Skip to content

Liikuntarajoitteisten hiusongelmat

marraskuu 14, 2015

Päänahka kutisee, ja hilsettäkin kerääntyy hiuspohjaan. Kiusallinen tilanne. On pakko raapia – ja niin noidankehä on valmis. Seuraa tulehdus, ja kutina lisääntyy, raapiminen lisääntyy, iho rikkoontuu ja tulehdus hiipii hiusjuuriin. Alkaa hiustenlähtö.

Liisa on todella iloinen, kun sai hiuspohjjan ongelmat hoidetuksi. Tässä hilsekarstan hoito menossa.

Liisa on todella iloinen, kun sai hiuspohjjan ongelmat hoidetuksi. Tässä hilsekarstan hoito menossa.

Liikuntarajoitteisilla ja liikuntakyvyttömillä ihmisillä jo pelkkä hiusten peseminen tuottaa päänvaivaa. Rakkaalla naapurillani oli todella vaikea hilse ja kova kutina päänahassa. Järkytyin, kun sain nähdä sen. Hänen toinen jalkansa on amputoitu, joten liikkuminen on täysin mahdotonta. Hän oli saanut sairaalasta käyttöönsä ”pesumyssyn”, joka on kosteutta ja pesevää ainetta sisältävä liikuntakyvyttömän hiusten pesuun tarkoitettu. Hiusten huuhtelemista ei siis suoriteta.

Väliaikoina hän käytti kuivapesuainetta. Sen arvaa, mikä on seuraus! Hiuspohjaan iski ns. liimahilse, joka liimaa hiukset nippuun.

Hoito: Ensin tehtiin kapillaarihoidot, joka liuotti liimahilseen pois. Alta paljastui kuivapesuaineen ja ”pesumyssyn” aiheuttama kerrostuma hiuspohjan pinnalla, joka oli muhkuraista tiivistä moskaa, jolle ei nimeä löydy! Ihossa oli raapimisjäljiltä rupia, joihin tiputettiin Propolis-tippoja yöksi tulehduksen hillitsemiseksi. Tuo ”moska” oli erittäin paksua, joten sitä alettiin turvottaa HiusAkatemian erikoisseoksella, joka lähtikin kahden hoitokerran jälkeen pois.

Hiusten peseminen onnistuu nyt hienosti irrallisella kampaamon pesulavuaarilla, jonka hinta ei päätä huimaa, oli muistaakseni 100 €:n luokkaa. Voisi kyllä sairaalat, hoitolaiktokset, vanhainkodit ym. hankkia sellaisen. Niin saa pyörätuolipotilaatkin kunnon hiusten pesun.

Liimahilseen hoito ei onnistu kotikonstein, se vaatii aina kapillaarihoidon,. Sen saa HiusAkatemiasta tai jäsenliikkeistä www.hiusakatemia.fi

Liimahilse on todella kiusallinen vaiva. Se voi viedä yöunetkin kutinallaan.

Nyt tilanne on siinä pisteessä, että HiusAkatemian neuvoin vahvistetaan hiuspohjan ihoa, sillä tuollaisen ”moskan” jälkeen se ei ole terve. Turvetta tekisi mieli käyttää, mutta sen pois peseminen on hiukan hankalaa, joskaan ei mahdotonta. Se on seuraava steppi, jos muu ei auta riittävästi.

Liimahilseen hoito ei onnistu kotikonstein, se vaatii aina ensin kapillaarihoidon, jonka saa HiusAkatemiasta tai jäsenliikkeistä klikkaamalla http://www.hiusakatemia.fi

Hiuspohja näyttää ihan normaalilta liimahilseen alla, mutta siellä paksu ”moska” peittää koko hiuspohhjan, joten todellista ihoa ei eds näkynyt.

Nyt on hyvä mieli hoitajalla ja myös hoidettavalla!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: