Skip to content

Hiusongelmat puhuttavat jatkuvasti

kesäkuu 29, 2017

Turhaa syödä biotiinia, väittää ravitsemusterapeutti!!

Eri kirjoituksissa on aina joku ”asiantuntija”, joka kertoo hiusten kasvusta tai hiustenlähdöstä ns. totuuden. Niin taas oli ravitsemusterapeutti Eija Orreveteläisen tietämys Helsingin Sanomissa 29.6.2017.

Ymmärrän kyllä toimittajia, että halutaan kirjoittaa asioista eri ”tietäjien” näkökulmista. Saattaapa olla kuitenkin yksipuolista, ja voi olla jopa haittaakin. Ei pelkkä ravintoneuvonta ole aina riittävä apu hiusongelmiin. Toki tärkeä osa-apu tietenkin.

HiusAkatemiassa ollaa tutkittu ja selvitetty hiusten kasvun mekanismia, hiustenlähdön syitä sekä testattu lukemattomia, lukemattomia määriä eri hoitomenetelmiä, ruokavaliota, niiden muutoksia jne. jne.

Olemme seuranneet tuloksia. Jos vain ohjeita noudatettaisiin, ongelmat korjaantuisivat. Se onkin vaikein asia – moni valitsee osan ohjeista, mutta ei haluta noudattaa kaikkia neuvoja.  Niinpä ei saavteta toivottuja tuloksiakaan.

Biotiinin suhteen olen kyllä jonkin verran samoilla linjoilla, ettei se ole ensisijainen puute, kun hiuksia lähtee. Kuitenkin, jos on kananmuna allergia, tai ei tykkää kananmunan keltuaisesta, voi todellakin olla biotiinista puutosta, jolloin sen täydennys pillereinä on paikallaan.

Kananmunassa oleva valkuainen onkin parasta hiuksen rakenneainetta. Se tosin sisältää avidiini-nimistä ainesosaa, joka sitoo keltuaisessa olevan biotiinin, eikä keho voi sitää käyttää hyväksi. Kun valkuainen kypsennetään eli se koaguloituu, niin avidiini häviää. Näin keltuaisen biotiini imeytyy ja jokapäiväinen kananmuna riittääkin yleensä biotiinin saantiin.

Jos hiuksia lähtee, aina oikea osoite on hiustutkija. Lääkäri selvittää sairaudet, hiustutkija selvittää hiustenlähdön syyt. Tutkimuksessa käytetään lääketieelliseen tutkimukseen tarkoitettua mikroskooppia, ei mikrokameraa – se on eri asia.

Katso lähin: http://www.hiusakatemia.fi

 

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: