Skip to content

Hiuksen elinkaari – miksi uusi hius ei ilmaannukaan

heinäkuu 24, 2017

Tiedetään, että hius elää rajallisen iän – 2-6 vuotta. Siitäkin voi olla pitempiä kasvuikiä, mutta ne ovat harvinaisempia. Kasvuiästä johtuu, miten pitkäksi hiukset on mahdollista saada. Jos se on 2 v, niin hiukset ei paljoa hartiapituutta alemmaksi kasva. Itselläni olen arvioinut kasvuiäksi 3,5 v. Vyötäröpituutta en ole koskaan saanut, vaikka teini-iässä yritin sinnikkäästi.

Vasemmalla on lähtötilanne, keskellä välitilanne ja oikella tämänhetkinen tilanne.

Kun on hiustenlähtöä, SE TARKOITTAA AINA, että hiuksia kuolee kesken kasvukauden. Uusi hius syntyy, mutta vasta kasvukauden täytyttyä. On siis odotusaika ja se näkyy päälaen harvenemisena.

Jos hiustutkija löytää kasvun haitat, voidaan saada hiukset takaisin. Katso kuvaa!

Eräät syyt, miksi uusi syntyvä hius ei tulekaan esiin

Kun hius on tippunut pois ennenaikaisesti, on odotusaika. Kun uusi ”vauvahius” syntyy, sen on kasvettava juuresta pikkuhiljaa päänahasta esiin. Jos käytetään paljon hiuslakkaa, se voi tukkia kasvutiehyen eli hiustupen suun. (se ei ole mikään ”kraateri”, niitä on kuussa, ei päässä!). Lakankäyttäjät: Käyttäkää säännöllisesti syväpuhdistajaa, ettei tukoksia syntyisi. Näen tukkeumia päivittäin mikroskooppisessa tutkimustyössäni.

Hiuslakan käyttö on hyvin yleistä niillä, joilla hiukset harvenevat. ”En voi olla ilman hiuslakkaa, kun muuten päälaki näkyy”, on selitys. Ja niinpä päälaki näkyy yhä enemmän!

Yksi iso syy, on hiuspohjan tulehdus!

Hiuspohjassa erittyvällä talilla on tärkeitä tehtäviä. Sen toimintaa ei saa häiritä eikä estää. Eri asia on liiallinen talin eritys, en puutu siihen tässä. Jos haitalliset bakteerit pääsevät tunkeutumaan hiustupen steriilille alueelle, ne saavat nestemäisen talin ensin jähmettymään ja ajan myötä se kiteytyy – kristallisoituu. Vanha hius kuolee kesken kasvukauden, eikä uusi pääse kasvamaan. Tämä on nähty ja koettu n. 30 voden ajan, ja n. 25 vuotta sitten siihen löydettiin toimiva ja turvallinen kapillaarihoito. Se liuottaa muutamilla hoitokerroilla jähmettyneen ja kristallisoituneen talin pois, ja hiukset pääsevät kasvamaan!

Näitä hoitoja tekevät siihen HiusAkatemian kouluttamat parturit, kampaajat ja muut siihen koulutuksen saaneet henkilöt.

Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, ota yhteyttä: annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi

 

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: