Skip to content

HIUSTENLÄHDÖN HOITO– TAPAUS 2

huhtikuu 2, 2015

Sami oli 28-vuotias komea bodaripoika. Hänellä oli alkanut hiustenlähtö pari vuotta sitten, mutta nyt alkoi päälaki harventua otsalta keskipäälaelle. Ei siihen tyyliin, mitä tarkoitetaan miestyypin kaljuudella.

Samin isällä ja vanhemmalla veljellä oli hiukset kokonaan päässä, eikä isälläkään ollut harvenemisen merkkejä. Nuorella miehellä oli hätä.

Lääkärissä ei Sami ollut käynyt, koska omien sanojensa mukaan ei ollut mitään syytä.

Hiuspohjassa oli sienentyyppistä hilsettä sekä melko voimakasta punotusta. Otimme sieniviljelyn, jonka toimitimme laboratorioon viljeltäväksi.

Tehtiin tutkimus hiusjuurista. Tulehdus oli hiustupen pohjalla, mikä onkin nykyään tyypillistä kaikissa hiustenlähtötapauksissa. Hiusjuurista päättelimme, että Samin ravintotasapaino ei ole kunnossa, mm. voimakas rasvan puute. Sami kertoikin, että hän syö erittäin runsaasti proteiineja ja karttaa rasvaa, koska hän haluaa kehittää lihaksia, eikä rasvakerroksia.

Samilla kuten monella muullakin bodarilla on sellainen luulo, että rasvat ovat pahasta. Tämän selvitimme hänelle ja neuvoimme käyttämään hyvänlaatuisia rasvoja kuten Frezzoria ja Camelinaöljyä + margariinin sijaan oikeata voita. Annoimme tarvittavat ravintolisät, hiuspohjan hoito-ohjeet sekä Juice Plus-luomuhedelmä- ja vihanneskapselit jatkuvaan käyttöön.

Sami pesi hiuksiaan usein jopa kaksi kertaa päivässä. Ehdotuksemme, että hän pesisi harvemmin kaikui ensin kuuroille korville. Hän kuitenkin ymmärsi syyt, ja lupautui hieman harventamaan, mutta ei kuitenkaan joka 3. päivä. Neuvoimme hänelle Singerin shampoon, jossa ei ole laisinkaan säilöntäaineita.

Sieniviljelyn tulosta odotellessa hoidimme tulehdusta kapillaarihoidolla hyvin tuloksin. Kun saimme laboratoriosta vastauksen, hoidimme turvallisin tuottein sieni-infektion kuntoon. Samalla Sami noudatti antamiamme ruokaohjeita.

Vaikein asia oli tasapainottaa proteiinit ja hiilihydraatit. Rasvat hän hyväksyi helpommin. Hän joutui miettimään, kumpi on tärkeämpää: vahvat hiukset vai vahvat lihakset!

Perintötekijöillä ei Samin tapauksessa ollut kyse.

Seurantatarkastukset tehtiin säännöllisin välein.

 

Tulokset: Nyt on aikaa kulunut n. vajaa 3 vuotta. Samin hiukset ovat tuuhentuneet merkittävästi. Sami jatkaa annetuin ohjein, sillä paluu entiseen olisi ollut hiusten tuho.

 

Nimi on muutettu.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: