Skip to content

Miten usein hiuksia saa pestä?

marraskuu 12, 2016

Hiusjuuritutkimuksessa usein esiin tuotu kysymys on: ”Kuinka usein saan pestä hiukseni?” Minun yleisvastaukseni on: ”Kaksi kertaa viikossa”. On kaksi syytä, milloin hiuksia on pakko pestä joka päivä:

Säilöntäaineetttomat tuotteet: Vas. Muotobvaahto. Kesk. shampoo kuiville hiuksille ,. Oik. Shampoo rasvoittuvalle hiuspohjalle.

Säilöntäaineetttomat tuotteet: Vas. Muotobvaahto. Kesk. shampoo kuiville hiuksille. Oik. Shampoo rasvoittuvalle hiuspohjalle.

  1. Työ on erittäin pölyistä tai työpaikalla on muuta hienoa lentävää saastetta, joka tarttuu hiuksiin.
  2. Työpaikassa on voimakkaasti hiuksiin tarttuvat vahvat hajut.

Miksi ei pidä pestä joka päivä?

Päänahassa on runsaasti hiki- ja talirauhasia. Niiden sekoitusta kutsutaan virallisella nimityksellä ’happovaippa’. Sitä erittyy hiuspohjaan. Hiuspohjassa elää normaalifloora eli normaalibakteerikanta, jota tulisi hellin hoitaa.

Normaalifloora käyttää ravintonaan happovaippaa eli puhdasta hikeä ja talia. Ei happovaippa ole likaa!!!

Tiedäthän, että säilöntäaineet tuhoavat bakteereita. Shampoissa tulee olla säilöntäaineita, koska niitä säilytetään pitkään ja kosteissa olosuhteissa pesutiloissa. Päivittäinen peseminen heikentää ja tuhoaa tärkeitä bakteereita. Muodostuu vähitellen epätasapaino, joka johtaa huomaamattomasti pikkuhiljaa hiustenlähtöön.

Täysin säilöntäaineettomat tuotteet ovat SINGER-merkkiset shampoot. Ne ovat ponnekaasupullossa, joten sinne ei pääse bakteerit. Jos haluat pestä hiuksiasi päivittäin, olipa syy mikä tahansa, vain näillä Singer-tuotteilla voit pestä turvallisesti.

On kokonaan toinen asia, onko muutenkaan hyvä pestä joka päivä. Jo pelkkä vesi kuivattaa hiuksia ja myös ihoa. Terveen ihon pH = 4.7, kun taas puhdistetun veden pH on yli 8. Nykyaika on opettanut ihmisiä pesemään itseään liioitellun paljon. Ei suihkussa tarvitse läträtä joka päivä – ei niin tehty ennenkään, eikä iho-oireita ollut yhtä lailla kuin nykyään. Kuiva, kutiava iho ja hiuspohja on meille HiusAkatemiassa arkipäivää! Ne ovat todella monen asiakkaamme huolen aihe.

Sitäpaitsi liika peseytyminen haittaa hyvää bakteerikantaa muuallakin iholla.

Jos koet tarvetta pestä joka päivä käy hakemassa HiusAkatemiasta tai HiusAkatemian jäsenliikkeistä Singer-shampoon ja myös turvallisen muotovaahdon.

Yhteystiedot löydät http://www.hiusakatemia.fi

 

 

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: