Skip to content

Uskomattomia kertomuksia Bemer-hoidon vaikutuksesta

kesäkuu 23, 2016

Fibromyalgian kivut hellittivät BEMER-hoidon avulla

http://fibromyalgiayhdistys.fi/data/documents/Anna-fibromyalgia.htm

Anna sairastaa fibromyalgiaa ja artroosia. Fibromyalgia on kipua lihaksissa ja sidekudoksissa aiheuttava krooninen oireyhtymä. Se on yleisintä yli keski-ikäisillä naisilla. Kyse on keskus-hermoston herkistymisestä.

Bemer hoitaa sinun nukkuessasi. Vain 8 min. aamuin illoin.

Bemer hoitaa sinun nukkuessasi. Vain 8 min. aamuin illoin.

Oireet ovat moninaisia ja myös unettomuus ja uupumus kuuluvat usein tautiin. Fibromyalgiaan voi liittyä yleistä kipuherkkyyttä. Taudin syntyä ei tunneta, mutta pitkäaikaisen stressin tai infektion epäillään altistavan oireille.

”BEMER-hoidosta on ollut suunnaton apu liikkumiskykyyni varsinkin aamuisin. Minulla on paitsi fibromyalgia, myös artroosia melkein kaikissa nivelissä”, Anna kertoo.

Atroosi eli nivelrikko on nivelsairaus. Nivelrikko voi aiheuttaa muutoksia nivelrustossa ja luussa. Kyseessä on etenevä, parantumaton sairaus, jossa nivelrusto rappeutuu. Jomottava kipu voi olla jatkuvaa. Oireita voidaan kuitenkin lievittää ja rappeutumista hidastaa.

Konttaaminen on historiaa. 

Anna on käyttänyt BEMER-hoitoa neljän vuoden ajan. Hoitoon on syntynyt suorastaan riippuvuus, sillä Anna totesi pian kipujen palaavan jälleen, jos hoidossa on pidempi tauko.

”Otan yöhoitoa uniohjelmalla ja varmistan levollisen yön ja pirteän aamun. Aiemmin aamu saattoi alkaa konttaamalla tai tukea hakemalla. On ihanaa nukkua yöt kivuitta. Päiväkipuihin otan erilaisia hoito-ohjelmia. Hoitojen yhteydessä on vain muistettava juoda riittävästi vettä”, Anna kuvailee.

Kipulääkkeiden syönnin Anna on pystynyt vähentämään minimiin.

”Tarvitsen nykyisin kipulääkkeitä kerran viikossa tai kahdessa. Ennen niiden syönti oli päivittäistä. Nykyisin pystyn taas tekemään jopa lumitöitä, mikä ei vuosiin ollut mahdollista”, Anna sanoo.

BEMER-hoidon aloituksen aikoihin Anna kävi OYS:n kuntoutuspolilla hoidossa.

”Lähtötestauksen tulokset olivat tosi surkeat. Kun oli päätöstestauksen aika, hoitajat eivät olleet uskoa silmiään. He tenttasivat, mitä olin tehnyt kuntoni hyväksi. Kerroin heille BEMER-hoidosta. Jotkut olivat kuulleetkin siitä. Lääkäri ei uskonut tilanteen parantumiseen. Hän ilmeisesti ajatteli, että olin huijannut”, Anna kertoo.

Kipulääkereseptiä Anna ei enää kokenut tarvitsevansa, itsehoitovalmisteet apteekista riittävät taltuttamaan satunnaista kipuilua.

Kivut palasivat hoitotauon aikana

”Minun kohdallani hoitoalustan vaikutukset olivat niin selvät, että miehenikin hankki samanlaisen. Hänkin käyttää sitä öisin ja lisäksi aktiivisena hiihtäjänä palautumiseen”, Anna sanoo.

Viime kesänä Anna halusi kokeilla voisiko olla ilman BEMER-hoitoa. Hän ei ottanut hoitoa pariin kuukauteen. Kivut alkoivat kuitenkin palata pikku hiljaa ja pian oli turvauduttava taas kovempiin särkylääkkeisiin.

”Onkin alkanut pelottaa, mitä tapahtuisi, jos BEMER-laitteisiin tulisi vaikka vikaa. Onneksi miehellänikin on BEMER!”

 

Kivuliaat sairaudet oireettomiksi BEMER-hoidon myötä

http://fibromyalgiayhdistys.fi/data/documents/Hanneli-kokemuksia.htm

Kivut olivat niin kovia, ettei voinut puhua vain säryistä. Selkärangan ympärillä tuntui tuskallinen kipu. kipu valtasi koko kehon päästä varpaisiin. Oikean diagnoosin löytäminen vei aikaa, eikä toimivaa lääkehoitoa siltikään ollut.  BEMER-hoito toi lopulta avun monisairaalle Hannelille.

62-v. Hannelin sairaskertomus ei ole kevyt. Pitkän oireilun jälkeen löytyi hemakromatoosi, perin-nöllinen sairaus. Lisäksi havaittiin lopulta myös fibromyalgia, joka aiheuttaa kovia kipuja.

Hemakromatoosi on perinnöllinen raudankertymäsairaus, jossa rautaa imeytyy liian suuria määriä suoliston kautta elimistöön. Raudankertyminen aiheuttaa erilaisia oireita, mm. nivelkipuja, ihon-värin muutoksia, maksan toimintahäiriöitä ja elimestä riippuen monia muita oireita ja sairauksia.

Työnteko ei enää onnistunut

”53-vuotiaana jäin kokonaan pois työelämästä. Pidin työstäni asiakaspalvelutehtävissä, mutta hymy alkoi hyytyä tuskallisen olon vuoksi. Lihaksisto meni myös heikoksi hemakromatoosin myötä.

Koiratkin lenkittivät ennemmin minua kuin minä niitä. Lopulta oleilin vain sisällä, koska kivut veivät voimat.”

”Muun muassa jalkaterissä oli valtavat kivut. Käsien takia päivittäiset kotiaskareet tuottivat vaikeuksia”, Hanneli kuvailee.

Nivelissä oli tulehduspesäkkeitä, jotka aiheuttivat särkyjä ja kipuja. Sormen osuessa jonnekin piti huutaa kivusta.

Lisäksi Hanneli sairastaa ihopsoriasista. Psoriasista hän ei ole kuitenkaan pitänyt haitallisena, koska se ei aiheuta särkyjä ja kipuja.

Neljän kuukauden hoito toi elämän takaisin

Nyt Hanneli on käyttänyt BEMER-hoitoa lähes kolmen vuoden ajan. Sukulaisen suosituksesta hän osti laitteen itselleen, kun ankariin kipuihin ei löytynyt hoitoa ja ainainen väsymys vaivasi.

”Neljän kuukauden säännöllisen hoidon jälkeen havaitsin kipujeni hellittävän ja tulehdusten sormista lähteneen. Jalkaterien kipujen loppuminen vei noin vuoden.

Tulehduspatteja ei enää ollut”, Hanneli iloitsee. Kortisonipiikkien ottaminen tyvinivelten väliin oli ollut sekin kivuliasta. Nyt piikkejä ei enää tarvittu ja tulehduskipulääkkeetkin voitiin jättää pois. Sormien vääntyminen pysähtyi. Nilkkojen säryt katosivat samoin jalkaterien ja polvien sisäpintojen kivut. Lonkkaan ja nivuksiin tuli ennen niin polttava särky nukkumaan mennessä, ettei nukkumisesta tahtonut tulla mitään.

”Ennen sormien särky esti kiertämästä pesurättiä kuivaksi. Huomasin, että pystyin taas kiertämään rättiä, ottamaan maitopurkin yhdellä kädellä jääkaapista tai solmimaan kengännauhat! Tuolilta ylösnouseminenkin vaati tukea ja portaissa vedin itseäni kahdella kädellä ylös. Nyt juoksen portaat ylös ja rakkaimmat harrastukset uinnin ja tanssin olen voinut taas aloittaa. Elämä maistuu!”

Hanneli kokee saaneensa elämänsä takaisin. Tavalliset kotityöt sujuvat ja puutarhassakin jaksaa kyykkiä, kun välillä ottaa BEMER-hoidon.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: