Skip to content

HIUSTENLÄHTÖ – VERENKIERTO HIUSPOHJASSA

joulukuu 18, 2014

Hiustenlähtö on aina järkyttävä asia. Syitä on lukuisia, eikä yksi pilleri riitä kenellekään korjaamaan koko häiriötä. Syyt ovat yksilölliset, mutta monia samoja syitä on lähes kaikilla, joista yleisin on hiuspohjan tulehdus.

Hiustenlähdössä yleisin kysymys on: ”Mistä tulehdus johtuu?”

Täysin yhtä ainoaa vastausta ei ole, sillä tulehdus voi johtua monen tekijän yhteisvaikutuksesta, stressistä, flunssasta, huonosta ravinnosta, liiallisesta hiustenpesusta ym. ym. Kuitenkin lähes jokaisessa tapauksessa on suurena osatekijänä hiuspohjan huono ääreisverenkierto.

Päälaella ei ole lankaan lihaksia

Verenkierto jakelee ravinnon kehon kaikkiin osiin, myös hiusjuuriin. Koska päälaella ei ole lihaksia, siellä verenkierto ei voi toimia riittävän vilkkaasti, niinpä nälkä yllättää hiuksetkin! Katsokaapa kaljuja, heillä on usein päälaki paljas, mutta niskassa on hiuksia runsaasti. Tosin siellä vaikuttaa mm. myös DHT (dihydrotestosteroni).

Hiusjuureen tuovien verisuonien läpimitta on vain 0,003 mm! Siis silmillä näkymättömiä suonia, joiden tulisi ruokkia hiusjuuret. Normaalistikin veren puna- ja valkosolut kulkevat litistyneinä.

Huonon verenkierron lisäksi toinen haittatekijä on veren punasolujen tapa kulkea ryppäissä. Siten olemattoman ohuet verisuonet ahtautuvat ja usein vieläpä tukkeutuvat.

Veren valkosolut toimivat ”tulehduspoliiseina”. Ne voisivat hoidella hiuspohjan tulehdukset ilman sen kummempaa temppua, mutta punasoluryppäät estävät niiden vapaan liikkumisen.

Näin ravinnonjakelu häiriintyy, eivätkä valkosolut pääse kulkemaan tulehdusta nitistämässä. Paha tilanne – ja valitettavasti yleinen.

Mitä verenkierrolle voi tehdä?

  1. Punasolujen erottamiseksi mm. riittävä hyvien rasvahappojen käyttö on välttämätöntä. Jos käytetään omega-rasvahappoja oikeassa suhteessa toisiinsa nähden, veren punasolut kulkevat nätisti erillisinä, jolloin valkosolut hoitelevat tulehdusta. Paras rasvahappovalmiste on FREZZOR, jossa on 32 omegaa, joista 18 omega-3:a. Vitamar 1000 on kalaöljyistä paras, kasviöljyistä Udo- ja Camelinaöljyt.
  2.  Verenkiertoa voi edistää päänahan hieronta sormin, hoitoturpeella sekä hiuslaser- ja Bemerhoidoilla. Käsin pitäisi hieroa joka päivä ainakin 5 minuuttia kerrallaan 2-3 kertaa päivässä. Turve on tehokkaampi, 2 kertaa viikossa auttaa paljon. Kerran viikossa turve- ja toisen kerran hiuslaser- tai Bemerhoito on hyvä juttu.
  3. Jos hiuspohjan verisuonet ovat ahtautuneet ja tukkeutuneet, silloin tarvitaan BEMER-hoitoa. HiusAkatemiassa ja HiusAkatemian jäsenliikkeissä voi käydä hoidoissa, suositus on 3 kertaa viikossa. Myös voi hankkia kotihoitolaitteen, jonka hoitoalusta asetetaan lakanan alle, ja siellä se saa olla jatkuvasti. Hoitoa otetaan aamuin illoin 8 minuuttia kerrallaan. Lisäksi päänahkaan otetaan erikseen ainakin alussa kerran päivässä 15 – 20 minuuttia. Ja se toimii!

Minusta jokaisella pitäisi olla Bemer kotona, siitä on niin paljon apua moneen muuhunkin vaivaan.

Aina kannattaa kuitenkin tulla hiusjuuritutkimukseen, jolloin selvitetään täsmällisesti, mitkä asiat liittyvät hiustenlähtöön, kaljuuteen, pälvikaljuun ja hiuspohjan muihin ongelmiin.

Silloin ei makseta arvailuista!!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: