Skip to content

HIUSTENLÄHDÖN HOITO – TAPAUS 1

huhtikuu 1, 2015

Marita on positiivinen 54-vuotias isoäiti. Hänen perheessään oli tapahtunut järkyttävä tapahtuma, jota hän ei nyt halua kerrottavan julkisuudessa, ettei kukaan tunnista perhettä. Hänen positiivisuutensa sai todella pahan kolauksen, hetkeksi katosi usko elämään.

Seurauksena hänelle ilmestyi pienehkö pälvikalju, joka oli keskellä päälakea. Se huolestutti häntä, koska sitä oli vaikea peittää, vain tuhdilla hiuslakkamäärällä hän sai aseteltua pälvin piiloon.

Maritan normaali reaktio oli varata ihotautilääkärille ajan. Lääkäri otatti verikokeet, perusverenkuva ja kilpirauhasarvot. Hoidoksi hän antoi kortisoniliuoksen, ja jos se ei auttaisi parin viikon kuluessa, niin PUVA-valohoitoon. Marita noudatti ohjetta.

Pälvi laajeni. Marita hätääntyi. Iho punoitti kaljulla alueella, kutisi ja kiristi. Työkaveri neuvoi Maritan hakeutumaan HiusAkatemiaan.

Tutkimus tehtiin hiusjuurista. Verikokeen tulokset olivat kertoneet Maritan olevan terve. Hiustutkija totesi mm., että hiukset olivat voimakkaasti haurastuneet, D-vitamiinia ei Marita ollut syönyt riittävästi, hän oli uskonut 10 µg:n riittävän. Kuitenkin D-vitamiinin vajaus on yksi hiusten haurastumisen osatekijä. Suolistohäiriöitä oli ollut jo monia vuosia, joihin ei oltu tehty mitään. Hiuspohjassa oli huono ääreisverenkierto. Hiuspohjassa oli tietysti tulehdus, johon lääkäri oli kortisonin määrännytkin.

Hoito-ohjeet:

  • Ravintoneuvojamme antoi tarkat ohjeet, joita seurattiin muutaman viikon välein, kunnes saatiin vatsa toimimaan.
  • Kun suolisto alkoi olla siinä kunnossa, että voitiin luottaa ravinteiden riittävään imeytymiseen, Marita sai tarvittavat ravintolisät. Niitä olikin useita.
  • Hiuspohjan tulehdukseen emme käytä kortisonia, vaan HiusAkatemiassa suoritettavaa kapillaarihoitoa, joka on turvallinen, eikä ärsytä päänahkaa.
  • Kutinaa hoidettiin Omega369-Emuöljyllä, joka lievitti kutinan nopeasti.
  • Emuöljyn kanssa neuvottiin Maritaa hieromaan päänahkaa.
  • Päänahan kireyteen käytettiin muutaman kerran hiuslaserhoitoa, joka laukaisikin kireyden parin hoitokerran jälkeen.
  • Bemerhoitoa annettiin alussa 2 kertaa viikossa, ja jatkossa Marita halusi vuokrata BEMER-laitteen kotiinsa, koska hän asui melko kaukana.

 

Seurantatarkastukset tehtiin säännöllisin välein.

 

Tulokset: Nyt on 8 kuukautta kulunut, ja Maritan hiukset ovat kasvaneet pälvin alueella täysin. Hiuslakkaa ei tarvitse enää käyttää laisinkaan.

 

Nimi on muutettu.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: