Skip to content

Oletko allerginen kananmunalle?

heinäkuu 2, 2016

Kananmuna on super-hyper-ravintopommi! Jos et voi syödä kananmunaa, on eräs tärkeä ravintoaine, joka saattaa jäädä puuttumaan –  biotiini.

Vahva biotiinin lähde on Evonia Biotiini Plus.

Vahva biotiinin lähde on Evonia Biotiini Plus.

Kananmunan keltuisessa on biotiinia. Valkuaisessa on sellainen ainesosa kuin avidiini. Jos kananmuna syödään raakana, avidiini sitoo biotiinin, eikä se voi imeytyä elimistöösi. Kananmunan valkuaisen kypsennys hävittää tarpeettoman avidiinin. Kypsennä valkuainen, keltuisen voit syödä juokevana. Keitä siis kananmuna!

Diabetes-potilaille ei suositella kananmunaa joka päivä, vaan 2-3 kananmunaa viikossa. Heillä saattaakin olla biotiinista vajausta.

Tunnetuin biotiinin puutteesta johtuva häriö on mm. hiustenlähtö. Siksipä biotiinia matrkkinoidaan sokeasti kenelle vaan, vaikkei puutettta ehkä olisikaan.

Kuitenkin nykyruoka on melko ravintopuutteinen, eikä voi olla vakuuttunut, että jokaikinen kananmuna sisältää riittävästi niitä ravinteita, mitä kananmunasta on tutkittu ja todettu. Osta vain luomumunia!

Siksipä voisi olla hyvä hiustenlähdössä ottaa 3 kuukauden kuuri biotiinista. Se on vesiliukoinen, joten yliannostuksen vaaraa ei ole.

Hiustenlähtö koostuu monesta haittatekijästä. Suosittelen jokaiselle, joka ei saa hiustenlähtöään loppumaan, vaikka ohjeet on olleet perusteelliset, lisäämään vielä Evonia Biotiini Plussan vähintään 3 kuukaudeksi.

Tässä netistä koottua tietoa (http://vitamiinit.info/muut-tuotteet/biotiini/):

”Biotiinin puutosta voi esiintyä seuraavilla riskiryhmillä 

  • Säännöllisesti urheilevat
  • Yli 60-vuotiaat
  • Leikkauspotilaat leikkauksen jälkeen
  • Raskaana olevat sekä imettävät äidit
  • Crohnin tautia sairastavat

Biotiinin puutos johtaa erilaisiin iho-ongelmiin kuten ihottumaan, akneen, psoriasikseen ihokeliakiaan ja ihon kutinaan. Pitkään jatkunut biotiinin puute voi pahimmillaan johtaa osteoporoosiin eli luukatoon, hiusten lähtöön tai muihin hiusongelmiin, hilseilyä, anoreksiaa, masennusta, pahoinvointia ja kolesteroliarvojen kohoamista.

Saksalaisella Karlsruhenin ihotautiklinikalla suoritetussa kaksoissokkotutkimuksessa osoitettiin biotiinilla olevan vahvistavia vaikutuksia hauraisiin sekä lohkeileviin kynsiin. Tutkimus suoritettiin 60 henkilön avulla, joilla oli ollut hauraat kynnet lähes 20 vuoden ajan. Puolelle koeryhmästä annettiin 2,5 milligrammaa biotiinia joka päivä puolen vuoden ajan. Toinen puolikas sai lumelääkettä (ei sisältänyt biotiinia). Tutkimuksen päätyttyä havaittiin, että biotiinia saaneiden henkilöiden kynsien laatu parani huomattavasti, vaikkei näillä ollut todettu biotiinin puutetta.”

Tervetuloa HiusAkatemiaan noutamaan Evonia Biotiini Plus tai tilaa soittamalla 09-6122 700. 

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: