastunut hönkii päin naamaa?

Jos jalka menee poikki, on syynä luun murtuma – kaikilla joilla jalka on mennyt poikki. Miksi sitten samassa portaassa täsmälleen samalla tavalla kaatuneella ei olekaan mennyt jalka poikki? Voisikohan olla syynä erilainen luuston rakenne, erilaiset ruokatavat, liikunnan määrä, eri perintötekijät, jalassa olleet jalkineet vai mikä?

Hiustenlähdössä perusongelmat 2000-luvulla on pääasiassa hiuspohjaan pesiytynyt tulehdus. Se on lähes kaikilla sama. Syy tulehduksiin on kuitenkin eri. Lopputulos sama. Siitä on hoitojen aina lähdettävä, perushoito on siis tulehduksen poisto.

Talipunkki ei ole kaikilla, sitä on enää turha väittää, vaikka kuinka netissä joku tietämätön niin väittää. Talipunkki levittää tulehdusta – johan vihdoin lääketieteenkin tutkijat sen myöntävät. Se on siis tosiasia. Niillä, joilla se on, se pitäisi hävittää pois, jotta tulehduksesta pääsisi eroon, jotta hiustenlähtö saataisiin siltä osin kuriin.

Sitten tullaan taas lähes samoihin ongelmiin: pään päällä ei ole lihaksia, joten liikunta ei siellä verenkiertoa kaikilla riittävästi vilkastusta. Hoitoa on siis saatava verenkierron parantamiseksi. Kuitenkin verenkierron heikkouteen on useita muitakin tekijöitä. Hoito sama, mutta ohjeet eri!

Sitten useilla, tosi monilla, hiukset ovat heikentyneet hiustenlähdön seurauksena. Niitä vahvistetaan samoilla menetelmillä, mutta syyt ovat eri. Ruokavalio vaihtelee, jotkut syövät terveellisesti valintojaan tarkkaillen, jotkut syövät mitä sattuu tai mistä makuaistit tykkäävät.

Sitten tulevat ihmisten eroavaisuudet: On erilaisia herkkyyksiä, eri asioille allergioita, sairauksia, lääkkeitä, tiettyjen tärkeiden elintarvikkeiden inhoamista, toisten herkkujen himoja, erilaista stressin sietokykyä, hiusten erilaista hoitamista (esim. runsaasti hiuslakkaa, huonoa shampoota, liiallista pesemistä, jatkuvaa värjäämistä, kuumarautojen ja liian kuuman föönin käyttöä) jne. jne..
Jos syyt ovat samat kuin kaverilla; niin juuri voi käydä. Ei hiustenlähtökään poikkea kovin radikaalisti muidenkaan sairauksien hoidoista, ei siinä ole mitään salamyhkäistä. Mutta ei sairauksissakaan tismalleen sama hoito aina auta, vaikka samalla nimikkeellä tauti onkin. Ihmiset eivät vaan ole täysin toistensa kopioita. Perushiusten lähdössä on tietyt perusasiat. Kaljuuntuminen ja mitä on, pälvikaljuus on mitä on, mutta ihmiset ovat erilaiset!

Kun halutaan vahvistaa hiukset takaisin ja saada hiustenlähtö loppumaan, on tehtävä hiustutkimus. Jos hiustenlähtö korjaantuisi kaikilla täysin samalla hoidolla, ei hiusjuuritutkimusta tarvittaisi.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: