Skip to content

Uskomuksia ja tosiasioita hiustenlähdöstä ja pälvikaljuudesta

elokuu 26, 2016

 

Uskomus: Keski-iässä hiusten kasvukausi voi olla vain 6-12 kuukautta. Väärin!

Tosiasia: Hius kasvaa keskimäärin 1,25 cm/kk. Jos kasvukausi olisi 6 kk, hiusten pituus olisi silloin 7,5 cm ja 12 kk:ssa 15 cm!! Olet varmasti nähnyt pitempi hiuksisia keski-ikäisiä ihmisiä!  Hius kasvaa perintötekijöistä riippuen 2-6 vuotta.

Hiustenlähtö on menen tekijän yhteisvaikutus. vain hiustutkimus selvittää syyt ja antaa ohjeet.

Hiustenlähtö on monen tekijän yhteisvaikutus. vain hiustutkimus selvittää syyt ja antaa ohjeet.

Hiustenlähdössä hius KUOLEE kesken kasvukauden, siksi hiukset eivät voi kasvaa täyteen mittaansa, ellei hiustenlähdön tekijöitä eliminoida pois. Kun ne on löydetty ja hoidettu, hiukset voivat kasvaa entiseen mittaansa – edellyttäen, että halutaan pitkät hiukset. Ihmisen iällä ei ole merkitystä, kun korjataan hiusongelmia. Missä iässä tahansa voidaan palauttaa hiukset takaisin.

Uskomus: Tukistustesti kertoo, lähteekö hiuksia normaalia enemmän. Tukista eri puolilta päätä hiuksia. Jos hiuksia lähtee viisi tai enemmän, sinulla on hiustenlähtö. Väärin!

Tosiasia: Lähes jokainen tietää, onko hiustenlähtöä vai ei. Tukistaminen ei kerro totuutta, koska tukistamalla voi hiuksia katkeilla monesta syystä. Tai kesken kasvun kuolleet voivat olla ”liimaantuneita” kiinni, niin etteivät ne kiskottaessa helposti irtoa. Tällöin on kyseessä tulehduksen aiheuttama talin kiteytyminen, joka aiheuttaa varmasti hiustenlähdön. Se myös estää uuden hiuksen kasvun, mikä on vielä pahempi asia. Sen ongelman hoitaa Hiuskatemian kouluttamat hiushoitajat siihen tarkoitetulla kapillaarihoidolla turvallisesti hiuksia ja hiuspohjaa vahingoittamatta. Hiustutkija voi selvittää hoidon tarpeen tutkimalla mikroskoopilla hiusjuuria.

Uskomus: Lähes jokaisella suomalaisella on perimässään kaljupäisyysgeeni. Väärin.

Tosiasia: HiusAkatemian 45 vuoden tutkimukset ovat osoittaneet, että n. 50 %:lla miehistä on kaljuuntumisongelma eli testosteroni muuttuu dihydrotestosteroniksi (DHT). Naisilla se on huomattavasti vähäisempi ja yleensä alkaa vasta vaihdevuosissa joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Niin kaljuuntuminen kuin muutkin hiustenlähtötapaukset ovat AINA usean tekijän yhteisvaikutuksesta johtuvia ongelmia. Siksi ei voida koskaan saada yhdellä hoitotuotteella tai menetelmällä hiuksia takaisin. Turvallinen DHT:n estäjä on Evonia Hair Booster, jota nautitaan yksi tabletti/pv ruuan kanssa koko elämän ajan. Tietenkään se ei poista muita hiuksen kasvun haittoja.

Uskomus: Kyseessä saattaa olla naistyyppinen hiustenlähtö. Väärin.

Tosiasia: Ei ole edes olemassa mitään ”naistyyppistä” hiustenlähtöä. Niin miehillä kuin naisillakin on monia hiusten kasvun haittoja, kuten ravinnon puutteet, eri allergiat ja yliherkkyydet, suolisto-ongelmat, tulehdukset, kehon happamoituminen, talipunkki, unen puute, stressi, torjunta-aineet, ympäristömyrkyt, pälvikaljuuden lievin muoto pälviominaisuus, jota ei silmillä havaita jne, jne. Syitä on runsaasti. Ne ovat  HiusAkatemian hiustutkijoiden selvitettäviä asioita.

Uskomus: Kun sinulla esiintyy hiustenlähtöä tai pälvikaljuutta, mene ihotautilääkärille. Väärin.

Tosiasia: Hiustenlähtö, kaljuuntuminen ja pälvikaljuus eivät ole ihotauteja. Lääkäreiden koulutuksessa ei ole riittävästi tietoa hiustenlähdöstä, jonka monet lääkärit – ihotautilääkärit mukaan lukien – ovatkin myöntäneet. He eivät ole oikeita henkilöitä antamaan neuvoja hiustenlähtöön liittyviin asioihin. Heidän alaansa kuuluvat sairaudet – myös hiustenlähtöä aiheuttavat sairaudet. Muut asiat kuuluvat HiusAkatemian kouluttamille hiustutkijoille.

Uskomus: Pälvikaljuudessa hius irtoaa juurineen. Väärin. Pälvikaljuudessa veren valkosolut kerääntyvät hiusjuureen ja tuhoavat sen. Väärin.

Tosiasia: Pälvikaljuus ei ole ollenkaan hiustenlähtöä, vaan siinä tapahtuu täysin erilainen prosessi. Pälvialueelle jää kasvukykyisiä hiusjuuria, jotka pystyvät nopeastikin tuottamaan uusia hiuksia. Pälvin ilmaantuessa on otettava heti yhteys HiusAkatemian hiustutkijaan, joka antaa hoito-ohjeet, joita on noudatettava tarkasti. Olemme tutkineet pälvikaljuutta v:sta 1989, ja se on meidän erikoisalaamme. Syyt ovat selvinneet ja sitä voidaan hoitaa tuloksellisesti. Joissakin tapauksissa pälvit voivat kasvaa itsestään umpeen, mutta varmuutta ei ole. Kannattaa tulla hiustutkimukseen. Kortisoni ei ole oikea apu!

Uskomus: Kun syöt nesteenpoistolääkettä, hiuksesi kasvavat takaisin. Väärin / Osittain oikein.

Tosiasia: Kehossa on vettä 60-70 %. Hiuksessa on vettä 10-15 %. Nesteenpoistolääkkeet kuivattavat kehoa, ihoa ja hiuksia, jolloin hiustenlähtö voi paheta. Vain harvassa tapauksessa kaljuuntuvaan hiuspohjaan kerääntyy ylimääräistä nestettä (turvotusta). jolloin kaljualue tuntuu olevan koholla ja pehmeä. Silloin nesteenpoistolääke lyhyesti käytettynä voi antaa apua. Kuitenkin nestekeräytymä poistuu hieromalla sekä käyttämällä Bemer- tai hiuslaserhoitoa, silloin eivät keho, iho ja hiukset kärsi lainkaan. Jatkuvasti käytettynä nesteenpoistolääkkeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Uskomus: Kun syöt piip-pillereitä, hiuksesi vahvistuvat. Väärin.

Tosiasia: On todellakin hyviä pillereitä hiustenlähtöön, joilla on positiivisia vaikutuksia. Kuitenkaan emme ole toistemme kopioita, joten mikä sopii yhdelle, ei sovikaan toiselle. Koska hiustenlähtö on usean tekijän summa, tarvitaan aina myös useampaa ravintolisää ja hoitokeinoa.

Perusasiat:

  1. Riittävä D-vitamiini, aikuisille vähintään 50 µg.
  2. Magnesia Sitraatti joko nieltävänä tai purutablettina.
  3. 3. Omega-3 rasvahapot, joista parhaat ovat Frezzor, Vitamar Krilliöljy tai Vitamar 1000.
  4. Vastustuskyvyn nostoon betaglukaani IMMUFIX. Näitä perusravintolisiä tulee käyttää jatkuvasti, ellei ole jotain terveydellistä estettä.
  5. Hiuspillereistä parhaat tulokset saadaan hiusten tehoravinne Evoniasta.

Varaa aika hiustutkimukseen: HiusAkatemia, Mannerheimintie 6 A 6.krs. Helsinki Puh. 09-6122700 tai katso lähin hiustutkimuspiste ositteesta: www.hiusakatemia.fi

Tutkimus maksaa 140 € ja aikaa varattava 2 tuntia.

Annikki Hagros-Koski

Luonnontieteiden kandidaatti, hiustutkija

annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi

 

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: