Skip to content

Hiustenlähtö ei ole ihotauti

lokakuu 17, 2016

Kun hiustenlähtö tai pälvikaljuus ilmaantuu, ihmiset hätääntyvät ja varaavat kiireesti ajan ihotautilääkärille. Kumpikaan ongelmista ei ole ihotauti, eikä ihotautilääkäri voikaan niille juuri mitään.

Annikki lokakuussa 2016 vielä kuukauden 72 vuotiaana. Ei ole "tukka takana"! Ja on oma!

Annikki lokakuussa 2016 vielä kuukauden 72 -vuotiaana. Ei ole ”tukka takana”! Ja on oma!

Pälvikaljuudessa perinteisesti on määrätty ja määrätään edelleen kortisonia, jopa lapsille, mistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Syynä siihen on se, että pälvikaljuudessa niin kuin muissakin hiustenlähtötapauksissa hiuspohjassa on tulehdus. Kortisoni tuuppaa tulehduksen hiustupen steriilille alueelle, jolloin hiustenlähtö voi lisääntyä – ja myös lisääntyy!

Hiustenlähtö on aina usean tekijän summa

Mikään yksi pilleri tai linimentti ei korjaa koko ongelmaa. Hiustenlähtö on periaatteessa samanlainen ongelma, kuin jos ihmisellä olisi useampia sairauksia: Ei niitäkään hoideta yhdellä lääkkeellä, vaan eri sairaudet tarvitsevat jokainen eri lääkityksen tai hoidon. Niin hiustenlähdönkin tapauksessa – on selvitettävä mikroskoopilla, mitkä tekijät haittaavat hiusnystyn (hiuksen ”emon”) toimintaa.

Pälvikaljuus ei ole hiustenlähtöä

Vaikka pälvien ilmaantuessa hiuksia tippuu runsaastikin, ei kyseessä ole hiustenlähtö, niinkuin normaalisti luullaan. Stressi laukaisee pälvikaljjuuden – niin lapsilla kuin aikuisillakin. Lapsilla ei aina ymmärretä stressiä olevankaan, mutta muutto, hoitopaikan vaihto, vanhempien riidat jne. vaikuttavat pikkuisiin, älykkäisiin lapsiin, joilta vielä puuttuu ymmärrys ja kokemukset asioista.

Hiustuppeen jää elävä hiusjuuri, ja sen vuoksi pälvi voikin kasvaa itsestään takaisin. Niin vaan ei aina tapahdu, on viisasta ottaa yhteyttä nopeasti hiustutkijaan. Koulutettu hiustutkija ja -hoitaja voi saada pälvin kasvamaan nopeastikin umpeen, jos vain ohjeita noudatetaan tarkkaan.

Jos pälvikaljuuteen liittyy hiustenlähtö, silloin on eri tilanne. Silloin hiusten palautuminen on hitaamapaa, kuten kaikissa hiustenlähtötapauksissa aina on (2-6 vuotta). Hiusjuurista tehtävä mikroskooppinen tutkimus paljastaa, mitkä tekijät ongelmaan liittyy. Ja ne voidaan hoitaa pois päiväjärjestyksestä.

Aina tarvitaan hiustutkijan apua. Ota yhteyttä: http://www.hiusakatemia.fi

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: