Skip to content

Arvonlisävero hiusalalla

Touko 4, 2014

Vihdoin Helsingin Sanomatkin 3.5.2014 on herännyt kirjoittamaan hiusalan ahdingosta ja hallituksemme kyseenalaisesta päätöksestä nostaa v. 2012 arvonlisäveroa TYÖSTÄ 9 prosentista 24 prosenttiin. Esimerkiksi lääkäreillä ja auktorisoiduilla hierojilla alv on 0 %! Hiusongelmien tutkijoilla ja –hoitajilla sekä hiusammattilaisilla prosentti on 24. Kaikki tekevät arvokasta työtä. Paitsi hiusalan ihmisten veloitus on murto-osa lääkärin veloituksesta.

Maksoin vajaan 10 minuutin lääkärin vastaanotosta 80 €. Hiusalan tuntitaksa on n. 40 – 60 €, josta vielä lähtee 24 % verottajalle. Vastaavasti lääkärillä em. laskutuksen mukaan tuntitaksa on 480,00 €, ei alvia ja tuloverotkin puljataan pääomaveroksi pienelle prosentille.

Nyt hiusalalla alan liiton mukaan on lopettanut vuodessa jo 1000 kampaajaa. Tämä linja jatkuu, ellei hallitus herää ja korjaa virhettään.

Ajatus oli, että hiusammattilaisten ”menestys” siirretään verotuloina yhteiskunnan taskuun siirrettäväksi sitten esimerkiksi Kreikan pankeille. Helsingin Sanomien mukaan hallituksen huoli oli, että ”kampaamojen voitot lisääntyivät, mutta valtio ei hyötynyt”. Hirveää, Suomessa ei saa pärjätä ja tehdä tulosta! Kun tehdään tulosta, maksetaan iloisesti myös verot.

Nyt 1000 kampaajaa ei maksa enää veroja, vaan porukka siirtyi työttömyyskortistoon. Onni on niillä, jotka saavat koulutuspaikan ja sittenpä koulutustuen yhteiskunnalta. Jotkut saattavat saada töitä kaupan kassalta tai siivoojana – ja niin taas yksi ammattikoulutus meni hukkaan.

Onko tässä touhussa järkeä, minä kysyn vaan?

Tiedetään, vaikka hiusalan liitto hymisteleekin ja peittelee, niin pimeätä työtä tehdään. Ei tietenkään kaikki sitä tee. Turha muuta väittää, sitä tapahtuu hiusalalla ja muutamilla muillakin. Vaikka kuinka pitäisi vaatia kuitti, niin saako jokainen sen asianmukaisesti?

Kun matkustaa niihin maihin, mihin hallituksemme on rahojamme syytänyt, niin kuittia ei juurikaan heru. Vai heruuko? Ei pyytämättä ainakaan, ja kun pyytää, niin sillä kuitilla ei kummoistakaan arvoa ole. Ei lue firman nimeä, ja jos summa on, mutta muuta ei siinä olekaan. Näitä paikkoja on vielä pilvin pimein. Se tarkoittaa yksinkertaisesti pimeätä hommaa.

Me HiusAkatemiassa taistelemme olemassaolostamme sataprosenttisesti rehellisin keinoin. Ja taistelua se on. Nostimme 2012 hinnat vain arvonveron lisäyksen verran. Arvatkaapas, mitä tapahtui? Asiakkaat katosivat. Hintoja kauhisteltiin. Sitten tiputimme hinnat entiselle tasolle, joten arvonlisäveron lisäys maksetaan omasta taskusta. Sitä ennen ei kieriskelty todellakaan rahoissa, mutta nyt eletään kädestä suuhun. Eikä aina niinkään hyvin.

Nyt toivon hallitukselta ryhtiliikettä, ja paluu entiseen alvin verokantaan on ainoa oikea ratkaisu. Nyt touhu on sama kuin hölmöläisten peiton jatke, leikataan toisesta päästä ja ommellaan toiseen päähän. Nyt vaan saman tien ompelu ei onnistunutkaan, hallituksen ”peitto” jäi torsoksi. Kaikki ovat hävinneet.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: