Skip to content

Stressi ja paino

Touko 17, 2014

Meitä on stressin suhteen ”kahteen junaan”, joko lihotaan tai laihdutaan. Minä kuulun siihen stressisyöppöporukkaaan, kun stressi painaa, jääkaapin ovi liikkuu liukkaasti ja usein. Vaikka vatsa on ruualla tyydyttynyt, silti pitää kurkkia, vieläkö olisi jotain, mitä voisi napostella.

Hiusala on kaaoksessa. Syitä ovat lama + arvonlisäveron hyppäys 9 %:sta 24 %:iin + hiusalan mittava pimeä työ, joka tekee hiusyrityksistä eriarvoiset. Kun vuokrat, verot, palkat sotuineen, henkilökunnan koulutukset, vakuutukset, lehdet, sähköt, siivoukset, nettikulut, puhelinmaksut, vessapaperit ym. ym. on maksettu, niin sen jälkeen ammottaa kassanpohja tyhjyyttään.

Nyt vihdoin hiusalalla myönnetään, että 60 % tekee pimeää työtä. Se vaikuttaa siten, että hintakilpailulla ei pärjää sellainen yritys, joka maksaa jokaisesta asiakkaan maksusta kaikki yhteiskunnan vaatimat menot. Rehellisyydellä homma toimii kurjasti, mutta epärehellisyydessä on niin monta riskitekijää, joten sitä leikkiä ei HiusAkatemiassa leikitä. Käytännössä tämä tarkoittaa henkilökohtaisella tasolla, että vyötäröä ei ole enää näkynyt, vyötärön kohta on enempi ulospäin kuin sisäänpäin.

Herätys tuli kauniin blondin muodossa. Raakel Lignell tanssi tähtien kanssa, voitti vuoden Eevan ja nousi supertähdeksi. Hän on sympaattinen, iloinen, positiivinen ja ennen kaikkea ”suurin pudottaja”. Hän otti itseään niskasta kiinni ja pudotti painoaan 50 kg.

Kuuntelin hänen kertomustaan. Tie ei ollut helppo, mutta kun hän pääsi pahimman yli, hän voitti kaikki painon pudotuksen vaikeudet. Ajattelin, että jos hän pystyi tuollaiseen saavutukseen, niin enköhän minä pysty saamaan edes 10 % hänen saavutuksestaan. Stressi toi 5 kiloa ekstraa.

On viidenkin kilon painon pudotuksen aloittaminen työn ja tuskan takana. Raakel kertoi, että ensimmäiset 2 viikkoa oli vaikeaa. Minulla 3 viikkoa. Sitten yhtäkkiä ihan kuin olisi pääkoppa selkiytynyt, valo syttynyt ja tuli ihmetys: miksi en aloittanut jo aiemmin, tämähän on ihan helppoa. Nälkä ei kurni suolistossa, kun syön säännöllisesti vähintään 4 kertaa päivässä, 5 olisi parempi, mutta minulle sopii tämä rytmi oikein hyvin. En mene nälkäisenä nukkumaan.

Myös stressi helpottaa, kun ei tarvitse kärsiä painon noususta. On se kumma, että ihminen tuskailee painon kanssa – eikä voi sille mitään. Tyhmää. Kyllä voi, mutta alku aina hankalaa.

Kiitos Raakel, että olet tullut ”kaapista” ja kertonut maailmalle omasta kokemuksestasi.

Nyt on voimaa taistella pimeitä markkinoita vastaan, ja vielä lähettää taivaalle rukouksen, että päättäjät tajuavat, ettei käsityöstä saa veloittaa samaa kuin esim. puheluista. Käsityö tehdään lisäksi asiakkaan toivomana aikana, eikä silloin kuin itselle sopii – tämä rajoittaa aika tavalla tuloksen tekemistä.

Toivotan teidät, hyvät ihmiset, tervetulleeksi HiusAkatemiaan. Työstämme tulee aina kuitti!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: