Skip to content

Hiustenlähtö. Tapaus 5

Touko 15, 2015

5.2.2014 sai hiustutkijamme Kirsi Pekola hiustutkimusasiakkaakseen 57- vuotiaan naisen, jolla oli hiustenlähtöä, kutinaa hiuspohjassa ja paksu, karstamainen hilsekerrostuma hiuspohjassa.

Kirsi kertoo:

Hiuksia oli lähtenyt paljon ja hän joutui käyttämään erilaisia päähineitä peittääkseen harventuneet hiuksensa. Hän on asiakaspalvelussa, joka vielä vaikeutti tilannetta.

Taustalla oli syksyllä 2013 tullut raju homealtistus. Hänen kehonsa oireili homeeseen ja sitä seuranneeseen hiivainfektioon. Lääkärit olivat lääkinneet häntä kortisonilääkkeillä ja hiuspohjaa kortisonivoiteilla. Kortisoni on todennäköisesti ”roihauttanut” hiivan ja keho oireili pahoin.

Tein hänelle hiustutkimuksen ja löytyi: pälviominaisuus, stressi, tulehdus ja siitä seurauksena kiteytynyttä talia, nesteen vähyys, hormooni- ja suolistohäiriö, talipunkkeja ja ns ”myrkytysjuuria”.

Suosittelin sopivan shampoon ja hoitoaineen, Juice plussan, Frezzorin, Immufixin ja Neem- hiusöljyn ja Neem-hiusveden. Kotona hänellä oli jo käytössä D-ja C-vitamiinit, sinkki, Magnesia Sitraatti ja Biolatte-maitohappobakteerit.

Tein suunnitelman, että ensin poistetaan hilsekarsta, sitten talipunkki ja samalla aloitetaan vahvistamaan immuniteettia ja myöhemmin maksan puhdistus siihen tarkoitetulla turvallisella ja luonnollisella tuotteella. Annoin ravintoneuvontaa, mm. vältettävien ruokien listan homealtistuksessa.

5.2.2014 aloitettiin hoidot karstahauteella. Ikävää, kun en huomannut ottaa kuvaa ihan lähtötilanteesta. iso osa hiuspohjasta oli paksun karstan alla, josta oli lähtenyt paljon hiuksia. Otin kuvan vasta, kun sain hilsekarstan pois. Hoito toistettiin pari kertaa.

Hilseen poiston jälkeen aloitettiin talipunkinhäätösarja. Hilse ei ollut tullut takaisin.

Lähtötilanteessa hän oli hyvin stressaantunut. Hän koki, että sai meiltä kokonaisvaltaista hoitoa ja tietoa vaikeassa tilanteessaan. Itse koen, että sain häneen luottamuksen, joka edesauttaa hoidon etenemistä, varsinkin kun hän on pälviominainen. Hän oli hyvin motivoitunut hoitamaan kotona hiuspohjaansa ja käyttämään suosittelemiani tuotteita.

Tärkeimpinä asioina pidän sitä, että hilsekarsta on poissa ja hiukset ovat päässeet kasvamaan, talipunkit on poissa ja stressiä on saatu purettua.

Vuoden ja 3kk:n hoidon jälkeen asiakkaan hiukset ovat jo hyvässä kasvuvaiheessa.

Vuoden ja 3kk:n hoidon jälkeen asiakkaan hiukset ovat jo hyvässä kasvuvaiheessa.

Nyt hän käy ylläpitohoidoissa, voi jo paljon, paljon paremmin ja hiukset ovat vahvistuneet lähes normaaliin tuuheuteen. Täyteen tuuheuteen vie aina hiusten kasvuiän verran, joten vielä menee jonkin aikaa. Hiustutkijana olen tyytyväinen ja onnellinen hänen puolestaan. Toivon, että jokainen ottaa hiustenlähtöasiansa yhtä vakavasti!

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. Maria Hyvönen permalink
  Touko 16, 2015 9:26 am

  Aivan mahtavaa,että Hius Akatemia ja hiustutkijoita on olemassa 😉 Olen aina ihmetellyt miksi lääkärit eivät tee yhteistyötä esim. Hiusakatemian kanssa ongelmatapauksissa vaan määräävät vaan kortisonia ym troppeja ,jotka eivät välttämättä auta asiaa ,vaan pahentavat tilannetta. Itse parturi-kampaajana suosittelen aina Hiusakatemiaa ,jos asiakkaalla on hiuspohjan ongelmia ,joissa en itse osaa auttaa. Teette mahtavaa työtä 🙂

  • Touko 22, 2015 6:58 am

   Lämpimät kiitokset sinulle!
   Ehkä vielä tulee aika, jolloin lääkärit hyväksyvät yleisesti. Onneksi moni lääkäri jo lähettää meille potilaitaan, koska heidän koulutuksessa ei ole kaikkea tätä tietoutta, mitä olemme saaneet selvitettyä ja koottua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: