Skip to content

Ihovoiteista harmia

helmikuu 18, 2016

Helsingin Sanomat uutisoi 18.2.2016 perusvoiteesta, josta on tullut ihoreaktioita. Onpa hienoa, että asia on tullut julkisuuteen.

Yleisesti lääkärien suosittelema ihovoide on osoittautunut flopiksi.

Yleisesti lääkärien suosittelema ihovoide on osoittautunut flopiksi.

Olemmekin HiusAkatemiassa ihmetellee, mihin kaikkeen lääkärit ovat suositelleet perusvoiteita. Jopa hilseiden hoitoon!! On hyvä, että sairaaloita myöten on havaittu, ettei kaikki ole kaikkeen sopivia.

Vaikuttaa siltä, että 50 vuotta ja sitä ennen naamaan saattoi levittää voidetta kuin voidetta, eikä juurikaan reaktioita tullut. Nyt on tarkkaa, mitä naamaansa pistää. Yksi syy on varmasti muuttuneiden pesutapojen (lääkäritkin suosittelevat päivittäistä pesua shampoolla hiuspohjan ongelmiin!!). Ja surkean ravintomme, jota ei kyllä aina ”ravinnoksi” voi kutsua. Puutteelliseksi kylläkin, torjunta-ja säilöntäaineineen, sekä ”turvalliseksi” väitettyine lisäaineineen.

Aina pitää kysyä neuvoa asiantuntijoilta! Mielestäni lääkärit eivät ole voiteiden asiantuntijoita. Asiantuntijan tulee ymmärtää inci-lista eli tuoteluettelo, mitä siellä on. Mm. säilöntäaineet ovat jo aikaa sitten herkistäneet niin ihoa kuin hiuspohjaakin.

Voiteesta raju ihottuma.

Voiteesta raju ihottuma.

Meilläkin HiusAkatemiassa on ollut ikävää kokemusta, kun eräs henkilö on käyttänyt perusvoidetta iholleen. Näky ei ollut kaunis. Asianomainen ei halunnut kuunnella meidän neuvoja, vaan hankki kortisonivoiteen korjaamaan tilannetta. Kyllähän se auttoi aikaa myöten – tosin ei riittävästi ja vei aikaa liikaa.

HiusAkatemiassa tunnemme voiteiden ja hiustuotteiden koostumukset. Kannattaa tulla tutustumaan turvallisiin tuotteisiin sekä iholle että hiuksille!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: