Skip to content

Rasvahapot, ethän karta niitä?

tammikuu 20, 2017

Omega-3 puhuttaa ihmisiä, mutta sanoma ei aina mene perille. Nykyään tiedetään, että suurin osa ruokarasvoista on pääasiassa omega-6:ta, joka  lisää tulehdusriskiä kehossa ja hiuspohjassa yksinään käytettynä ilman omega-3:a.

Uskomaton ja huipputärkeä tutkimustieto!

Uskomaton ja huipputärkeä tutkimustieto!

Omega-3:n saanti on turvattava hyvillä ruokaöljyillä, joista kotimainen Camelina kuuluu parhaiden joukkoon. Siinä omega-3 ja omega-6 ovat oikeassa suhteessa.

Tieteen Kuvalehti kertoi ällistyttävän tutkimustuloksen (lokakuu 2016), jossa kerrotaan, että ”Rasvahapot paransivat lasten lukutaitoa – lyhyessä ajassa”. 

Tutkimus kohdistui 9-10 vuotiaisiin  ruotsalaislapsiin. Ääneen lukeminen ja lukunopeus paranivat VAIN kolmessa kuukaudessa. Heidän ruokaansa lisättiin Omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.

Vertailuryhmä, joille näitä rasvahappoja ei lisätty, ei muutosta tapahtunut.

”Rasvahappoja saaneet lapset osasivat myös lukea vieraita, täysin keksittyjä sanoja ja osasivat hahmottaa nopeasti kirjainsarjoja”, kertoo lehti.

Rasvahappoja tarvitsevat kaikki!

Kun me hiustutkijat teemme hiustutkimuksia, niin hiustenlähtötapauksissa yli 90 %.lla tutkittavista puuttuu hyvänlaatuiset rasvat eli omega-3-rasvahapot. Tai ne ovat väärässä suhteessa: liikaa omega-6:a. Niinpä hoitaminen alkaa usein siitä, että neuvomme laittamaan ruokavaliossa rasvat kohdalleen.

1990-luvulla painotettiin rasvojen karttamista, mutta ei mainittu, että mitä rasvoja tulee karttaa, mitä suosia.

Parhaita rasvoja mielestämme on kovasti parjattu voi, Camelina luomuöljy ja omega-valmisteista jokoFrezzor-, Krilliöljy- tai Vitamar 1000 kalaöljykapselit.

Kartettavia ovat mm. keksit, sipsit, munkit, pasteijat, margariinit.

Jos et käytä hyviä rasvoja, eivät muutkaan ravinteet imeydy toivotulla tavalla, etenkään rasvaliukoiset, joista tärkein on tietenkin D-vitamiini!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: