Skip to content

Suolistohäiriöt

joulukuu 14, 2013

Hiusjuuritutkimuksissa olemme havainneet runsaasti yli puolella hiustenlähdöstä kärsivillä ihmisillä ongelmia suolistonsa kanssa. Vatsavaivat: närästys, turvotus, ilmavaivat, ummetus, ripuli – joko tai, taikka vuorotellen – kaikkea ihmiset kokevat, kuka mitäkin.

Sanotaan, että ihminen tottuu olemaan hirressäkin, viisi ensimmäistä minuuttia on vaikeinta. Niinpä ihmiset tottuvat vaivoihinsa, niistä tulee osa kuviteltua normaalia elämää. Niin ei tarvitsisi olla.

Ei ole helppoa selvittää, onko kyseessä sairaus, allergia, yliherkkyys vai sopimaton ruoka. Kun on totuttu tiettyyn ruokavalioon, niin muutokset tai kokeileminen on todella kiven takana. Jos aamulla juodaan kahvia, kun ”muuten ei voi herätä”, syödään ruisleipää tai puuroa, niin se on tottumus, josta on vaikea luopua. Vaikka vatsaa polttelisi tai oireilisi muilla tavoin.

Aina oireet eivät tule välittömästi. Niinpä on vaikea arvailla, mistä vaivat johtuvat. Helppoa olisikin tajuta, jos vessan pönttö olisi välitön käyntikohde!

Jos vatsa oireilee ja hiukset lähtevät, kannattaa varata aika ensin hiusjuuritutkimukseen, se on ensimmäinen etappi. Koulutettu hiustutkija osaa antaa ohjeita ja ensiapua ainakin.

Koska suolisto-ongelmat ovat todella monitahoisia, minä suosittelisin myös tulemaan HiusAkatemian ravintoasiantuntijoille. Meillä on kaksi neuvokasta asiantuntijaa, toinen on peruskoulutukseltaan lääkäri ja edustaa ravintoneuvonnassaan funktionaalista lääketiedettä. Hän veloittaa kahden tunnin sessiosta 160 €.

Toinen on hiustutkija, joka on ammattimainen ravintoneuvoja. Hänen vastanottonsa maksaa 120 €.

Jos tiedät läheisesi tai tuttavasi kärsivän toistuvista vatsavaivoista, on hieno joululahja antaa lahjakortti.

Käytä lahjarahasi viisaasti!

Hyvää Joulua ja terveellistä Uutta Vuotta!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: