Skip to content

Hiustenlähtö – Tapaus 4

Touko 14, 2015

Riitta oli 72-vuotias, kun hän tuli hiustutkimukseen lähes kokonaan ”kadonneiden” hiustensa takia. Päälaella ei ollut varsinaisia hiuksia, vain hentoja pumpulimaisia vauvahiuksia, joita kutsutaan vellushiuksiksi. Tavallisesti lääkäri väittää niitä hormonaalisiksi hiuksiksi, joita ei muka voisi enää saada palautettua vahvoiksi hiuksiksi takaisin.

Väärin, väärin!  Me ryhdyttiin töihin. Selvitimme mikroskoopin avulla, mitkä häiriöt estivät hiuksia elämästä eläämäänsä onnellisena loppuun saakka. Nehän löytyivät.

Hiusta kiertävä sidekudos osoitti, että stressillä oli vahva tekijä haittaamassa hiusten kasvua. Syyt stressiin selvisi. Riitta kertoi vaikeasta perheongelmasta, jonka hänen aikuinen lapsensa aiheutti toistuvasti. Tässä alkoholilla oli osuutta asiaan. Riitta oli hädissään ja voimaton. Ei siinä auta lohdutella, että ethän sinä ole enää vastuussa lapsesi tekemisestä. Aina äidillä on huoli, oli lapset minkä ikäisiä tahansa. Vatsa reagoi stresssiin, ainnenvaihdunta häiriköi, maitotuotteet haurastuttivat hiuksia, ja pälvikaljuuden lievin muoto piti huolen tulehduksen ylläpidosta hiuspohjassa.

Aloitettiin Kapillaarihoidoilla tulehduksen hillitseminen ja Juice Plus-luomuhedelmä- ja vihanneskapseleilla ravinteiden varmistus luonnollisesti. Stressiin magnesiumia ja B-vitamiinia. Maitotuotteet pois, lähes kokonaan, voi ja juustot saivat pysyä ruokavaliossa. Kapillaarihoitoja jatkettiin 3 viikon välein, ja aloitettiin seuraavaksi turve ja hiuslaserhoidot.

Hoitojen edistustä seurattiin puolen vuoden välein. Hiusten kasvu oli todella laiskaa. Riitta alkoi menettää toivoaan. Toki Riitta tiesi, että kyseessä on vuosien työ. Kahden vuoden kuluttua todettiin, että ollaan edistytty, mutta ei riittävästi. Puhuin hänelle Bemer-laitteesta. Riitan mielestä se oli liian kallis. Kuitenkin hän päätyi ensin kokeilemaan vuokraamalla Bemerin 8 viikoksi. Hän ajatteli myös auttavansa tytärtään, jolla oli migreeniä ja selkäkipuja.

Jo 6 viikon kuluttua Riitta soitti ja halusi ostaa Bemerin, koska tytär oli saanut apua, ja hän itse koki saaneensa helpostusta omaan stressioloonsa.

Nyt aikaa on kulunut n. 3,5 vuotta lähtötilanteesta. Riitalla on koko päälaki täynnä hyviä hiuksia! Olen todella onnellinen Riitan puolesta, koska hän vaikuttaa nyt iloiselta ja tasapainoiselta ihmiseltä. Kun tukka on hyvin, on kaikki hyvin!  Nimi on muutettu.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: