Skip to content

Kymmenen hiusammattilaisen toivetta asiakkaille

joulukuu 22, 2016

Olen haastatellut kymmeniä kampaajia ja partureita eri puolella Suomea ja tässä kooste heidän toiveistaan, mitä he odottavat asiakkailta.

Parturin ja kampaajan paras palkinto on tyytyväinen asiakas!

Parturin ja kampaajan paras palkinto on tyytyväinen asiakas!

  1. Ajanvaraus: Mieti valmiiksi, mitä toivot kampaajalta. Älä puhu muita asioita, tee puhelusta lyhyt. Huomioi, että kampaaja ei aina pääse kesken vaativan työn puhelimeen, älä hermostu, soita uudelleen.
  1. Tule ajoissa. Varaa riittävä aika. Jos sinulla on kiire, kerro heti tullessasi, jotta kampaaja voi katsoa, mitä ehditään tehdä. Älä turhaan tule liian ajoissa.
  1. Pukeutuminen: Älä laita päälle poolopuseroita, eikä liian korkeita kauluksia, jotta voi pestä hiukset niskastakin, eivätkä haittaa leikkaamista. Ei valkoisia tai muuten aineille herkkiä vaatteitavaatteita.
  1. Huomio kampaajaa: Älä tule sairaana. Peru aikasi heti kun tiedät, ettet voi tulla. Älä jätä tulematta syyttä. Ymmärrä, että kampaajakin voi sairastua, tarvitsee lomaa, vapaata asioiden hoitamiseen. Ei voi olla tavattavissa 24/7.
  1. Käytä ammattilaisen tietämystä: Hyödynnä hiusammattilaisten asiantuntemusta, mikä liittyy kauneuteen ja hiusten hyvinvointiin. Kysele, kuuntele.
  1. Hinnat: Älä moiti ja valita hinnoista. Jos jätät tulematta, suorita mukisematta pyydetty maksu. Myös kampaajankin aika on maksullista.
  1. Hygienia: Älä käytä liikaa hajusteita ja tuoksuja, kampaaja herkistyy jo helposti muutenkin hajuille. Huomioi oma hygieniasi. Jos et anna pestä hiuksia, pese etukäteen. Jos hiukset ovat likaiset, salli kampaajan pestä ne. Myös lapset nauttivat hiusten pesusta.
  1. Lapset: Älä tuo lapsia hoitoon kampaamoon, jos sinulle tehdään pitkä työ. Lapset eivät jaksa olla paikoillaan, on häiritsevää, kun he koskevat kaikkeen ja ovat levottomia. Älä tuo itkevää lasta hiusten leikkaukseen. Sovi lapsen kanssa etukäteen tilanteesta, niin lapsi rauhoittuu.
  1. Kunnioita kampaajan ammattitaitoa. Anna kampaajalle työrauha. Pois ystävät ja sukulaiset hääräämästä ja neuvomasta ympärillä. Muistisairaat, vammaiset: aina saattaja mukana koko toimenpiteen ajan.
  1. Feed back: Ole asiallinen, rehellinen ja ymmärtäväinen. Kampaajan työ on käsityötä, ei kampaaja ole kone. Anna rehellinen palaute, myös jos et ole tyytyväinen. Älä valita seuraavalle kampaajalle, valita oikealle kohteelle.

Kyselyt laittanut, koonnut ja kirjoittanut: Annikki Hagros-Koski, HiusAkatemia

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: