Skip to content

HIUSTENLÄHDÖN HOITOJA

huhtikuu 1, 2015

Minulta kysytään joskus, että annammeko takuun, että hiukset kasvavat takaisin jo lähteneiden tilalle. Vastaus on: ”En anna”.

Miksi takuita ei voi antaa

 • Hiustenlähdön hoitaminen on useamman vuoden työtä. On jaksettava noudattaa ohjeita.
 • Usein tarvitaan elinikäisiä muutoksia tottumuksiin. Eikä se ole kaikille helppoa.
 • Pelkkä hiusjuurista tehty tutkimus ei takaa, että tuloksia saadaan. Siinä selvitetään syyt hiustenlähtöön, ei vielä muuta tehdä.
 • On hoidettava ohjeiden mukaan myös kotona. Tämä on vaikea asia, sillä häipyyhän flunssakin lääkekuurilla. Miksei yksi pilleri riitä hiustenlähdön korjaamiseen!
 • Hiustenlähtö on monen tekijän yhteisvaikutus – ei ole mitään mahdollisuutta IKINÄ keksiä yhtä ainutta pilleriä tai hoitomenetelmää hiustenlähtöön. Kuitenkin tutkimuksen jälkeen asiakas valitsee, että otan tämän ja tuon, mutta en ota muita. Jos lääkäri kirjoittaa reseptiin 5 lääkettä, sitä noudatetaan – miksi ei hiustutkijan ohjeita?
 • Uskotaan mainoksiin: ”Kun syöt tätä piip-pilleriä, hiuksesi vahvistuvat jo muutamassa kuukaudessa”. TAI: ”Kun käytät tätä piip-piip-hiusvettä, jo muutamassa kuukaudessa hiuksesi näyttävät tuuheammilta”. Niin ollen luullaan, että kun valitsen yhden, se saa riittää.
 • Vaikka hiustutkija antaa tarkat hoito-ohjeet, tulee vastaan ihmisen halua valita, mitkä neuvot hän hyväksyy. Kyllähän kitisevätkin kärryt kulkevat, joten joskus osahoitaminen saattaa palauttaa osin hiukset takaisin. Se ei takaa täyttä tukkaa.
 • Joihinkin ihmisiin vaikuttaa ympäristön mielipide: Henkilö käy hiustutkimuksessa, ja menee lääkärille ”varmuuden vuoksi”. Sattuu sellainen lääkäri, joka on sitä mieltä, että vain lääkäri auttaa, ja yksinkertaisesti lyö lyttyyn hiustukijan ohjeet. Onneksi on jo paljon lääkäreitä, jotka eivät noin tee, vaan neuvovat tekemään annettujen ohjeiden mukaan.
 • Mielipiteet kotona, kylässä ja töissä: Työkaverit ja sukulaiset kauhistelevat, että mikset mennyt lääkäriin, miten sinä nyt uskot tuollaiseen. Tämäkään ei ole harvinaista.

On luettu nettiä, jossa vuorenvarmasti on haukkujia, olipa ala mikä tahansa. Jos pyydän epäilijöitä käymään HiusAkatemiassa, niin mikähän siinä on, etteivät he tule koskaan?? Tätä en ymmärrä. Mm. muutamaa lääkäriä olen pyytänyt käymään, jotka ovat potilaitaan kieltäneet tulemasta HiusAkatemiaan – vaan kun eivät tule. Luulisi kiinnostavan. On kuitenkin toista sataa lääkäriä vuosien varrella uskaltautunut tulemaan. Olemmekin saaneet hyviä yhteistyökumppaneita, ja työ on kantanut hedelmää.

 

Annan kyllä takuun, jos saan takuun, että hoito-ohjeita noudatetaan sanatarkasti, eikä salata mitään, mitä tutkimuksessa kysytään, kuten elintavat, sairaudet, lääkkeet ym.

Tämä on alustusta jatkolle. Tulen kertomaan oikeita hiustenlähtötapauksia nimellä ja nimettömänä. myös niitä, mitkä eivät onnistuneet ja miksi. Kaikki ovat tositarinoita.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. huhtikuu 1, 2015 7:02 am

  Tuo on niin totta. Itse olen Hiusakatemian asiakas ollut jo monta vuotta. Voin sanoa, että sitoutuminen hoitoihin on elinikäinen projekti ja prosessi. Ja siihen tulee kasvaa. Hiusten hyvinvointi koostuu niin monista eri asioista. Enkä ole löytänyt mistään tahoa, joka olisi tutkinut hiuksia tällä intensiteetillä kuin Hiusakatemiassa tehdään.

  • huhtikuu 15, 2015 8:02 pm

   Lämpimät kiitokset viestistäsi. Minun kimppuuni hyökätään tämän tästä, syitä en ymmärrä. On ihanaa saada positiivista palautetta, niiden avulla jaksaa taas jatkaa tutkimustyötä hiustesi ja kaikkien hiustenlähdöstä karsivien hyväksi. Kiitos vielä kerran!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: