Skip to content

HIUSTENLÄHTÖ JA NEGATIIVINEN ASENNE

marraskuu 28, 2014
tags:

Tieteellisissä lääketutkimuksissa käytetään kaksoissokkomenetelmää. Tutkittavat eivät tiedä, saavatko he aitoa lääkettä vai lumetuotetta.

Lumetuotteessa ei ole lainkaan vaikuttavaa ainesosaa. Se on periaatteessa yhtä tyhjän kanssa. On kuitenkin havaittu, että lumetuotteellakin on positiivisia vaikutuksia, vaikka sen ei pitäisi aiheuttaa mitään muutoksia kehossa, eikä minkäänlaisia tuntemuksia entiseen oloon verrattuna.

Tutkijat ovat havainneet, että lumetuotteilla on myös negatiivisia vaikutuksia!

Se, miksi tapahtuu negatiivisia tuntemuksia, selittyy sillä, että ennen tutkimuksen aloittamista ihmisiä pyydetään kiinnittämään huomioita mahdollisiin haittavaikutuksiin. Niinpä herkät ihmiset voivat olla huolissaan, jospa elintoiminnoissa saattaa ilmetä haittoja – ja alkavatkin tuntea niitä! Hehän eivät nimittäin tiedä syövänsä lumelääkettä. Tätä kutsutaan muistaakseni ’nosevaikutukseksi’.

 

Mitä opimme tästä?! Negatiiviset asenteet vaikuttavat ihmiseen negatiivisesti.

Tiedetään, että herkullinen ruoka saa veden herahtamaan kielelle. Rakastuminen saa ”hormoonit hyrräämään”. Inho, viha ja kateus ”puistattaa” jne. Toisin sanoen: omat ajatukset vaikuttavat kehoon joko myönteisesti tai kielteisesti.

Ihmiset, jotka esimerkiksi katkeroituvat syystä tai toisesta, saavat negatiivisia tapahtumia kehoonsa. Joillekin tulee näppylöitä naamaan, tulehdus hiuspohjaan, ns. hiljainen tulehdus kehoon, makean himoa tai vastenmielisyys ruokaan, tulee viinan, tupakan tms. himoa ym. – ja hiustenlähtöä.

Olen havainnut vuosien varrella, että kun ihminen tulee hiustutkimukseen, hänellä on suuret toiveet ja odotukset. Yleensä uskotaan, että löytyy ihmepilleri tai – hoito, joka kasvattaa hiukset muutamassa viikossa tai parissa kuukaudessa takaisin. Sehän ei ole fyysisesti mahdollista! Hiustenlähtö ei ala hetkessä, eikä hiustutkimukseen tulla ennen kuin hiuksia on tippunut niin paljon, että harventuminen jo näkyy. Niinpä takaisin kasvattaminen vie myös aikaa, karkeasti ottaen 2 – 6 vuotta tapauksesta ja hiusten kasvuiästä riippuen.

Ne ihmiset, jotka suhtautuvat negatiivisesti tähän tyyliin: ”no voinhan minä kokeilla, mutta en minä usko, että minä saan hiukset takaisin”, heidän hiusten palautuminen on huomattavasti hitaampaa kuin positiivisesti suhtautuvien ihmisten. Ja jopa helposti tulee vieläpä takapakkia – etenkin pälvikaljuisilla. He kokevat varsinkin tilanteensa niin kamalaksi, että usko hiusten palautumiseen on mennyt. Ja varsinkin, kun lääketieteen neuvoista ei ole ollut apua.

Negatiivisuutta lisäävät asiaa ymmärtämättömät työtoverit, läheiset ja jopa lääkärit. Kun hiustutkimuksessa käynyt kertoo innoissaan, että nyt löydettiin syyt hiustenlähtöön, voi joku älykääpiö heittää, että ”et kai tosissasi usko moiseen huu-haa-juttuun”, niin epäusko voi vallata herkän ihmisen. Nämä ovat surullisia tilanteita.

Asiaa voisi korjata sillä, että negatiivisuutta tuottavat ihmiset ottaisivat ensin selvää, mistä on kyse. On helppoa heitellä kapuloita rattaisiin miettimättä, mitä se saa aikaan.

On aina ihanaa kuulla, että kaverit, sukulaiset ja fiksut lääkärit kannustavat hiustenlähdöstä kärsivää noudattamaan ohjeita. Tällöin hyvä lopputulos on taattu. Aikaa se vie, mutta sitähän riittää.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: