Skip to content

Hiustenlähdöstä – uskomuksia ja faktaa

heinäkuu 21, 2017

Uskomus: Lähes jokaisella suomalaisella on perimässään kaljupäisyysgeeni. Väärin.

Kaljuuntuminen on tunnetuin hiusten-lähtötapaus, joka esiintyy aina ns. takakalotilla.

Fakta: Hiusakatemian 45 vuoden tutkimukset ovat osoittaneet, että n. 50 %:lla miehistä on kaljuuntumisongelma eli testosteroni muuttuu dihydrotestosteroniksi (DHT). Naisilla se on huomattavasti vähäisempi ja yleensä alkaa vasta vaihdevuosissa – joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Kaikki hiustenlähtötapaukset ovat aina usean tekijän yhteisvaikutuksesta johtuvia ongelmia. Siksi ei voida koskaan saada yhdellä tuotteella tai menetelmällä hiuksia takaisin.

 

 Uskomus: Hiustenlähdössä kyseessä on naistyyppinen hiustenlähtö. Väärin.

Naisten hiustenlähtö on yksilöllinen asia – siihen ei ole mitään yhtä poppakonstia!

 

Fakta: Ei ole olemassa mitään ”naistyyppistä” hiustenlähtöä. Niin miehillä kuin naisillakin on monia hiustenkasvun haittoja, kuten mm. ravinnon ja ravinteiden puutteet, allergiat ja yliherkkyydet, suolisto-ongelmat, hiuspohjan tulehdukset, kehon happamoituminen, talipunkki, unen puute, stressi, torjunta-aineet, ympäristömyrkyt jne. Syitä on valtava määrä ja ne ovat aina yksilöllisiä.

 

 

Uskomus: Kun sinulla esiintyy hiustenlähtöä tai pälvikaljuutta, mene ihotautilääkärille. Väärin.

Pälvikalju ei ole maailmoita kaatava hiusongelma. Voimme saada hiukset kasvamaan takaisin.

Fakta: Hiustenlähtö, kaljuuntuminen ja pälvikaljuus eivät ole ihotauteja. Lääkäreiden koulutuksessa ei ole riittävästi tietoa hiustenlähdöstä, jonka monet lääkärit ovatkin myöntäneet. Heidän alaansa kuuluvat sairaudet – myös hiustenlähtöä aiheuttavat sairaudet kuten kilpirauhasen vajaatoiminta, syövät ym. Muut asiat kuuluvat Hiusakatemian kouluttamille hiustutkijoille.

 

Uskomukset: Pälvikaljuudessa hius irtoaa juurineen. Väärin.

Pälvikaljuus on monille pelottava kokemus. Ei huolta, sitä voidaan hoitaa.

Fakta: Pälvikaljuus ei ole hiustenlähtöä, vaan siinä tapahtuu täysin erilainen prosessi. Pälvialueelle jää kasvukykyisiä hiusjuuria, jotka pystyvät nopeastikin tuottamaan uusia hiuksia. Sitä voidaan hoitaa tuloksellisesti Hiusakatemian jäsenliikkeissä ympäri Suomea. Joissakin tapauksissa pälvit voivat kasvaa itsestään umpeen, mutta varmuutta ei ole.

 

 Uskomus: Tukistustesti kertoo, lähteekö hiuksia normaalia enemmän. Jos hiuksia lähtee viisi tai enemmän, sinulla on hiustenlähtö. Väärin!

Fakta: Lähes jokainen tietää, onko hiustenlähtöä vai ei. Tukistamalla voi hiuksia katkeilla monesta syystä, jota luullaan virheellisesti hiustenlähdöksi. Esimerkiksi voimakas stressi, magnesiumin puute, D-vitamiinin vajaus, liika maito, huonot elintavat voivat haurastuttaa hiuksia, joten ne katkeilevat herkästi.

 

Uskomus: Kun syöt nesteenpoistolääkettä, hiuksesi kasvavat takaisin. Väärin.

Fakta: Kehossa on vettä 60-70 %. Hiuksessa on vettä 10-15 %. Nesteenpoistolääkkeet kuivattavat kehoa, ihoa ja hiuksia, jolloin hiustenlähtö voi paheta. Vain harvassa kaljutapauksessa kerääntyy ylimääräistä nestettä, jolloin kaljualueella on turvotusta. Silloin nesteenpoistolääke lyhyesti käytettynä voi antaa osa-apua. Kuitenkin nestekeräytymä poistuu hieromalla sekä käyttämällä Bemer- tai hiuslaserhoitoa, silloin eivät keho, iho ja hiukset kärsi lainkaan. Jatkuvasti käytettynä nesteenpoistolääkkeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

 

Uskomus: Kun syöt piip-pillereitä, hiuksesi kasvavat tuuheiksi. Väärin.

Fakta: On todellakin hyviä pillereitä hiustenlähtöön, joilla on positiivisia vaikutuksia. Kuitenkaan emme ole toistemme kopioita, joten mikä sopii yhdelle, ei sovikaan toiselle. Koska hiustenlähtö on usean tekijän summa, tarvitaan aina myös useampaa ravintolisää ja hoitokeinoa. Yksi parhaista on EVONIA-kapselit.

 

Annikki Hagros-Koski

Luonnontieteiden kandidaatti, hiustutkija

Puh. 0400-615 465 Sähköp. annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: