Skip to content

Annikki Hagros-Koski

HiusAkatemian perustaja, LuK Annikki Hagros-Koski on hiustutkimuksen uranuurtaja Suomessa. Hän on tehnyt hiustutkimusta vuodesta 1985 lähtien ja kehittänyt menetelmiä hiusten ja hiuspohjan ongelmien hoitamiseksi. Laajoissa tutkimuksissa häntä ovat avustaneet mm. lääkärit, kemistit ja ravitsemusterapeutit. Annikki Hagros-Koski on kysytty kouluttaja ja luennoitsija. Hän on kirjoittanut hiusalan oppikirjan sekä lukuisia artikkeleita ja toiminut yli 10 vuoden ajan kolumnistina.

Mainokset
32 kommenttia leave one →
 1. Eeva-Kaarina Mäntylä permalink
  marraskuu 24, 2010 9:16 am

  Näin haastattelun studi55:ssä ja nyt haluan ehdottomasti hankkia lahjakortin vanhimmalle tyttärelleni, jolla on hiustenlähtöä. Hänellä oli valtavat hiukset teini-ikään asti, mutta nyt jäljellä enää kolmannes. Asun Saksassa ja ajattelin josko voisin hankkia lahjakortin verkkokaupan kautta? ystävällisin terveisin eevis

 2. Hius ongelma permalink
  tammikuu 4, 2011 8:32 am

  Hei. pystytkö tälläi nopeasti sanomaan mikä hiuksissani on vikana olen 20v ja minulla on ollut koko ikäni todella ohkaset ja kuivat hiukset.kaikilla äidin puolelta suvusta on terveet ja paksut hiukset mutta isän puolelta suvusta en tiedä.Ja minut on kirottu tälläisillä. Ne ei oikeastaan kasva ollenkaan ja myös tippuu joka päivä hiuksia paljon, sillai että kodissa ei ole sellaista paikka missä ei olisi hiuksiani. Olen käynyt parturi-kampaamoissa ja sielläkin olla ihmetelty miksi hiukseni katkevat keskeltä. Että aina ei lähde päänahasta hiukset irti vaan katkevat puolesta välistä. Nämä hiukset ovat nii kamalat että joka päivä katson peiliin ja alan melkein itkemään. kun tämä asia stressaa niin paljon. Ja kun muut ovat sanonut minulle että vitamiini puute, ei se voi olla koska minulla on tälläiset hiukset ollut vauvasta lähtien.

  kiitos vastauksesta!

  • maaliskuu 1, 2011 6:09 pm

   Onkohan minulta jäänyt vahingossa vastaamatta sinulle.
   Kyseessä saattaa olla synnynnäinen hiusvaurio, nimeltä Pili annulati.
   Tule mikroskooppiseen tutkimukseen, jolla näen, onko näin vai jotain muuta, jolloin osaan antaa tarkat, täsmälliset hoito-ohjeet.
   Älä vajoa epätoivoon.
   Lämpimin terveisin
   Annikki
   Puh. 09-6122 7012 tai 09-6122 7035

 3. Marko Lång permalink
  maaliskuu 2, 2012 6:42 am

  Annikki Hagros-Koski kirjoittaa, tai häntä on lainattu Iltalehden kirjoituksessa hiusten pesu ja hoito-ohjeissa 2.3.2012. Hän ohimennen tuomitsee karppauksen vahingollisena hiuksille, mutta samassa luvussa kehottaa välttämään vaaleita jauhoja, syömään rasvaista kalaa, luomumunia ja öljyjä, jotka kaikki kuuluvat aivan peruskarppaamiseen.
  Mistä tämä naurettava karppaamisen tuomitseminen, jos tiedot sen sisällöstä ovat esim. tuon jutun perusteella nolla?

  • kesäkuu 9, 2012 8:59 am

   Voi, kun rivien välistä lukeminen on aiheuttanut käsityksen, että minä olen tuomitsemassa jotain. Karppaa ihmeessä, hiuksesi siitä vähin erin kärsivät. Siis totaalikarppauksessa. Silloinhan ei käytetä mitään hiilihydraatteja.
   Kannatan lämpimästi mm. ruista, tattaria, hirssiä, vihanneksia, hedelmiä, marjoja.
   Lämpimin terveisin
   Annikki

 4. Niloofar Ahmadnia permalink
  Touko 28, 2012 5:24 pm

  Hyva Annikki
  Olen Nilu Ahmadnia, sinun Persialainen tyontekija, joskus 16 voutta sitten !
  Ole kiva taas sain sinusta uutisia ya mielumin keskustelen sinun kansasi ! minun shako osoiteni on : nilu_a@ymail.com.
  Ole kilti, kuin aina, ya laheta minule oma osoite ya puhelin numero etta voin soitta !
  kitoksia palioon. Nilu

  • kesäkuu 9, 2012 9:04 am

   Hei Nilu, ihana kampaajamme!
   Kirjoitan sinulle omalta koneeltani.
   Kiitos, että muistit minut, olet ollut paljon ajatuksissani.
   Oli ihanaa kuulla sinusta!
   Lämpöisin terveisin
   Annikki

 5. Naturalist permalink
  kesäkuu 20, 2012 12:50 pm

  Halusin vain kertoa, kuinka hyvältä tuntuu kun joku on oikeasti ihmisen asialla, ja tietää asiastaan. Markkinataloudessa ei oikein voi luottaa kehenkään lähtökohtaisesti, ja sairauksillamme / ongelmillamme vain koitetaan tienata. Uskoisin että uusi ihmislähtöinen aika on koittamassa, kun väki ei enää saa sisältöä / lohdutusta materialismin kautta. Kiitos hienosta radio-puheesta Nostalgialla Annikki!

  • heinäkuu 19, 2012 6:52 pm

   Hei Naturalist!
   Kiitos että ymmärrät! on ihanaa saada myönteistä palautetta, silloin jaksaa taas jatkaa….
   Lämpöisin terveisin
   Annikki

 6. Niloofar Ahmadnia permalink
  heinäkuu 11, 2012 9:48 pm

  Hyva Anikki
  terveh, yritetiimme lahetta sinulle sahko-posti mutta ei onnistunut ! voisitko lahetta Alille viesti : ali.hamidnia@gmail.com
  kiitos.

  • heinäkuu 19, 2012 6:49 pm

   Voi suloinen Nilu!
   Olin niin pökerryksissä ilosta sinun soitostasi, että olenkohan antanut sähköpostini oikein.
   Se on annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi
   Laitan toki viestin Alille.
   yritin soittaa siihen numeroon, joka jäi kännykkääni, mutta sieltä sanottiin toistuvasti: ”Numero ei ole käytössä”.
   Onneksi laitoit viestin. laita vielä puhelinnumerosi!
   Yritän taas.
   Kiitos sinulle!
   Annikki

 7. Aulikki T. permalink
  heinäkuu 17, 2012 6:59 am

  Hei Annikki!
  Minä sairastan niinsanotusti (en tiedä oikeaa nimeä) hiustennyppimistautia. Olen onnistunut nyppimään hiukseni pääläelta harvaksi, tätä on jatkunut ainakin 20 vuotta.
  Onko mitään ainetta tai hoitoa jolla saisin hiukseni kasvamaan vai onko hiustupet jo kuolleet?

  • heinäkuu 19, 2012 6:44 pm

   Hei Aulikki!
   Kyllä tuolla tavaksi tulleella nyppimisellä on nimikin, mutta sillähän ei ole väliä, ainoastaan sillä, miten saisit sen tavan lopetetuksi.
   Vaikea sanoa, saatko hiuksesi kasvamaan.
   Kannattaisi kokeilla BTB13-seerumia, Bemer-hoitoa ja Neem hair Lotionia.
   Joka tapauksessa kannattaa tulla hiustutkimukseen, silloin ehkä voisi antaa täsmäohjeet.
   Mukavaa kesää sinulle!
   Annikki

 8. Sari Pirinen permalink
  syyskuu 13, 2012 6:26 am

  Hei!
  Mikähän hiuksiani vaivaa/mitä pitäisi tehdä kun hiukset ovat vuosia olleet 1) ohuet ja 2) ne kasvavat vain toiselta puolelta ja toinen puoli ei kasva lainkaan, joten vaikka ne leikkaa tasaiseksi hetken päästä ne ovat taas epätasaiset? Kiittäen jo etukäteen!

  • maaliskuu 8, 2013 1:34 am

   Hei Sari! Olen aivan kauhuissani, kun en ole vastannut sinulle. Tämä ei saisi ikinä tapahtua! Tule ihmeessä maksuttomaan hiustutkimukseen huhtikuun loppupuolella, jolloin meillä on hiustutkijoiden täydennyskoulutus. Ota minuun yhteyttä: annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi
   Lämpimin terveisin
   Annikki

 9. Johanna permalink
  tammikuu 14, 2013 9:20 am

  Hei!
  Minulla on ollut hiustenlähtöä noin 12 vuotta. Päänahkani on aina ollut punainen ja kipeä. Hiuksistani on lähtenyt suurin osa näiden vuosien saatossa. Nyt olen muutaman vuoden käyttänyt hiuksiini vain luontaistuote kaupan tuotteita, eikä punoitusta enää juurikaan ole. Muuten tilanne ei ole korjaantunut. Olen käynyt lääkäreissä, ilman apua. Osaisitko auttaa?

  • maaliskuu 8, 2013 1:15 am

   Hei Johanna! Anteeksi vastauksen viivästyminen. Osaan auttaa sinua, hiustenlähtö ei olekaan lääkärin asia, lääkärille kuuluu sairauksien selvittäminen ja hoitaminen. Ota minuun yhteyttä osoitteella annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi tai soita 09-6122700. Jos voit tulla hiustutkimukseen, niin on mahdollisuus tulla maksuttomaan tutkimukseen huhtikuun lopulla, jolloin meillä on hiustutkijoiden täydennyskoulutus Helsingissä HiusAkatemiassa. Missä päin asut, voitko tulla? Lämpimin terveisin Annikki

 10. Lauri permalink
  helmikuu 3, 2013 9:57 pm

  Hei.
  Olen 25-vuotias nuori mies Tampereelta ja minulla on jo pidempään ollut kovaa ja jatkuvaa ahdinkoa hiusteni kanssa. En tiedä minkälaisesta kaljuuntumisesta on kyse, mutta ns. ”takakalotti” on kunnossa. Sen sijaan otsatukkani ja hiukset päälaen puolivälistä otsaa kohti ovat muuhun tukkaan verrattuna hyvin haurasta haperoa, joka näyttää erityisesti suihkun jälkeen hyvin epämiellyttävältä. Vielä muutama vuosi sitten minulle kasvoi tuhti otsatukka silmien eteen jota piti vähän väliä heilauttaa sivuun, Muutenkin hiukseni olivat kuin kypärä. Nyt tietyssä valossa päänahkani paistaa ja iltaisin tuntuu että hiuksia on paljon vähemmän kuin aamulla.

  Välillä ongelmakohta tuntuu hieman tuuheammalta, esim. aamuisin, mutta hyvä se ei missään nimessä ole. Se mistä tuuheat hiukset alkavat on sen verran ylhäällä päälaella, että nytkin kun olen päästänyt hiukseni hieman pidemmiksi, niin näytän ihan hölmöltä kun hiukset laskevat alas ohimoille kuin karvaläpät ja päälaen etuosassa on ihan eri kasvutahti ja tiheys. Tuuheaa ja itsepäistä otsatukkaani ei siis enää ole, vaan otsalle laskeutuu pari epämääräistä hiussuiroa jossa hiukset ovat tarrautuneet toisiinsa. Päälaen etuosassa on vain vähän normivahvaa hiusta ja muuten on sitten sellaista haperohapsua ja hentoa vaaleaa karvaa, niin pitkää kuin ihan todella lyhyttäkin joka ei ota kasvaakseen.

  Olen käyttänyt Rogainea vuodesta 2010 rehellisesti sanottuna tietämättä oliko se ja onko sen käyttäminen kohdallani tarpeellista. Lisäksi syön Finasteridia ja pesen hiukseni 1-2 kertaa viikossa Nizoralilla. Syön Vapaan kierron Omega-3 + D ja E-vitamiini -kalaöljykapseleita 3 kapselia päivässä, lisäksi magnesiumia ja multitabsia. Lenkkeilen ja treenaan salilla säännöllisesti sekä pyrin myös syömään säännöllisesti ja monipuolisesti lihaa, marjoja, vihanneksia jne. Hiuspohjaani kutiaa satunnaisesti, mutta olen kuvitellut sen johtuvan Rogainen käytöstä. Mitään merkittävää muutosta huonompaan suuntaan en ole havainnut nyt pariin vuoteen, toivon vain että hiukseni kasvaisivat takaisin normaaliksi.
  En tiedä mitä tehdä.

  T. Lauri

  • maaliskuu 8, 2013 1:11 am

   Hei Lauri! Anteeksi vastauksen viivästyminen. ROGAINE JA FINASTERIDI EIVÄT OLE OIKEITA VALINTOJA, SILLÄ NE AUTTAVAT SIIHEN ”TAKAKALOTIN” HIUSTENLÄHTÖÖN. HiusAkatemialla on hiustutkijoille täydennyskoulutuspäivät huhtikuun loppupuolella, haluaisitko tulla maksuttomaan tutkimukseen Helsinkiin silloin?
   Jos tulet, ota minuun yhteyttä osoitteeseen annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi tai soita minulle 09-6122700.
   Hiustutkimuksesta nähdään todelliset hiustenlähdön syyt, ettei sinun tarvitse maksaa turhista hoitotuotteista, vaan etsitään sinulle täsmälliset avut. Lämpimin terveisin Annikki

 11. Marri permalink
  Touko 22, 2013 5:51 am

  Hei Annikki! Sain esikoiseni 8kk sitten, enkä imettänyt häntä lähes lainkaan. Parikuukautta sitten alkoi hiusten lähtö ja kampaajanikin kauhisteli kuinka paljon tukkaa on lähtenyt. Samaan syssyyn hiukset katkesi ja toinen puoli lopetti kasvamisen kokonaan. Tästä lannistumatta leikkasin polkkatukan, mutta taas vain toinen puoli kasvaa 😦 olen epätoivoinen!!!! Millä saan toisenkin puolen kaavamaan? T. Epätoivoinen

 12. sanni permalink
  tammikuu 18, 2014 11:48 pm

  Hei ! Mistä johtuu että hiukset ei kasva lainkaan? Hiuksia ei lähde normaalia määrää enempää, tyvi kasvu tulee mutta mittaa ei. Vuoden olen ollut ilman hiustenpidennyksiä jotta saisin omista hiuksista pitkät mutta ne ovat edelleen saman pituiset kuin vuosi takaperin.. Latvoja on vaalennettu liukuvärjäys tyyliin puoli vuotta sitten (ja sen jälkeen ei ollenkaan), mutta nekään ei ole niin kuivat että voisi paljon katkeilla.. Kaikki maailman jätettävät hoitoaineet sekä öljy-,haude-,tehohoidot on kokeiltu. Juurikaan en hiuksia lämpökäsittele. Priorin kuuria kohta kolme kuukautta takana ja ei kauhean näkyviä tuloksia, hius ehkä hieman vahvemman oloinen. Alan vaipua epätoivoon että etteikö hiukseni enää ikinä kasva? Ne ovat nyt olkapäille asti, hirvein mitta mitä tiedän kun ei oikein minkään pituiset. Ja tiedän että tämä ei ole se minun ”maksimi” hiusten mittani koska joskus vuosia takaperin omistin pitkät hiukset.

  • helmikuu 11, 2014 1:59 am

   Hiusten kasvun tyrehtymiseen on monta tekijää. Yleisin näyttää olevan D-vitamiinin ja magnesiumin vajaus. Syötkö niitä?
   Toinen tekijä on suolistovaivat. Liian kova tai löysä vatsa – tai vaihteleva, ym. vatsaongelmat.
   Sitten liiallinen kalsiumin saanti. Syötkö kalsiumia purkista?
   Seuraavaksi on ns. hiljainen tulehdus hiuspohjassa ja / tai koko kehossa.
   Hormonihäiriöt? Onko kuukautiset normaalit? Minkä ikäinen olet?
   Tässä yleisimmät. Muitakin on, mutta ei niin yleisiä.
   Jos voit tulla hiusjuuritutkimukseen, voidaan täsmentää, mistä on kysymys.
   Tuo on ongelma, joka on HiusAkatemiassa selvitetty jo monen kohdalla, älä sinäkään kärsi enää.
   Onhan ihmisiä, joille ei koskaan kasva hiukset kuin korkeintaan olkapäille. Se johtuu siitä, että hiusten kasvuikä on lyhyt, Hiukset kasvavat n. 2-6 vuotta. Mutta jos sinulla on ennen olleet pitemmät hiukset, niin silloin häiriö löytyy varmasti hiusjuuritutkimuksella, ei mikrokameralla. Ota yhteyttä ja tule!
   Lämpimin terveisin nnikki
   Soita ja varaa aika, puh. 09-6122700. Pannaanpa tukka takaisin kasvuun.

 13. Minna Jokela permalink
  lokakuu 4, 2015 5:07 pm

  Hei,
  Olen 36-vuotias nainen. Minulta on lähtenyt nyt puolet siitä määrästä hiuksia mitä minulla oli noin 30-vuotiaana. Hiuksia on lähtenyt joka puolelta päätä. Hiusrajani on lähtenyt nousuun vuoden alusta lähtien ja nyt se on noussut noin 1,5 senttiä. Minulla on jo ennestäänkin korkea otsa. Olen ahdistunut asian takia.
  Ilmeisesti minulla on kireä päänahka. Se on nykyään välillä paikkapaikoin niin kireä että vähän sattuu. Hieron sitä tuollaisella ”bokomalla”, muttei se ole poistanut ongelmaa. Koitan tietoisesti rentouttaa päänahkaa, muttei sekään tunnu auttavan. Minulla on stressiä, mutten voi sille mitään.
  Olen syönyt vuoden alusta spironolaktonia. Se on ehkä välilä hidastanut hiustenlähtöä, mutta silti tilanne on koko ajan mennyt huonompaan päin ja alan olla todella huolissani.
  Lääkäri määräsi kortisoniliuosta ja olen sitä käyttänyt, muttei se ole ratkaissut ongelmaa.
  Kesällä päänahkani sai jonkinlaisen reaktion ja alkoi kutisemaan hirveästi. Lääkäri määräsi erilaista kortisonia ja käski pestä kerran viikossa päänahan pelkäällä aqualanL-voiteella. Se auttoi kutinaan eikä sitä enää ole.
  Olen kuullut että ihmiseltä voi lähteä vuorokaudessa jopa 70 hiusta. Minulta lähti eilen hiuksia harjatessa 290 hiusta – ja laskin vain 15 cm pidemmät haivenet!
  Minulla on aivolisäkkeen toimintahäiriö, jonka takia syön kilpirauhashormonia. Kilpirauhasarvoni ovat kunnossa – ovat ollet jo kaksi vuotta. Sukupuolihormonitasoani ei voida luotettavasti mitata, koska minulla on hormoniehkäisy. Karvoitus on harventunut hieman muuallakin kuin päänahassa. Minulla oli alunperin todella hienot vahvat hiukset. Nyt niitä on enää puolet jäljellä.
  Veriarvoni ovat kunnossa. Minulla ei ole d-vitamiininpuutosta. Rauta-arvokin on normaali. Syön beroccaa ja omegaöljyä säännöllisesti. Pesen hiuksia noin pari kertaa viikossa. Painan noin 55 kg ja olen 166cm pitkä. Olen kasvissyöjä, mutta syön kalaa, maitotuotteita ja kananmunia. Nyt olen syönyt pikkaisen lihaa joka päivä vuoden alusta asti.
  Olen käynyt itkemässä asiaa ihotautilääkärin luona, mutta apua en ole saanut. Olen tämän asian vuoksi todella ahdistunut.
  t.minna

  • marraskuu 9, 2015 2:30 pm

   Anteeksi, että vastaan näin myöhään.
   Saamistasi apua ei todellakaan ole oikeata pysyvää apua.
   Onko sinulla mahdollisuutta tulla hiusjuuritutkimukseen, jotta voimme löytää todelliset syyt hiustenlähtöön, ja antaa täsmäohjeet.
   tutkimme juuri sitä aluetta päänahan sisäpuolelta, jota ei lääkärit tutki, eivätkä edes pysty. Lääkäri voi tutkia (halutessaan) verikokein tai ottaa päänahan pinnasta ohuen koepalan, josta nähdään tulehdus, punahukka tms.
   Mutta ei hiustenlähdön syytä!
   Hiustenlähdön syyt löytyvät siltä alueelta, jota voi tutkia vain mikroskoopilla, ei millään muulla tavoin.
   Sieltä saamme selville, mitkä ovat haittatekijät. Voit soittaa minulle 0400-615 465 tai sähköpostilla ottaa yhteyttä annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi tai jos asut kauempana, katso lähin tutkimuspiste osoitteesta http://www.hiusakatemia.fi
   Lämpimin terveisin Annikki Hagros-Koski

 14. Senni permalink
  syyskuu 14, 2016 7:22 am

  Moikka!
  Vieläkö toimitte jälleenmyyjinä Juice PLUS+ -tuotteille? Jos toimitte, niin kuinka niitä voi tilata itselleen?

  • lokakuu 17, 2016 8:41 am

   Juice Plussaa saa toki tilata, mutta vain soittamalla. Juice Plus on kieltänyt verkkokaupassa myynnin. he haluavat, että ihmiset varmasti ymmärtävät, miten erinomainen ravinto se on.

  • lokakuu 17, 2016 8:43 am

   Tärkein unohtui: puhelinnumero: 09-6122 700. Soita, niin tuotteet lähtevät joko samana tai seuraavana päivänä.

 15. maaliskuu 22, 2018 1:45 pm

  Haluaisin tilata ajan Annikki Hagros-Kosken hiusanalyysiin. Olen alopecia tapaus.

 16. Touko 3, 2018 9:06 am

  Hei. Olen Iisalmessa parturi kampaamo Marleenaa pyörittävä yrittäjä.jo 25vuotta. Olisin kiinnostunut vierailemaan teidän hiusakatemiassa. Tulen Iisalmen seudun yrittäjänaisten Helsingin matkalle 18-20.5. perjantai iltapäivä on vapaata ohjelmaa. Olisin kiinnostunut hiuspohja koulutuksista yms. Olemme ay yritys. Jotenka luonnollisesti kolleegani haluaisi myös tutustua toimintaan. Ja itse toimin iisalmen seudun yrittäjä naisten hallituksessa ja olen virikevastaava. Järjestän yritysvierailuja. Meitä saapuu Helsinkiin 15 hengen naisyrittäjäryhmä. Ilman muuta, jos ryhmänä voitaisiin käydä yritys vierailulla. Olisihan se hienoa kuulla pitkän linjan yrittäjän tarina. Terveisin Saila Remes 040-5364848..kiitos .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: