Skip to content

TUTKIMUSTEN (USKOMUSTEN?) VUOSI

maaliskuu 14, 2015

Suomalaiset uskovat tutkimuksiin. Onkohan kuitenkaan niin? Hyvä esimerkki on Ruotsissa Uppsalan yliopistossa tehty tutkimus maidon haitoista (julkaistu Seura-lehdessä no 3/2015 otsikolla ”Valkoinen vaara”). Mukana oli yli 60.000 naista, joita seurattiin 20 vuotta ja 40.000 miestä, joita seurattiin 11 vuotta. Tutkimus osoitti, että maito aiheuttaa osteoporoosia, diabetesta, syöpää ja sepelvaltimosairauksia sekä kiihdyttää ikääntymistä.

Uskovatko Suomen valtionravitsemusviranomaiset? Ehei – eivät usko. ”Pitää tehdä lisätutkimuksia”, sanoo Mikael Fågelholm. Valtion ravitsemussuositusten mukaan rasvattomia tai vähärasvaisia nestemäisiä maitovalmisteita tulisi nauttia n. puoli litraa päivässä!

Alan ymmärtää, että Suomen viranomaiset ovat huolissaan vanoista ihmisistä. heistä pitää päästä nopeasti eroon eläkeiän täytyttyä, ja neuvo onkin, että käyttäkää paljon maitoa, kuolette nopeammin. Säästyvät yhteiskunnan rahat, jotka on ensin koottu eläkkeellä olevien työaikaisesta selkänahasta.

Valtavan laaja tutkimus, johon pitäisi jokaisen omilla aivoillaan ajattelevan uskoa. Onhan Suomessa runsaasti em. sairauksia!!

Mitalilla on aina kaksi puolta. Helsingin sanomissa 12.3.2015 oli suomalainen tutkimus, josta oli otsikko ”terveellinen elämäntapa suojaa muistia”. Lehdessä luki: ”Fingeriksi kutsutussa tutkimuksessa oli mukana lähes 1300 ihmistä”. Loppukaneetti: ”Läpimurto. terveyden ja hyvinvoinnin laitos hehkuttaa. Jos tulokset voi siirtää käytäntöön, niillä on valtava kansanterveydellinen ja taloudellinen merkitys, THL:n pääjohtaja Juhani Eskola sanoo”.

Huomatkaa, että tässä on kaksi tutkimusta, toisessa on yhteensä yli 100 000 ja toisessa 1300 ihmistä.

Suomen johtavat terveysviranomaiset lukevat tutkimuksia kuin piru raamattua. Jos tutkimuksen sanoma ei miellytä, sitä ei hyväksytä. Jos sanoma miellyttää, sitä hehkutellaan loistavana innovaationa!

Oma mielipiteeni on ollut yli 30 vuotta, että maito ei ole terveellistä, kannatan voita ja laktoosittomia juustoja. Niin teki ruotsalaistutkimuskin, he väittävät että nimenomaan maito on se yllämainittuja sairauksien riskien nostaja, ei juustot, voi, viili, jukurtit ja piimä.

Myös olen terveellisten elämäntapojen ehdoton kannattaja ilman yhtään tutkimusta. Tiedän myös sen, jos syödään riittävästi hyviä rasvoja, kuten Camelinaöljyä, Udonöljyä, Frezzor-viherhuulisimpukkakapseleita, muisti paranee. Nimimerkillä ”kokemusta on!” Juice plus luomuhedelmä- ja vihanneskapselit lisäävät hyviä vitamiineja ja hivenaineita merkittävästi – niistä en luovu ikinä. Nyt 71-vuotiaana olenkin terveyden perikuva.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: